Tour de France'i võitjate loend

Siin on loetletud jalgrattavõistluse Tour de France võitjad alates esimesest võistlusest 1903. aastal.

1903–1920Redigeeri

 
Esimese tuuri võitja Maurice Garin.
Tuur Aasta   Võitja Meeskond Etappe Distants Keskmine
kiirus
  "Mäekuningas"   sprinter   noor
1 1903   Maurice Garin La Française 6 2428 km 25,7 km/h
2 1904   Henri Cornet 6 2429 km 26,1 km/h
3 1905   Louis Trousselier Peugeot 11 2994 km 27,1 km/h
4 1906   René Pottier Peugeot 13 4545 km 24,5 km/h
5 1907   Lucien Petit-Breton Peugeot 14 4488 km 28,5 km/h
6 1908   Lucien Petit-Breton Peugeot 14 4488 km 28,7 km/h
7 1909   François Faber Alcyon 14 4488 km 28,6 km/h
8 1910   Octave Lapize Alcyon 15 4737 km 28,7 km/h
9 1911   Gustave Garrigou Alcyon 15 5344 km 27,3 km/h
10 1912   Odile Defraye Alcyon 15 5319 km 27,9 km/h
11 1913   Philippe Thys Peugeot 15 5388 km 26,7 km/h
12 1914   Philippe Thys Peugeot 15 5405 km 27,0 km/h
Esimene maailmasõda
13 1919   Firmin Lambot La Sportive 15 5560 km 24,0 km/h
14 1920   Philippe Thys La Sportive 15 5519 km 24,1 km/h

1921–1940Redigeeri

Tuur Aasta   Võitja Meeskond Etappe Distants Keskmine
kiirus
  "Mäekuningas"   sprinter   noor
15 1921   Léon Scieur La Sportive 15 5484 km 24,7 km/h
16 1922   Firmin Lambot Peugeot 15 5372 km 24,2 km/h
17 1923   Henri Pélissier Automoto 15 5386 km 24,4 km/h
18 1924   Ottavio Bottechia Automoto 15 5425 km 24,2 km/h
19 1925   Ottavio Bottechia Automoto 15 5430 km 24,8 km/h
20 1926   Lucien Buysse Automoto 17 5745 km 24,1 km/h
21 1927   Nicolas Frantz Alcyon 24 5321 km 27,2 km/h
22 1928   Nicolas Frantz Alcyon 22 5375 km 27,9 km/h
23 1929   Maurice De Waele Alcyon 22 5276 km 28,3 km/h
24 1930   André Leducq Prantsusmaa 21 4818 km 28,0 km/h
25 1931   Antonin Magne Prantsusmaa 24 5095 km 28,7 km/h
26 1932   André Leducq Prantsusmaa 21 4520 km 29,3 km/h
27 1933   Georges Speicher Prantsusmaa 23 4396 km 29,7 km/h   Vicente Trueba
28 1934   Antonin Magne Prantsusmaa 23 4363 km 31,2 km/h   René Vietto
29 1935   Romain Maes Belgia 21 4338 km 30,6 km/h   Felicien Vervaecke
30 1936   Sylvère Maes Belgia 21 4414 km 30,9 km/h   Julian Berrendero
31 1937   Roger Lapébie Prantsusmaa 20 4415 km 31,8 km/h   Felicien Vervaecke
32 1938   Gino Bartali Itaalia 21 4680 km 31,6 km/h   Gino Bartali
33 1939   Sylvère Maes Belgia 18 4225 km 32,0 km/h   Sylvere Maes

1941–1960Redigeeri

Tuur Aasta   Võitja Meeskond Etappe Distants Keskmine
kiirus
  "Mäekuningas"   sprinter   noor
Teine maailmasõda
34 1947   Jean Robic 21 4642 km 31,4 km/h   Pierre Brambilla
35 1948   Gino Bartali Itaalia 21 4922 km 33,4 km/h   Gino Bartali
36 1949   Fausto Coppi Itaalia 21 4808 km 32,1 km/h   Fausto Coppi
37 1950   Ferdi Kubler Šveits 22 4775 km 32,8 km/h   Louison Bobet
38 1951   Hugo Koblet Šveits 24 4697 km 33,0 km/h   Raphaêl Géminiani
39 1952   Fausto Coppi Itaalia 23 4827 km 31,9 km/h   Fausto Coppi
40 1953   Louison Bobet Prantsusmaa 22 4476 km 34,6 km/h   Jésus Lorono   Fritz Schär
41 1954   Louison Bobet Prantsusmaa 23 4865 km 34,6 km/h   Federico Bahamontes   Ferdi Kübler
42 1955   Louison Bobet Prantsusmaa 22 4476 km 34,6 km/h   Charly Gaul   Stan Ockers
43 1956   Roger Walkowiak 22 4527 km 36,3 km/h   Charly Gaul   Stan Ockers
44 1957   Jacques Anquetil Prantsusmaa 23 4664 km 34,5 km/h   Gastone Nencini   Jean Forestier
45 1958   Charly Gaul Holland-Luksemburg 24 4319 km 36,9 km/h   Federico Bahamontes   Jean Graczyk
46 1959   Federico Bahamontès Hispaania 22 4358 km 35,5 km/h   Federico Bahamontes   André Darrigade
47 1960   Gastone Nencini Itaalia 21 4173 km 37,2 km/h   Imerio Massignan   Jean Graczyk

