Eesti siseministrite loend

Eesti siseministrite loend on Eesti siseministrite loetelu alates 1918. aastast,

Loetelus on nimetatud ka Eesti eksiilvalitsuse siseministreid.

1. juulil 1929. aastal liideti Siseministeerium Kohtuministeeriumiga ja loodi ühine ministri kantselei, 1. aprillil 1934. aastal lahutati ministeeriumid uuesti.

Nr. Pilt Nimi Astus ametisse Lahkus ametist Valitsus
Siseminister
1 Konstantin Päts.jpg Konstantin Päts 24. veebruar 1918 27. november 1918 Konstantin Pätsi esimene ajutine valitsus
Konstantin Pätsi teine ajutine valitsus
2 Fail:August Peet.jpg August Peet 27. november 1918 8. mai 1919 Konstantin Pätsi kolmas ajutine valitsus
3 Aleksander Oinas 2.jpg Aleksander Oinas 8. mai 1919 18. juuli 1919 Otto Strandmani esimene valitsus
4 Fail:Aleksander Hellat.jpg Aleksander Hellat 25. juuli 1919 28. juuli 1920 Jaan Tõnissoni esimene valitsus
5 Kaarel Eenpalu.jpg Karl Einbund 28. juuli 1920 26. oktoober 1920 Ado Birki valitsus
Jaan Tõnissoni teine valitsus
6 Fail:Lui Olesk.jpg Lui Olesk 26. oktoober 1920 25. jaanuar 1921 Ants Piibu valitsus
7 Kaarel Eenpalu.jpg Karl Einbund 25. jaanuar 1921 26. märts 1924 Konstantin Pätsi esimene valitsus
Juhan Kuke valitsus
Konstantin Pätsi teine valitsus
8 Theodorrouk-001.jpg Theodor Rõuk 26. märts 1924 16. detsember 1924 Friedrich Akeli valitsus
9 Kaarel Eenpalu.jpg Karl Einbund 16. detsember 1924 23. juuli 1926 Jüri Jaaksoni valitsus
Jaan Teemanti esimene valitsus
10 Fail:Heinrich Laretei.jpg Heinrich Laretei 23. juuli 1926 12. november 1926 Jaan Teemanti teine valitsus
11 Jaan hynerson1.jpg Jaan Hünerson 4. märts 1927 4. detsember 1928 Jaan Teemanti kolmas valitsus
Jaan Tõnissoni kolmas valitsus
12 Fail:Tõnis Kalbus.jpg Tõnis Kalbus 4. detsember 1928 31. märts 1929 August Rei valitsus
Kohtu- ja siseminister
Fail:Tõnis Kalbus.jpg Tõnis Kalbus 1. aprill 1929 12. aprill 1930 August Rei valitsus
Otto Strandmani teine valitsus
12 Fail:Ado Anderkopp.jpg Ado Anderkopp 12. aprill 1930 12. veebruar 1931
13 Jaan hynerson1.jpg Jaan Hünerson 12. veebruar 1931 20. november 1931 Konstantin Pätsi kolmas valitsus
14 Fail:Johan Raid.jpg Johan Reinhold 20. november 1931 19. veebruar 1932
15 Fail:Ado Anderkopp.jpg Ado Anderkopp 19. veebruar 1932 18. mai 1933 Jaan Teemanti neljas valitsus
Karl Einbundi esimene valitsus
Konstantin Pätsi neljas valitsus
16 Fail:Vladimir Roopere.jpg Vladimir Rooberg 18. mai 1933 3. oktoober 1933 Jaan Tõnissoni neljas valitsus
17 Fail:Ernst Ein.jpg Ernst Ein 3. oktoober 1933 21. oktoober 1933
18 Fail:Johan Müller.jpg Johan Müller 21. oktoober 1933 31. märts 1934 Konstantin Pätsi viies valitsus
Siseminister
19 Kaarel Eenpalu.jpg Kaarel Eenpalu 25. august 1934 9. mai 1938 Konstantin Pätsi viies valitsus
