Ava peamenüü

Läti mõisate loend

Siin on loetletud Läti mõisaid.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



ARedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Abgunste mõis Abgunst Abgunstes muiža rüütlimõis Kuramaa Jelgava piirkond, Zaļenieki vald
Aburdi mõis Lüggen Aburta muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Ļaudona kihelkond Sāviena kõrvalmõis
Ādami mõis Schwarzbeckshof Ādamu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Zeltiņi kihelkond Priekuļi piirkond, Priekuļi vald
Adamova mõis Adamhof, ka Adamowa Adamovas muiža rüütlimõis Vitebski kubermang, Režitsa maakond, Makašēni vald Rēzekne piirkond, Vērēmi vald, Adamova
Aderholdi mõis
Aderkaši mõis Fistehlen Aderkašu muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Taurupe vald
Aizdzire mõis Aizdzires muiža rüütlimõis Kuramaa Kandava piirkond, Kandava vald
Aizkraukle mõis Ascheraden Aizkraukles muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Aizkraukle kihelkond Aizkraukle piirkond, Aizkraukle vald
Aizkuja mõis Aiskuje Aizkujas muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Cesvaine kihelkond Madona piirkond, Sarkaņi vald
Allaži mõis Allasch Allažu muiža, ka Allažu muižas pils rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Allaži kihelkond Sigulda piirkond, Allaži vald
Aloja kirikumõis Pastorat Allendorf Alojas mācītājmuiža kirikumõis Liivimaa, Volmari kreis, Aloja kihelkond Aloja piirkond, Aloja
Aloja mõis Allendorf Alojas muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Aloja kihelkond Aloja piirkond, Aloja Ungurpilsi kõrvalmõis
  Alsunga mõis Alschwangen Alsungas pils rüütlimõis Kuramaa, Aizpute kreis, Alsunga kihelkond Alsunga piirkond, Alsunga vald
  Alsviķi mõis Alswig Alsviķu muiža, ka Alsviķu muižas pils rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Alsviķi vald
Altona mõis Altonas muižiņa poolmõis Liivimaa, Riia kreis Riia, Torņakalns
Aluliina kirikumõis ehk Alūksne kirikumõis Pastorat Marienburg Alūksnes mācītājmuiža kirikumõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Alūksne
  Aluliina mõis ehk Alūksne mõis Schloß Marienburg Alūksnes pilsmuiža, ka Marienburgas pils rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Alūksne
Amši mõis Amsch Amšu muiža kõrvalmõis Liivimaa, Valga kreis, Lejasciemsi kihelkond
Annase mõis Ermes-Neuhof Jaunāmuiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Härgmäe kihelkond
Annasmuiža mõis Annenhof Annasmuiža poolmõis Liivimaa, Volmari kreis, Veide kihelkond
Annasmuiža mõis Annenhof Annasmuiža suvemõis Riia, Mežaparks
Annenieki mõis Annenhof Annenieku muiža, ka Annasmuiža rüütlimõis Kuramaa Dobele piirkond, Annenieki vald
  Anniņmuiža mõis Annenhof, varem Meinershof Anniņmuižas, varem Mariannas muiža ja Meinerts muiža linnamõis Riia
Apeltiene mõis Appelthen Apeltienes muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Cesvaine kihelkond
Apriķi mõis Appricken Apriķu muiža rüütlimõis Kuramaa, Aizpute kreis, Apriķi kihelkond Aizpute piirkond, Laža vald
  Āraiši kirikumõis Arrasch Pastorat Āraišu mācītājmuiža kirikumõis Liivimaa, Võnnu kreis, Āraiši kihelkond Amata piirkond, Drabeši vald
Araksti mõis Arras, varem Herimoise Arakstes muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Põhja-Ruhja kihelkond Ruhja piirkond, Lode vald
Ārciemsi mõis Erkull Ārciema muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Umurga kihelkond Limbaži piirkond, Pāle vald
  Arendole mõis Randol Arendoles muiža rüütlimõis Vārkava piirkond, Rožkalni vald
Arhirei mõis
Asare mõis Assern Asares muiža rüütlimõis Aknīste piirkond, Asare vald
Āstere mõis Poickern Āsteres muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Umurga kihelkond Limbaži piirkond, Viļķene vald
  Astijärve mõis ehk Burtnieki mõis Schloß Burtneck Burtnieku muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Astijärve kihelkond Burtnieki piirkond, Burtnieki vald, Burtnieki
Ate mõis Ottenhof Ates muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Anna vald
  Atgāzene mõis Vegesackshof Atgāzenes muižiņa, ka Fēgezaka muižiņa poolmõis Liivimaa, Riia kreis Riia
  Auciemsi mõis Autzem Auciema muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Straupe kihelkond Pārgauja piirkond, Raiskumsi vald
Augstroze mõis Schloß Hochrosen Augstrozes muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Straupe kihelkond Limbaži piirkond, Umurga vald
Auguliena mõis Roseneck Augulienas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Lejasciemsi kihelkond Gulbene piirkond, Beļava vald
Auļi mõis Aula Auļu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Dzērbene kihelkond Vecpiebalga piirkond, Dzērbene vald
Auļukalnsi mõis Aulenberg Auļukalna muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Drusti kihelkond Rauna piirkond, Drusti vald
  Aumeisteri mõis Serbigal, varem Hofmeistershof Aumeisteru muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aumeistri kihelkond Smiltene piirkond, Grundzāle vald, Aumeisteri

BRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Babecka mõis Babetzky Babeckas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Jaunalūksne vald Beja kõrvalmõis
Baižkalni mõis Friedrichshof Baižkalna muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Rauna kihelkond Rauna piirkond, Rauna vald
Baltā mõis Weissenhof, varem Haltermanns Höfchen Baltā muiža, ka Mellera muiža ja Dāla muiža poolmõis Liivimaa Riia
  Baltmuiža mõis Weissensee, ka Baltensee Baltmuiža, ka Balta muiža rüütlimõis Kuramaa Ilūkste piirkond, Prode vald
  Balvi mõis Bolwa Balvu muiža rüütlimõis Vitebski kubermang, Ludza maakond Balvi piirkond, Balvi vald
Bānūži mõis Bahnus Bānūžu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Smiltene kihelkond Smiltene piirkond, Bilska vald
Bānūži mõis, ka Kudliņi mõis Kudling Bānūžu muiža, ka Kudliņu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Skujene kihelkond Vecpiebalga piirkond, Taurene vald
  Bauņi mõis Bauenhof Bauņu muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Matīši kihelkond Burtnieki piirkond, Matīši vald Fideikomiss
  Bebrene mõis Bewern Bebrenes muiža rüütlimõis Kuramaa Ilūkste piirkond, Bebrene vald, Bebrene
Beja mõis Beyenhof Bejas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Jaunalūksne vald
Beķeri mõis Beckershof Beķera muiža, ka Beķermuiža mõis Liivimaa, Riia kreis, Daugavgrīva kihelkond Riia
  Beļava mõis Kortenhof Beļavas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Gulbene kihelkond Gulbene piirkond, Beļava vald Fideikomiss
  Bēne mõis Behnen Bēnes muiža rüütlimõis Kuramaa Auce piirkond, Bēne vald, Bēne
Bērzaune mõis Schloß Bersohn Bērzaunes muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Bērzaune kihelkond Madona piirkond, Bērzaune vald
Bikava mõis Bikava muiža mõis Vitebski kubermang, Režitsa maakond, Bikava vald Rēzekne piirkond, Gaigalava vald, Gaigalava
Biksēja mõis ´Wilkenpahlen Biksējas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Smiltene kihelkond
  Biksēre mõis, ka Libe mõis Libbien Biksēres muiža, ka Libes muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Cesvaine kihelkond Madona piirkond, Sarkaņi vald, Biksēre
  Bīriņi mõis Koltzen Bīriņu muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Krimulda kihelkond Limbaži piirkond, Vidriži vald, Bīriņi
Birži mõis Modohn Biržu muiža, ka Madonas muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Lazdona kihelkond Smiltene piirkond, Branti vald
Blome mõis Blumenhof Blomes muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Gulbene kihelkond Gulbene piirkond, Beļava vald Fideikomiss, Vana-Gulbene kõrvalmõis
Blome mõis Blumenhof, varem Stammer Blomes muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Smiltene kihelkond Smiltene piirkond, Blome vald
Blome mõis Kulsdorf Blomes muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Liepupe kihelkond
  Bonifacova mõis Bonifacovas muiža rüütlimõis Vitebski kubermang, Ludza maakond, Domopole vald Balvi piirkond, Bērzpilsi vald, Bonifacova
  Bormaņi mõis, ka Trapene mõis Treppenhof Bormaņu muiža, ka Trapenes muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Koivaliina kihelkond Hopa piirkond, Trapene vald, Trapene
