Riikide loend

(Ümber suunatud leheküljelt Maailma riikide loend)
Teemaga seotud artiklid
Riigid teemati
Loendid riigiti
Loendid enamiku riikide kohta
Teisi loendeid

Siin loetletakse iseseisvaid tunnustatud riike, tunnustamata ja osalise tunnustusega riike, sõltuvaid ja erstaatusega territooriume.

Tunnustatud riigidRedigeeri

  1.   Afganistan
  2.   Albaania
  3.   Alžeeria
  4.   Ameerika Ühendriigid
  5.   Andorra
  6.   Angola
  7.   Antigua ja Barbuda
  8.   Araabia Ühendemiraadid
  9.   Argentina
  10.   Armeenia
  11.   Aserbaidžaan
  12.   Austraalia
  13.   Austria
  14.   Bahama
  15.   Bahrein
  16.   Bangladesh
  17.   Barbados
  18.   Belau
  19.   Belgia
  20.   Belize
  21.   Benin
  22.   Bhutan
  23.   Birma
  24.   Boliivia
  25.   Bosnia ja Hertsegoviina
  26.   Botswana
  27.   Brasiilia
  28.   Brunei
  29.   Bulgaaria
  30.   Burkina Faso
  31.   Burundi
  32.   Colombia
  33.   Costa Rica
  34.   Djibouti
  35.   Dominica
  36.   Dominikaani Vabariik
  37.   Ecuador
  38.   Eesti
  39.   Egiptus
  40.   Ekvatoriaal-Guinea
  41.   El Salvador
  42.   Elevandiluurannik
  43.   Eritrea
  44.   Etioopia
  45.   Fidži
  46.   Filipiinid
  47.   Gabon
  48.   Gambia
  49.   Ghana
  50.   Grenada
  51.   Gruusia
  52.   Guatemala
  53.   Guinea
  54.   Guinea-Bissau
  55.   Guyana
  56.   Haiti
  57.   Hiina
  58.   Hispaania
  59.   Holland
  60.   Honduras
  61.   Horvaatia
  62.   Ida-Timor
  63.   Iirimaa
  64.   Iisrael
  65.   India
  66.   Indoneesia
  67.   Iraak
  68.   Iraan
  69.   Island
  70.   Itaalia
  71.   Jaapan
  72.   Jamaica
  73.   Jeemen
  74.   Jordaania
  75.   Kambodža
  76.   Kamerun
  77.   Kanada
  78.   Kasahstan
  79.   Katar
  80.   Keenia
  81.   Kesk-Aafrika Vabariik
  82.   Kiribati
  83.   Komoorid
  84.   Kongo DV
  85.   Kongo Vabariik
  86.   Kreeka
  87.   Kuuba
  88.   Kuveit
  89.   Kõrgõzstan
  90.   Küpros
  91.   Laos
  92.   Leedu
  93.   Lesotho
  94.   Libeeria
  95.   Liechtenstein
  96.   Liibanon
  97.   Liibüa
  98.   Luksemburg
  99.   Lõuna-Aafrika Vabariik
  100.   Lõuna-Korea
  101.   Lõuna-Sudaan
  102.   Läti
  103.   Madagaskar
  104.   Malaisia
  105.   Malawi
  106.   Maldiivid
  107.   Mali
  108.   Malta
  109.   Maroko
  110.   Marshalli Saared
  111.   Mauritaania
  112.   Mauritius
  113.   Mehhiko
  114.   Mikroneesia
  115.   Moldova
  116.   Monaco
  117.   Mongoolia
  118.   Montenegro
  119.   Mosambiik
  120.   Namiibia
  121.   Nauru
  122.   Nepal
  123.   Nicaragua
  124.   Nigeeria
  125.   Niger
  126.   Norra
  127.   Omaan
  128.   Paapua Uus-Guinea
  129.   Pakistan
  130.   Panama
  131.   Paraguay
  132.   Peruu
  133.   Poola
  134.   Portugal
  135.   Prantsusmaa
  136.   Põhja-Korea
  137.   Põhja-Makedoonia
  138.   Roheneemesaared
  139.   Rootsi
  140.   Rumeenia
  141.   Rwanda
  142.   Saalomoni Saared
  143.   Saint Kitts ja Nevis
  144.   Saint Lucia
  145.   Saint Vincent ja Grenadiinid
  146.   Saksamaa
  147.   Sambia
  148.   Samoa
  149.   San Marino
  150.   São Tomé ja Príncipe
  151.   Saudi Araabia
  152.   Seišellid
  153.   Senegal
  154.   Serbia
  155.   Sierra Leone
  156.   Singapur
  157.   Slovakkia
  158.   Sloveenia
  159.   Somaalia
  160.   Soome
  161.   Sri Lanka
  162.   Sudaan
  163.   Suriname
  164.   Suurbritannia
  165.   Svaasimaa
  166.   Süüria
  167.   Šveits
  168.   Zimbabwe
  169.   Taani
  170.   Tadžikistan
  171.   Tai
  172.   Tansaania
  173.   Togo
  174.   Tonga
  175.   Trinidad ja Tobago
  176.   Tšaad
  177.   Tšehhi
  178.   Tšiili
  179.   Tuneesia
  180.   Tuvalu
  181.   Türgi
  182.   Türkmenistan
  183.   Uganda
  184.   Ukraina
  185.   Ungari
  186.   Uruguay
  187.   Usbekistan
  188.   Uus-Meremaa
  189.   Valgevene
  190.   Vanuatu
  191.   Vatikan
  192.   Venemaa
  193.   Venezuela
  194.   Vietnam