1961–1980Redigeeri

 
Tuuri esimene viiekordne võitja Eddy Merckx.
Tuur Aasta   Võitja Meeskond Etappe Distants Keskmine
kiirus
  "Mäekuningas"   sprinter   noor
48 1961   Jacques Anquetil Prantsusmaa 21 4397 km 36,0 km/h   Imerio Massignan   André Darrigade
49 1962   Jacques Anquetil St-Raphaël 22 4274 km 37,3 km/h   Federico Bahamontes   Rudi Altig
50 1963   Jacques Anquetil St-Raphaël 21 4138 km 36,4 km/h   Federico Bahamontes   Rik Van Looy
51 1964   Jacques Anquetil St-Raphaël 22 4505 km 35,4 km/h   Federico Bahamontes   Jan Janssen
52 1965   Felice Gimondi Salvarani 22 4188 km 35,9 km/h   Julio Jimenez   Jan Janssen
53 1966   Lucien Aimar Ford 22 4329 km 36,8 km/h   Julio Jimenez   Willy Planckaert
54 1967   Roger Pingeon Prantsusmaa 22 4779 km 35,9 km/h   Julio Jimenez   Jan Janssen
55 1968   Jan Janssen Holland 22 4492 km 34,9 km/h   Aurelio Gonzalez   Franco Bitossi
56 1969   Eddy Merckx Faema 22 4117 km 35,3 km/h   Eddy Merckx   Eddy Merckx
57 1970   Eddy Merckx Faema 22 4492 km 34,894 km/h   Eddy Merckx   Walter Godefroot
58 1971   Eddy Merckx Molten 20 3585 km 37,3 km/h   Lucien Van Impe   Eddy Merckx
59 1972   Eddy Merckx Molteni 20 3846 km 35,5 km/h   Lucien Van Impe   Eddy Merckx
60 1973   Luis Ocana Bic 20 4150 km 33,4 km/h   Pedro Torres   Herman Van Springel
61 1974   Eddy Merckx Molteni 22 4098 km 35,7 km/h   Domingo Perureña   Patrick Sercu
62 1975   Bernard Thévenet Peugeot 22 4000 km 34,9 km/h   Lucien Van Impe   Rik Van Linden   Francesco Moser
63 1976   Lucien Van Impe Gitane 22 4098 km 34,5 km/h   Giancarlo Bellini   Freddy Maertens   Enrique Martinez-Heredia
64 1977   Bernard Thévenet Peugeot 22 4096 km 35,4 km/h   Lucien Van Impe   Jacques Esclassan   Dietrich Thurau
65 1978   Bernard Hinault Renault-Gitane 22 3908 km 36,1 km/h   Mariano Martinez   Freddy Maertens   Henk Lubberding
66 1979   Bernard Hinault Renault-Gitane 24 3765 km 36,5 km/h   Giovanni Battaglin   Bernard Hinault   Jean-Rene Bernaudeau
67 1980   Joop Zoetemelk Raleigh 22 3842 km 35,1 km/h   Raymond Martin   Rudy Pevenage   Johan Van der Velde

1981–1998Redigeeri

Tuur Aasta   Võitja Meeskond Etappe Distants Keskmine
kiirus
  "Mäekuningas"   sprinter   noor
68 1981   Bernard Hinault Renault-Gitane 24 3758 km 37,8 km/h   Lucien Van Impe   Freddy Maertens   Peter Winnen
69 1982   Bernard Hinault Renault-Gitane 21 3507 km 37,4 km/h   Bernard Vallet   Seán Kelly   Phil Anderson
70 1983   Laurent Fignon Renault-Gitane 22 3860 km 36,2 km/h   Lucien Van Impe   Seán Kelly   Laurent Fignon
71 1984   Laurent Fignon Renault-Gitane 23 4021 km 34,9 km/h   Robert Millar   Frank Hoste   Greg LeMond
72 1985   Bernard Hinault La Vie Claire 22 4109 km 36,2 km/h   Luis Herrera   Seán Kelly   Fabio Parra
73 1986   Greg LeMond La Vie Claire 23 4084 km 37,0 km/h   Bernard Hinault   Eric Vanderaerden   Andrew Hampsten
74 1987   Stephen Roche Carrera 25 4331 km 36,6 km/h   Luis Herrera   Jean-Paul van Poppel   Raul Alcala
75 1988   Pedro Delgado Reynolds 22 3286 km 38,9 km/h   Steven Rooks   Eddy Planckaert   Erik Breukink
76 1989   Greg LeMond ADR 21 3285 km 37,5 km/h   Gert-Jan Theunisse   Seán Kelly   Fabrice Philipot
77 1990   Greg LeMond Z 21 3286 km 38,6 km/h   Thierry Claveyrolat   Olaf Ludwig   Gilles Delion
78 1991   Miguel Induráin Banesto 22 3914 km 38,7 km/h   Claudio Chiappucci   Djamolidine Abdoujaparov   Alvaro Mejia
79 1992   Miguel Induráin Banesto 21 3983 km 39,5 km/h   Claudio Chiappucci   Laurent Jalabert   Eddy Bouwmans
80 1993   Miguel Induráin Banesto 20 3714 km 38,7 km/h   Tony Rominger   Djamolidine Abdoujaparov   Antonio Martín Velasco
81 1994   Miguel Induráin Banesto 21 3978 km 38,4 km/h   Richard Virenque   Djamolidine Abdoujaparov   Marco Pantani
82 1995   Miguel Induráin Banesto 20 3635 km 39,2 km/h   Richard Virenque   Laurent Jalabert   Marco Pantani
83 1996   Bjarne Riis Telekom 21 3765 km 39,2 km/h   Richard Virenque   Erik Zabel   Jan Ullrich
84 1997   Jan Ullrich Telekom 21 3950 km 39,2 km/h   Richard Virenque   Erik Zabel   Peter Luttenberger*
85 1998   Marco Pantani Mercatone Uno 21 3875 km 40,0 km/h   Christophe Rinero   Erik Zabel   Jan Ullrich