  Bornsminde mõis Bornsmünde Bornsmindes muiža rüütlimõis Kuramaa, Bauska kreis, Bauska kihelkond Rundāle piirkond, Rundāle vald, Ziedoņi Fideikomiss
  Branti mõis Horstenhof Brantu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Rauna kihelkond Smiltene piirkond, Branti vald
Braslava mõis Breslau Braslavas muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Matīši kihelkond Aloja piirkond, Braslava vald
Brenti mõis Kokenberg, varem Ermeshof Brentes muiža, ka Brentu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Härgmäe kihelkond Valka piirkond, Ērģeme vald
Brieži mõis Hirschenheide Briežu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Skujene kihelkond Vecpiebalga piirkond
Brieži mõis Palmhof Briežu muiža riigimõis Liivimaa, Volmari kreis, Rubene kihelkond
  Briņģi mõis Brinkenhof Briņģu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Vecpiebalga kihelkond Vecpiebalga piirkond, Ineši vald, Briņģi Fideikomiss
Budenbroka mõis Schujenpahlen Budenbrokas muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Dikļi kihelkond Kocēni piirkond, Dikļi vald
Burga mõis Borrishof Burgas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Luke kihelkond Valka piirkond Valka vald Luke asula
Berzaine mõis Birkenruh Bērzaines muiža Liivimaa, Võnnu kreis Bērzaine Bērzaine vald Kocēni piirkond
  Bērvircava mõis Behrs Würzau Bērvircavas muiža Kuramaa, Dobele kreis Sesava kihelkond Bērvircava Sesava vald Jelgava piirkond
  Bieriņi mõis Kolzen, Lindenruh Bieriņu muiža, Lindenrū muiža Liivimaa, Riia Riia linna Bieriņi asum
Bīlasti mõis Behrsemunde, Bersemünde Bīlastu muiža Kuramaa Dobele piirkond, Krimūnase vald
Biržgaļa mõis Birżagol Biržgaļas muiža, Bērzgales muiža Vitebski kubermang, Režitsa maakond Bērzgale Bērzgale vald Rēzekne piirkond
  Bišumuiža mõis Schilderhof, Hilsenhof, Bienenhof Bišumuiža Liivimaa, Riia Riia linna Bišumuiža asum
  Blankenfelde mõis Blankenfeld Blankenfeldes muiža Kuramaa, Jelgava kreis Sesava kihelkond Blankenfelde Vilce vald Jelgava piirkond
Blocki mõis Blocksches Höfchen Bloka muižiņa Liivimaa, Riia Riia linna Torņakalnsi asum
Bolderāja mõis‎ Berghof, Ahaken, Bolderaa Bolderājas muiža Liivimaa, Riia Riia linna Bolderāja asum
  Bonaventura mõis Bonaventura Bonaventuras muiža, Baložu muižiņa, Baložmuiža Liivimaa, Riia kreis Ādaži kihelkond Riia linna Berģi asum
  Bramberģe mõis Brandenburg Bramberģes muiža riigimõis Kuramaa, Jelgava kreis Jelgava kihelkond Bramberģe Glūda vald Jelgava piirkond
Brekši mõis Hermelingshof, Harmshof, Dreilings hoff, Herms hoff Brekšu muiža, Harma muiža Liivimaa, Riia Riia linna Brekši asum
Bruņene mõis Brunnen, Elisenhof Bruņenes muiža, Brūnu muiža, Bruņas muiža Kuramaa, Ilūkste kreis Aizlauce kihelkond Bruņene Skrudaliena vald Daugavpilsi piirkond/ Annenieki vald Dobele piirkond
  Bukulti mõis Bellenhof Bukultu muiža rüütlimõis Liivimaa Riia kreis Ādaži kihelkond Riia linna Bukulti asum
Bulduri mõis Bilderlingshof Bulduru muiža Liivimaa, Riia Jūrmala Bulduri linnaosa
Buļļi mõis Bullenhof Buļļu muiža Liivimaa, Riia kreis Daugavgrīva kihelkond Riia linna Rītabuļļi asum
Burchardi mõis Burchardshof Burharda muiža, Burchardu muiža Liivimaa, Riia kreis Riia linna Mežciemsi asum

