Ava peamenüü

Tai valitsusjuhtide loend

Tai valitsusjuhtide loend loetleb Tai valitsust juhtinud isikud sõltumata nende ametinimetusest alates esimese valitsusjuhi ametisse astumisest 1932. aastal.

Nimi Eluaastad Valitsusaja algus Valitsusaja lõpp
Avaliku Komitee esimees
Phraya Manopakorn Nititada (18841948) 1932, 28. juuni 1932, 10. detsember
Peaministrid
Phraya Manopakorn Nititada (18841948) 1932, 10. detsember 1933, 24. juuni
Phraya Phahon Phonphayuhasena (18891958) 1933, 24. juuni 1938, 26. detsember
Plaek Pibulsonggram (18971964) 1938, 26. detsember 1944, 1. august
Khuang Abhaiwongse (19021968) 1944, 1. august 1945, 31. august
Tawee Boonyaket (19041971) 1945, 31. august 1945, 17. september
Seni Pramoj (19051997) 1945, 17. september 1946, 13. jaanuar
Khuang Abhaiwongse (teine kord) (19021968) 1946, 13. jaanuar 1946, 18. märts
Pridi Phanomyong (19001983) 1946, 24. märts 1946, 21. august
Thawal Thamrongnavasawat (19011988) 1946, 26. august 1947, 8. november
Khuang Abhaiwongse (kohusetäitja, kolmas kord) (19021968) 1947, 12. november 1948, 8. aprill
Plaek Pibulsonggram (teine kord) (18971964) 1948, 8. aprill 1957, 17. september
Pote Sarasin (19052000) 1957, 17. september 1957, 24. detsember
Thanom Kittikachorn (19112004) 1958, 1. jaanuar 1958, 20. oktoober
Sarit Thanarat (kohusetäitja) (19091963) 1958, 20. oktoober 1959, 10. veebruar
Sarit Thanarat (19091963) 1959, 10. veebruar 1963, 8. detsember
Thanom Kittikachorn (teine kord) (19112004) 1963, 9. detsember 1971, 26. november
Riikliku Täidesaatva Nõukogu esimees
Thanom Kittikachorn (19112004) 1971, 26. november 1972, 18. detsember
Peaministrid
Thanom Kittikachorn (kolmas kord) (19112004) 1972, 18. detsember 1973, 14. oktoober
Sanya Thammasak (19072002) 1973, 14. oktoober 1975, 26. veebruar
Seni Pramoj (teine kord) (19051997) 1975, 26. veebruar 1975, 14. märts
Kukrit Pramoj (19111995) 1975, 14. märts 1976, 20. aprill
Seni Pramoj (kolmas kord) (19051997) 1976, 20. aprill 1976, 6. oktoober
Administratsiooni Reformi Nõukogu esimees
Sangad Chaloryu (19151980) 1976, 6. oktoober 1977, 20. oktoober
Peaminister
Thanin Kraivichien (1927–) 1976, 6. oktoober 1977, 20. oktoober
Revolutsioonilise Nõukogu esimees
Sangad Chaloryu (19151980) 1977, 20. oktoober 1977, 12. november
Riikliku Poliitika Nõukogu esimees
Sangad Chaloryu (19151980) 1977, 12. november 1980, 23. november
Peaministrid
Kriangsak Chomanan (19172003) 1977, 13. november 1980, 3. märts
Prem Tinsulanonda (1920–) 1980, 3. märts 1988, 4. august
Chatichai Choonhavan (19221998) 1988, 4. august 1991, 23. veebruar
Riikliku Rahutagamisnõukogu esimees
Sunthorn Kongsompong (19311999) 1991, 23. veebruar 1991, 7. märts
Peaministrid
Anand Panyarachun (1932–) 1991, 7. märts 1992, 7. aprill
Suchinda Kraprayoon (1933–) 1992, 7. aprill 1992, 24. mai
Meechai Ruchuphan (kohusetäitja) (1938–) 1992, 24. mai 1992, 10. juuni
Anand Panyarachun (teine kord) (1932–) 1992, 10. juuni 1992, 23. september
Chuan Leekpai (1938–) 1992, 23. september 1995, 13. juuli
Banharn Silpa-archa (19322016) 1995, 13. juuli 1996, 1. detsember
Chavalit Yongchaiyudh (1932–) 1996, 1. detsember 1997, 9. november
Chuan Leekpai (teine kord) (1938–) 1997, 9. november 2001, 9. veebruar
Thaksin Shinawatra (1949–) 2001, 9. veebruar 2006, 19. september
Chitchai Wannasathit (kohusetäitja) (1946–) 2006, 5. aprill 2006, 23. mai
Demokraatliku Reformi Nõukogu esimees
Sonthi Boonyaratkalin (1946–) 2006, 19. september 2006, 1. oktoober
Riikliku Julgeoleku Nõukogu esimees
Sonthi Boonyaratkalin (1946–) 2006, 1. oktoober 2007, 1. oktoober
Chalit Pookpasuk (kohusetäitja) (1948–) 2007, 1. oktoober 2008, 29. jaanuar
Peaministrid
Surayud Chulanont (1943–) 2006, 1. oktoober 2008, 29. jaanuar
Samak Sundaravej (19352009) 2008, 29. jaanuar 2008, 9. september
Somchai Wongsawat (kohusetäitja) (1947–) 2008, 9. september 2008, 17. september
Somchai Wongsawat (1947–) 2008, 17. september 2008, 2. detsember
Chaovarat Chanweerakul (kohusetäitja) (1936–) 2008, 2. detsember 2008, 17. detsember
Abhisit Vejjajiva (1964–) 2008, 17. detsember 2011, 5. august
Yingluck Shinawatra (1967–) 2011, 5. august 2014, 7. mai
Niwatthamrong Boonsongpaisan (kohusetäitja) (1948–) 2014, 7. mai 2014, 22. mai
Rahu ja Korra Rahvusliku Nõukogu esimees
Prayuth Chan-ocha (1954–) 2014, 22. mai

Vaata kaRedigeeri