Ava peamenüü

Eesti NSV-st valitud NSV Liidu Ülemnõukogu liikmete loend

(Ümber suunatud leheküljelt Eesti NSV NSV Liidu Ülemnõukogu saadikute loend)

Eesti NSV-st valitud NSV Liidu Ülemnõukogu liikmete loend on loetelu aastatel 1941–1991 Eesti NSV-st NSV Liidu kõrgemasse seadusandlikusse kogusse NSV Liidu Ülemnõukogusse valitud saadikutest.


Leonid Brežnev, NSV Liidu Ülemnõukogu Presiidiumi esimees 19601964 ja 19781982
Mihhail Gorbatšov, NSV Liidu Ülemnõukogu Presiidiumi esimees 19881989

Sisukord

1941. aastal I NSV Liidu Ülemnõukogusse valitudRedigeeri

1946. aastal II NSV Liidu Ülemnõukogusse valitudRedigeeri

  • Elfrida Baratkina, NSVL ÜN RN
  • Leonhard Illisson, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Harju lääne-valimisringkonnast nr. 381
  • Adolf Janson, NSVL ÜN RN,saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Rakvere valimisringkonnast nr. 398
  • Ilmar Jürisson, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Pärnu maa-valimisringkonnast nr. 386
  • kindralpolkovnik Mihhail Kazakov, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Valga valimisringkonnast nr. 389
  • Kustas Kaleviste, NSVL ÜN RN,saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Haapsalu valimisringkonnast nr. 382
  • Nikolai Karotamm, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Tallinna valimisringkonnast nr. 653
  • August Kepman, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Viljandi maa-valimisringkonnast nr. 388
  • Maria Kipp, NSVL ÜN RN
  • Alfred Koort, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tartu linna valimisringkonnast nr. 392
  • Boriss Kumm, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Tallinna valimisringkonnast nr. 653.
  • Olga Lauristin, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Harju ida-valimisringkonnast nr. 380
  • Ferdinand Lõhmus, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Võru ida-valimisringkonnast nr. 391
  • Arnold Meri, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Tartu valimisringkonnast nr. 655
  • Professor Jüri Nuut, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Viljandi linna-valimisringkonnast nr. 387
  • Salme Pello, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tallinn-Nõmme valimisringkonnast nr. 653
  • Georgi Perov, NSVL ÜN RN, Georgi Perov - saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tallinn-Mere valimisringkonnast nr. 378
  • Hermann Press, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tallinn-Kopli valimisringkonnast nr. 376
  • Eduard Põiklik, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Kiviõli valimisringkonnast nr. 399
  • Johannes Põldroos, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tallinna keskvalimisringkonnast nr. 377
  • Lembit Pärn, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Paide põhja-valimisringkonnast nr. 397
  • Eduard Päll, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Võru valimisringkonnast nr. 390
  • Elmar Rihe, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Narva valimisringkonnast nr. 400
  • Sergei Sazonov, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tartu lõuna-valimisringkonnast nr. 393
  • August Salundi, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Lääne valimisringkonnast nr. 383
  • Juliana Telman, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tartu põhja-valimisringkonnast nr. 394
  • Kontradmiral Vladimir Tributs, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Saare valimisringkonnast nr. 384
  • Johannes Vares, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Pärnu valimisringkonnast nr. 654
  • Arnold Veimer, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Rakvere valimisringkonnast nr. 656

1950. aastal III NSV Liidu ÜN valitudRedigeeri

1954. aastal IV NSV Liidu ÜN valitudRedigeeri

1958. aastal V NSV Liidu ÜN valitudRedigeeri

1962. aastal VI NSV Liidu ÜN valitudRedigeeri

1966. aastal VII NSV Liidu ÜN valitudRedigeeri

1970. aastal VIII NSV Liidu ÜN valitudRedigeeri

1974. aastal IX NSV Liidu ÜN valitudRedigeeri

1979. aastal X NSV Liidu ÜN valitudRedigeeri

1984. aastal XI NSV Liidu ÜN valitudRedigeeri

1989. aastal valitud NSV Liidu Rahvasaadikute Kongressi saadikudRedigeeri

  Pikemalt artiklis NSV Liidu Rahvasaadikute Kongress.

Vaata kaRedigeeri