Tunnustamata ja osalise tunnustusega riigidRedigeeri

  1. Abhaasia
  2. Hiina Vabariik (Taiwan)
  3. Kosovo
  4. Lõuna-Osseetia
  5. Mägi-Karabahh
  6. Palestiina
  7. Põhja-Küpros
  8. Sahara Araabia Demokraatlik Vabariik
  9. Somaalimaa
  10. Transnistria

Sõltuvad ja eristaatusega territooriumidRedigeeri

  1. Ameerika Samoa
  2. Anguilla (Suurbritannia)
  3. Antarktis
  4. Aruba (Holland)
  5. Ashmore ja Cartier (Austraalia)
  6. Bermuda (Suurbritannia)
  7. Bouvet' saar (Norra)
  8. Briti India ookeani ala
  9. Briti Neitsisaared
  10. Ceuta (Hispaania)
  11. Cooki saared (Uus-Meremaa)
  12. Falklandi saared (Suurbritannia)
  13. Fääri saared (Taani)
  14. Gaza sektor
  15. Gibraltar (Suurbritannia)
  16. Gröönimaa (Taani)
  17. Guadeloupe (Prantsusmaa)
  18. Guam (Ameerika Ühendriigid)
  19. Guernsey (Suurbritannia)
  20. Heard ja McDonald (Austraalia)
  21. Hollandi Antillid
  22. Hongkong (Hiina)
  23. Jan Mayen vaata Svalbard
  24. Jõulusaar (Austraalia)
  25. Kaimanisaared (Suurbritannia)
  26. Kookossaared (Austraalia)
  27. Korallimere saared (Austraalia)
  28. Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saared (Suurbritannia)
  29. Lääne-Sahara (Maroko)
  30. Macau (Hiina)
  31. Macquarie saared (Austraalia)
  32. Mani saar (Suurbritannia)
  33. Marioni ja Prints Edwardi saar (Lõuna-Aafrika Vabariik)
  34. Martinique (Prantsusmaa)
  35. Mayotte (Prantsusmaa)
  36. Melilla (Hispaania)
  37. Montserrat (Suurbritannia)
  38. Niue (Uus-Meremaa)
  39. Norfolk (Austraalia)
  40. Palestiina
  41. Pitcairn (Suurbritannia)
  42. Prantsuse Guajaana
  43. Prantsuse Lõunaalad
  44. Prantsuse Polüneesia
  45. Puerto Rico (Ameerika Ühendriigid)
  46. Põhja-Mariaanid (Ameerika Ühendriigid)
  47. Réunion (Prantsusmaa)
  48. Saint Helena (Suurbritannia)
  49. Saint-Pierre ja Miquelon (Prantsusmaa)
  50. Svalbard ja Jan Mayen (Norra)
  51. Tokelau (Uus-Meremaa)
  52. Turks ja Caicos (Suurbritannia)
  53. USA Neitsisaared
  54. Uus-Kaledoonia (Prantsusmaa)
  55. Wake'i saar (Ameerika Ühendriigid)
  56. Wallis ja Futuna (Prantsusmaa)
  57. Ühendriikide hajasaared

Ajaloolised riigidRedigeeri

Endiste riikide nimistut vaata eraldi artiklist.

Vaata kaRedigeeri