20 Fail:Richard Veermaa.jpg Richard Veermaa 9. mai 1938 12. oktoober 1939 Kaarel Eenpalu teine valitsus
21 Fail:August Jürima.jpg August Jürima 12. oktoober 1939 21. juuni 1940 Jüri Uluotsa valitsus
22 Otto Tief.jpg Otto Tief 18. september 1944 12. jaanuar 1953 Otto Tiefi valitsus
23 Fail:Johannes Sikkar.jpg Johannes Sikkar 12. jaanuar 1953 22. august 1960 Johannes Sikkari valitsus
24 Fail:Aksel Mark.jpg Aksel Mark 1. jaanuar 1962 15. september 1992 Aleksander Warma valitsus
Tõnis Kindi valitsus
Heinrich Marga valitsus
Enno Penno valitsus
25 Fail:Lagle Parek 17.04.1988 Raadil Tartu Muinsuskaitsepäevade ajal esinemas.jpg Lagle Parek 21. oktoober 1992 27. november 1993 Mart Laari esimene valitsus
- Mart Laar.png Mart Laar
Siseministri ülesannetes
27. november 1993 14. detsember 1993
26 Fail:Heiki Arike.jpg Heiki Arike 14. detsember 1993 4. november 1994
27 Kaido Kama.JPG Kaido Kama 4. november 1994 12. aprill 1995 Andres Tarandi valitsus
28 Edgar Savisaar 2005.jpg Edgar Savisaar 12. aprill 1995 10. oktoober 1995 Tiit Vähi teine valitsus
- Tiit Vähi teisel Arvamusfestivalil Narvas.jpg Tiit Vähi
Siseministri ülesannetes
10. oktoober 1995 3. november 1995
29 Fail:Märt Rask.jpg Märt Rask 3. november 1995 1. detsember 1996 Tiit Vähi kolmas valitsus
30 Sinijärv Riivo.IMG 3366.JPG Riivo Sinijärv 1. detsember 1996 29. aprill 1997
Mart Siimanni valitsus
31 Fail:Robert Lepikson.jpg Robert Lepikson 5. mai 1997 28. jaanuar 1998
32 Olari Taal 29. jaanuar 1998 25. märts 1999
33 Fail:Jüri Mõis.jpg Jüri Mõis 25. märts 1999 5. november 1999 Mart Laari teine valitsus
34 Fail:Tarmo Loodus.jpg Tarmo Loodus 9. november 1999 28. jaanuar 2002
35 Fail:Ain Seppik.jpg Ain Seppik 28. jaanuar 2002 3. veebruar 2003 Siim Kallase valitsus
36 Fail:Toomas Varek.jpg Toomas Varek 10. veebruar 2003 10. aprill 2003
37 Margus Leivo 2010.jpg Margus Leivo 10. aprill 2003 13. aprill 2005 Juhan Partsi valitsus
38 KE Kalle Laanet.jpg Kalle Laanet 13. aprill 2005 5. aprill 2007 Andrus Ansipi esimene valitsus
39 5 Jüri Pihl.jpg Jüri Pihl 5. aprill 2007 21. mai 2009 Andrus Ansipi teine valitsus
40 IRL Marko Pomerants.jpg Marko Pomerants 3. juuni 2009 6. aprill 2011
41 Ken-Marti Vaher, 2011.jpg Ken-Marti Vaher 6. aprill 2011 26. märts 2014 Andrus Ansipi kolmas valitsus
42 Hanno Pevkur 2017.jpg Hanno Pevkur 26. märts 2014 23. november 2016 Taavi Rõivase valitsus
43 Andres Anvelt.jpg Andres Anvelt 23. november 2016 26. november 2018 Jüri Ratase esimene valitsus
44 Kadri Raik teisel Arvamusfestivalil Narvas.jpg Katri Raik 26. november 2018 29. aprill 2019
45 Mart Helme.jpg Mart Helme 29. aprill 2019 9. november 2020 Jüri Ratase teine valitsus
46 Alar Laneman.jpg Alar Laneman 18. november 2020 24. jaanuar 2021
47 Kristian jaani.jpg Kristian Jaani 26. jaanuar 2021 ametis praegu Kaja Kallase valitsus

Vaata kaRedigeeri