* 1997. aastal sai Luttenberger valge särgi, olles noorte arvestuses paremuselt teine, kuna parim noor Ullrich sai kollase särgi.

1999–2019Redigeeri

Aastatel 1999–2005 järjest seitse võitu saanud L. Armstrongi tulemused tühistati 2012. aastal, kuid otsustati järgmised kohad saanud sportlasi mitte uuteks võitjateks kuulutada.

Tuur Aasta   Võitja Meeskond Etappe Distants Keskmine
kiirus
  "Mäekuningas"   sprinter   noor
86 1999   (Lance Armstrong) US Postal 20 3687 km 40,3 km/h   Richard Virenque   Erik Zabel   Benoit Salmon
87 2000   (Lance Armstrong) US Postal 21 3662 km 39,5 km/h   Santiago Botero   Erik Zabel   Francisco Mancebo
88 2001   (Lance Armstrong) US Postal 20 3453 km 40,1 km/h   Laurent Jalabert   Erik Zabel   Oscar Sevilla
89 2002   (Lance Armstrong) US Postal 20 3276 km 39,9 km/h   Laurent Jalabert   Robbie McEwen   Ivan Basso
90 2003   (Lance Armstrong) US Postal 20 3426 km 40,9 km/h   Richard Virenque   Baden Cooke   Denis Menchov
91 2004   (Lance Armstrong) US Postal 20 3391 km 40,6 km/h   Richard Virenque   Robbie McEwen   Vladimir Karpets
92 2005   (Lance Armstrong) Discovery Channel 21 3608 km 41,6 km/h   Michael Rasmussen   Thor Hushovd   Yaroslav Popovych
93 2006   Óscar Pereiro Sio1 Caisse d'Epargne 21 3654 km 40,8 km/h   Michael Rasmussen   Robbie McEwen   Damiano Cunego
94 2007   Alberto Contador Discovery Channel 20 3554 km 39,2 km/h   Mauricio Soler   Tom Boonen   Alberto Contador
95 2008   Carlos Sastre CSC-Saxo Bank 21 3559,5 km 40,5 km/h   Bernhard Kohl   Óscar Freire   Andy Schleck
96 2009   Alberto Contador Astana 21 3460 km 40,3 km/h   Franco Pellizotti   Thor Hushovd   Andy Schleck
97 2010   Andy Schleck2 Saxo Bank 21 3642 km 39,59 km/h   Anthony Charteau   Alessandro Petacchi   Andy Schleck
98 2011   Cadel Evans BMC Racing 21 3430 km 39,79 km/h   Samuel Sánchez   Mark Cavendish   Pierre Rolland
99 2012   Bradley Wiggins SKY 21 3497 km 39,9 km/h   Thomas Voeckler   Peter Sagan   Tejay van Garderen
100 2013   Chris Froome SKY 21 3404 km 40,6 km/h   Nairo Quintana   Peter Sagan   Nairo Quintana
101 2014   Vincenzo Nibali Astana 21 3660,5 km 40,5 km/h   Rafał Majka   Peter Sagan   Thibaut Pinot
102 2015   Chris Froome Team Sky 21 3360 km 39,6 km/h   Christopher Froome   Peter Sagan   Nairo Quintana
103 2016   Chris Froome Team Sky 21 3529 km 39,6 km/h   Rafał Majka   Peter Sagan   Adam Yates
104 2017   Chris Froome Team Sky 21 3540 km 41,0 km/h   Warren Barguil   Michael Matthews   Simon Yates
105 2018   Geraint Thomas Team Sky 21 3351 km 40,2 km/h   Julian Alaphilippe   Peter Sagan   Pierre Latour
106 2019   Egan Bernal Team Ineos 21 3365,8 km 40,6 km/h   Romain Bardet   Peter Sagan   Egan Bernal
1 algselt võitjaks tulnud Floyd Landis osutus dopingutarvitajaks.
2 algselt võitjaks tulnud Alberto Contador osutus dopingutarvitajaks.