CRedigeeri

DRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Daibe mõis Daiben Daibes muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Straupe kihelkond Pārgauja piirkond, Stalbe vald, Daibe
  Devēne mõis Dewen Devēnes muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Vestiena kihelkond Madona piirkond, Vestiena vald
Dikļi kirikumõis Pastorat Dickeln Dikļu mācītājmuiža kirikumõis Liivimaa, Volmari kreis, Dikļi kihelkond Kocēni piirkond, Dikļi vald
  Dikļi mõis Dickeln, varem Hof von der Paale Dikļu muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Dikļi kihelkond Kocēni piirkond, Dikļi vald, Dikļi Fideikomiss
Dore mõis Doremoise Dores muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond
  Drabeši mõis Drobbusch Drabešu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Āraiši kihelkond Amata piirkond, Drabeši vald, Drabeši
  Druviena mõis Druween Druvienas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Tirza kihelkond Gulbene piirkond, Druviena vald, Druviena
  Dzelzava mõis Selsau Dzelzavas muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Cesvaine kihelkond Madona piirkond, Dzelzava vald, Dzelzava
  Dzērbene mõis Selsau Dzērbene muiža, ka Dzērbenes pilsmuiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Dzērbene kihelkond Vecpiebalga piirkond, Dzērbene vald, Dzērbene
Dunte mõis Ruthern, ka Rutershof Duntes muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Liepupe kihelkond Salatsi piirkond, Liepupe vald, Dunte Fideikomiss
Dutka mõis Dutkenshof Dutkas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Trikāta kihelkond Beverīna piirkond, Trikāta vald
Daugavgrīva kindlus Dünamünde Daugavgrīvas cietoksnis Liivimaa, Riia kreis Riia linna Daugavgrīva asum
  Daugavpilsi kindlus Dünaburg Daugavpils cietoksnis Vitebski kubermang, Dünaburgi maakond maakonnalinn Daugavpilsi Cietoksnise linnaosa
Delschau mõis Delschausche Gelegenheit, Reutershof Delšava muižiņa, Reitera muižiņa, Štakelberga muižiņa Liivimaa, Riia kreis Riia linna Teika asum
Depkini mõis Depkinshof Depkina muiža, Merķeļa muiža Liivimaa, Riia kreis Katlakalna kihelkond/Riia linnasaras Rāmava Ķekava vald Ķekava piirkond
Derpele mõis Memelhof-Dörpers Derpeles muiža Kuramaa, Bauska kreis Bauska kihelkond Code vald Bauska piirkond
  Dobele orduloss Doblen Dobeles pils Kuramaa, Dobele kreis Dobele kihelkond Dobele Dobele piirkond
  Dole mõis Schloss Dahlen Doles muiža Liivimaa, Riia kreis Dole kihelkond Dole, Salaspilsi vald Salaspilsi piirkond
Dragunmuiža mõis Dragunshof Dragunmuiža, Dragūnu muiža Liivimaa, Riia kreis Riia linna Čiekurkalnsi asum
Dreiliņi mõis Dreilingshof Dreiliņu muiža Liivimaa, Riia kreis Biķernieki kihelkond Riia linna Šķirotava asum
Dreiliņi mõis Dreilingshof Dreiliņu muiža Liivimaa, Riia kreis Daugavgrīva kihelkond Riia linna Voleri asum
Dreiliņi mõis Badenhof Dreiliņu muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis Katriņa kihelkond Drieliņi Pāle vald Limbaži piirkond
  Dzimtmisa mõis Mißhof, Misshof Dzimtmisas muiža Kuramaa, Bauska kreis Iecava kihelkond Dzimtmisa Iecava vald Iecava piirkond
Dukuri mõis Liphartshof, Duckern Dukurmuiža Liivimaa, Võnnu kreis Võnnu kihelkond Dukuri Priekuļi vald Priekuļi piirkond
  Dundaga loss Schloß Dondangen Dundagas pilsmuiža Kuramaa, Kuldīga kreis Dundaga kihelkond Dundaga Dundaga vald Dundaga piirkond
Dunte mõis Eichenheim, Kummings Hof Duntes muižiņa, Kaminga muiža, Kūmiņa muiža suvemõis Liivimaa, Riia kreis Riia linna Sarkandaugava asum
  Durbe mõis Durben Durbes muiža, Durbes pils Kuramaa, Tukumsi kreis Tukums Tukumsi piirkond Šlokenbeka mõisa kõrvalmõis
Durbe orduloss (varemed) Durben Durbes Livonijas ordeņa pils Kuramaa, Tukumsi kreis Durbe Durbe piirkond
Dūre mõis Duhrenhof, Cappendorf Dūres muiža rüütlimõis Liivimaa Valga kreis Lejasciemsi kihelkond Dūre Lejasciemsi vald Gulbene piirkond
Dūre mõis Duhrenhof, Lindenhof Dūres muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis Astijärve kihelkond Burtnieki vald Burtnieki piirkond fideikomiss

ERedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
  Endzele mõis Henselshof Endzeles muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Lõuna-Ruhja kihelkond Ruhja piirkond, Jeri vald
  Ērmaņi mõis Hermannshof Ērmaņu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Maliena vald, Ērmaņi
  Eži mõis Eschenhof Ežumuiža riigimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Skujene kihelkond Amata piirkond, Skujene vald
Ēvele kirikumõis Pastorat Wohlfahrt Ēveles mācītājmuiža kirikumõis Liivimaa, Valga kreis, Ēvele kihelkond
Ēvele mõis Alt-Wohlfahrt Ēveles muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Ēvele kihelkond Burtnieki piirkond, Ēvele vald, Ēvele
  Ebeli mõis või Klatco mõis Ebelshof, Klatzoshöfchen Ēbela muiža suvemõis Liivimaa, Riia Riia linna Ziepniekkalnsi asum
  Ēdole loss Schloß Edwahlen Ēdoles pilsmuiža Kuramaa, Ventspilsi kreis Ventspilsi kihelkond Ēdole Ēdole vald Kuldīga piirkond
Eķengrāve mõis Eckengraf, Eichengrabe Eķengrāves muiža Kuramaa, Jaunjelgava kreis Nereta kihelkond Eķengrāve Viesīte vald Viesīte piirkond
Eleja mõis Elley Elejas muiža Kuramaa, Dobele kreis Sesava kihelkond Eleja Eleja vald Jelgava piirkond
  Ērberģe mõis ka Taube mõis Eckengraf, Eichengrabe Ērberģes muiža Kuramaa, Jaunjelgava kreis Nereta kihelkond Ērberģe Mazzalve vald Nereta piirkond
  Esseni mõis Gothanshof, Essenhof, Drelings hof Esena muiža, Lielā muiža, Spilves muiža, Gotāna muiža Liivimaa, Riia kreis Piņķi kihelkond Riia linna Spilve asum

FRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Falgi mõis Falkenhof, Husmans Hof Falka muižiņa, Piekūnmuižiņa Liivimaa, Riia kreis Riia linna Grīziņkalnsi asum

GRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Gatarta mõis Gotthardsberg Gatartas muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Drusti kihelkond Rauna piirkond, Drusti vald
  Gaiļi mõis Hahnenhof, Hahnhof Gaiļu muiža, ka Gaiļa muiža ja Hāna muiža Liivimaa, Riia kreis Daugavgrīva kihelkond Riia linna Mežciemsi asum
Galēni mõis Golan Galēnu muiža , ka Goļāņu muiža ja Vidsmuiža Vitebski kubermang, Režitsa maakond, Gaļāni vald Riebiņi piirkond, Galēni vald, Galēni
  Gārsene mõis Garßen Gārsenes muiža Kuramaa, Ilūkste kreis Subate kihelkond Gārsene Gārsene vald Aknīste piirkond
Gerstenmeieri mõis ' Gerstenmeiera muiža, Gerstenmeijera muiža suvemõis Liivimaa, Riia kreis Riia linn, Dzirciemsi asum
Ģintermuiža mõis Guntershof Ģintermuiža suvemõis Liivimaa, Jelgava kreis Jelgava, Jelgava piirkond
Grave mõis Grafenhof, Gravenhof Grāves muiža suvemõis Liivimaa, Riia kreis Riia linn, Mežaparksi asum
  Gravenheide mõis Gravenheide Grāvenheides muiža suvemõis Liivimaa, Riia kreis Riia linna Juglai asum
Grostona mõis Großdohn Grostonas muiža riigimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Bērzaune kihelkond Madona piirkond, Grostona vald
Grundzāle mõis Grundsahl Grundzāles muiža rüütlimõis Liivimaal Valga kreis Koivaliina kihelkond Grundzāles muiža Grundzāle vald Smiltene piirkond
Guberņa mõis Gouvernementshof Guberņas muiža, Gubernementes muiža riigimõis Liivimaa, Riia kreis Riia linna Bolderāja asum

HRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
  Hopa mõis ehk Ape mõis Hoppenhof Apes muiža, ka Oppes muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Apekalnsi kihelkond Hopa piirkond, Hopa vald, Hopa
  Hackmanni mõis Hackmanns Höfchen Hakmaņa muiža Liivimaa, Riia kreis Riia linna Mežciemsi asum
  Hamanni mõis ' Hāmaņa muiža Liivimaa, Riia kreis Riia linn, Āgenskalnsi asum
Hapaki mõis Happackshof, Hapackshof Hapaka muiža suvemõis Liivimaa, Riia kreis Daugavgrīva kihelkond Riia linna Voleri asum
  Hartmanni mõis Hartmannsches Hoffchen Hartmaņa muiža, Portu muižiņa, Fengeru muižiņa suvemõis Liivimaa, Riia kreis Riia linn, Āgenskalnsi asum
  Heinaste mõis ehk Ainaži mõis Haynasch Ainažu muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis Salatsi kihelkond Heinaste, Salatsi piirkond
Helene mõis ' Helēnes muižiņa suvemõis Liivimaa, Riia kreis Riia linna Bišumuiža asum
Hintze mõis Hintzenhof, Helmershof, Helmshof Inča muiža, Helmsa muiža suvemõis Liivimaa, Riia kreis Riia linna Maskavas forštate asum
Hoftenberga mõis Hoftenberg, Hof zum Berg Hoftenbergas muiža rüütlimõis Vitebski kubermang Krauja, Naujene vald Daugavpilsi piirkond
Härgmäe mõis ehk Ērģeme mõis Ermes Ērģeme muiža Liivimaa Valga kreis Härgmäe kihelkond Härgmäe, Härgmäe vald Valka piirkond

IRedigeeri

JRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
  Jāņmuiža mõis, varem Jāņamuiža mõis Johannenhof Jāņmuiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Võnnu kihelkond Priekuļi piirkond, Priekuļi vald, Jāņmuiža
Jaunanna mõis Neu-Annenhof, ka Knöringswalde Jaunannas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Jaunanna vald, Jaunanna
Jaunbilska mõis Neu-Bilskenhof Jaunbilskas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Smiltene kihelkond Smiltene piirkond, Bilska vald, Bilska
Jaunbrenguļi mõis Neu-Wrangelshof Jaunbrenguļu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Trikāta kihelkond Beverīna piirkond, Brenguļi vald, Brenguļi
  Jaungulbene mõis Neu-Schwanenburg Jaungulbenes muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Gulbene kihelkond Gulbene piirkond, Gulbene
Jaunjērcēni mõis Wohlfahrtslinde Jaunjērcēnu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Ēvele kihelkond Strenči piirkond, Jērcēni vald, Jērcēni
Jaunkārķi mõis Neu-Karkell Jaunkārķu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Härgmäe kihelkond Smiltene piirkond, Kārķi vald, Kārķi
  Jeri mõis, ka Ģeri mõis Seyerhof, ka Jehrenhof Jeru muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Lõuna-Ruhja kihelkond Ruhja piirkond, Jeri vald, Jeri
Jurata mõis Rujen-Radenhof Juratas muiža riigimõis Liivimaa, Volmari kreis, Lõuna-Ruhja kihelkond Naukšēni piirkond, Ķoņi vald

KRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Kaijese mõis Kaizeem Kaiju muiža kõrvalmõis Liivimaa, Volmari kreis, Umurga kihelkond Limbaži piirkond, Umurga vald
Kaive mõis Kayenhof Kaives muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Skujene kihelkond Vecpiebalga piirkond, Kaive vald
Kastrāne mõis Kastran Kastrānes muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Suntaži kihelkond Ogre piirkond, Ķeipene vald
  Katvari mõis Kadfer Katvaru muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Umurga kihelkond Limbaži piirkond, Katvari vald, Katvari Fideikomiss
Ķeipene mõis Kaipen Ķeipenes muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Ķeipene vald
  Ķirbiži mõis Kürbis, ka Kirbisch Ķirbižu muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Salatsi kihelkond Limbaži piirkond, Viļķene vald, Ķirbiži
Kosa mõis Kosenhof Kosas muiža riigimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Skujene kihelkond Amata piirkond, Skujene vald, Ģērķēn

LRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
  Lāde mõis Ladenhof, varem Namküll Lāde muiža linnamõis Liivimaa, Volmari kreis, Lemsalu kihelkond Limbaži piirkond, Limbaži vald Riia linnamõis
Lakstene mõis Hohenheyde Lakstenes muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Madliena vald
Laubere mõis Laubern Lauberes muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Laubere vald
Lemsalu kirikumõis ehk Limbaži kirikumõis Pastorat Lemsal Limbažu mācītājmuiža kirikumõis Liivimaa, Volmari kreis, Lemsalu kihelkond Limbaži piirkond, Limbaži vald
  Lemsalu mõis ehk Limbaži mõis Schloß Lemsal Limbažu muiža, ka Limbažu pilsmuiža linnamõis Liivimaa, Volmari kreis, Lemsalu kihelkond Limbaži piirkond, Limbaži Riia linnamõis
Lautere mõis Lauternsee Lautera muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Bērzaune kihelkond Madona piirkond, Bērzaune vald
Lielāmuiža mõis Essenhof Lielāmuiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Madliena vald
  Lielstraupe mõis Schloß Groß-Roop Lielstraupes muiža, ka Lielstraupes pilsmuiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Straupe kihelkond Pārgauja piirkond, Straupe vald, Straupe Fideikomiss
  Liepa mõis Lindenhof Liepas muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Võnnu kihelkond Priekuļi piirkond, Liepa vald
  Liepupe mõis Pernigel Liepupes muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Liepupe kihelkond Salatsi piirkond, Liepupe vald, Liepupe Fideikomiss
  Lizumsi mõis Lysohn Lizuma muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Velēna kihelkond Gulbene piirkond, Lizumsi vald, Lizums
  Litene mõis Lettin Litenes muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Gulbene kihelkond Gulbene piirkond, Litene vald, Litene
Lode mõis Lohdenhof Lodes muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Skujene kihelkond Vecpiebalga piirkond, Taurene vald, Lodesmuiža
Luturmuiža mõis Adsel-Luttershof Luturmuiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Koivaliina kihelkond Valka piirkond, Zvārtava vald, Stepi

MRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
  Madliena kirikumõis Pastorat Sissegal-Altenwoga Madlienas mācītājmuiža kirikumõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Madliena vald
  Mālmuiža mõis Mahlenhof Mālmuiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Velēna kihelkond Gulbene piirkond, Lejasciemsi vald, Mālmuiža
  Malnava mõis Malnavas muiža eramõis Vitebski kubermang, Ludza maakond, Kārsava vald Kārsava piirkond, Malnava vald, Malnava
Meņģele mõis Altenwoga Meņģeles muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Meņģele vald, Meņģele
  Mēri mõis Mehrhof Mēru muiža, ka Mēra muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Palsmane kihelkond Smiltene piirkond, Bilska vald, Mēri
  Mētaka mõis Metakshof Mētakas muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Liepupe kihelkond Salatsi piirkond, Liepupe vald, Mētagmuiža

NRedigeeri

ORedigeeri

PRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Plātere mõis Weißensee Plāteres muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Madliena vald
Priekuļi mõis Freudenberg Priekuļu muiža riigimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Võnnu kihelkond Priekuļi piirkond, Priekuļi vald, Priekuļi
  Puikule mõis Puikeln Puikules muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Aloja kihelkond Aloja piirkond, Brīvzemnieki vald, Puikule Fideikomiss

RRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
  Rantsna mõis ehk Rencēni mõis Ranzen Rencēnu muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Astijärve kihelkond Burtnieki piirkond, Rencēni vald, Rencēnmuiža

SRedigeeri

ŠRedigeeri

ZRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
  Zādzene mõis Saadsen Zādzenes muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Madliena vald
  Zelgauska mõis Selgowsky Zelgauskas muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Bērzaune kihelkond Madona piirkond, Arona vald
  Zeltiņi mõis Seltinghof Zeltiņu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Zeltiņi kihelkond Alūksne piirkond, Zeltiņi vald
  Ziemeri mõis Semershof Ziemera muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Ziemeri vald

TRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Taurupe mõis Taurup, varem Astrau ja Asterow Taurupes muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Taurupe vald

URedigeeri

VRedigeeri

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
  Vērene mõis Fehren Vērenes muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Madliena vald

WRedigeeri

Vaata kaRedigeeri

KirjandusRedigeeri

VälislingidRedigeeri