Ava peamenüü

Eesti saarte loend loetleb Eesti saared, mis piirnevad mere või siseveekoguga.

Eestis on 2015. aasta seisuga 2222 meresaart. Suuremates siseveekogudes asuvate saartega on Eestis kokku 2355 saart [1]. Umbes pooled Eesti väikesaared on ametlike nimetusteta.

Tuginedes topograafilisele kaardile, pakkus August Tammekann Eesti saarte varaseimaks arvuks 1922. aastal 1562 saart. [2] Jaan Rumma 19231924 avaldatud andmetel oli Eestis 728 meresaart. [3]

August Loopmanni 1996 avaldatud andmete alusel on Eestis 1521 meresaart. [4]

Suurimad Eesti saared
  Saar Pindala
1 Saaremaa 2684,36 km²
2 Hiiumaa 997 km²
3 Muhu 205,58 km²
4 Vormsi 93,85 km²
5 Kassari 19,3 km²
6 Naissaar 18,98 km²
7 Kihnu 17,14 km²
8 Väike-Pakri 13,5 km²
9 Suur-Pakri 12,68 km²
10 Ruhnu 11,87 km²
11 Vilsandi 9,39 km²
12 Abruka 9,27 km²
13 Piirissaar 7,5 km²
14 Prangli 6,61 km²
15 Osmussaar 4,87 km²
16 Vohilaid 4,47 km²
17 Tauksi 3,6 km²
18 Aegna 3,01 km²
19 Kõinastu laid 2,6 km²
20 Võilaid 2,5 km²
21 Suur-Tulpe 2,3 km²
22 Väike-Tulpe 2,08 km²
23 Manilaid 2,06 km²
24 Suurlaid 1,9 km²
25 Kesselaid 1,75 km²
26 Heinlaid 1,49 km²
27 Saarnaki laid 1,43 km²



# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



ARedigeeri

BRedigeeri

ERedigeeri

GRedigeeri

HRedigeeri

IRedigeeri

JRedigeeri

KRedigeeri

 
Männik Kihnus.

Kabjuse - Kadagasäär - Kadakalaid - Kadaklaid - Kadrinarahu - Kaevatsi laid - Kahtla laid - Kajakarahu (Haapsalu Eeslaht) - Kakaslaid - Kakralaid - Kakraots - Kakrarahu - Kakrasiär - Kalganasv - Kaljurahu - KambrinasvKamina säär - Kampsulilaid - Kanalaid - Kappa saarKapussaare nasu - Kare (Kõiguste laht) - Karedelaid - Kargerahu - Karirahu - Karurahu -Kassari - Kasselaid - Kassikuiv - Keila jõesaarKelnase kari - Kerdinasv - Keri - Keskmine lood - Keskmine Vaigas - Keskrahu - Kesselaid - Kibissäär - Kibuvitsalaid - KihnuKillasterahu - Kingissepalaid - Kirjunasu - Kirjurahu - Kitselaid (Atla laht) - Kitselaid (Liivi laht) - Kiveslaid - Kiveslaid (Oessaare laht) - Kivikari - Kivinasu - Kivirahu (Hiiu maakond) - Kivirahu (Haapsalu Tagalaht) - Kivirahu (Saaremaa) - Klaasirahu - Kodurahu - Koerakuiv - Koharahu - Koimaholm - Koipsi saarKokisäär - Kolmekivirahud - KolmenasvKoluma rahu - Kongirahu - Koplirahu - KorgekariKorgessaare kari - Korset - Krassi saar - Kreenholm - Kriimilaid - Kräsuli - Kuhjakari - Kuiv - Kuivakari - Kuivarahu (Kihelkonna laht) - Kuivarahu (Soonlepa laht) - Kuivarahu (Tauksi saarterühm) - Kuivarahu (Väinameri) - Kulkna - Kukka rahu - Kullikare - Kullipank - Kumari laid - Kumbli - Kuningasaar - Kunnati laid - Kuralaid - Kurgurahu - Kustase rahuKõbajad - Kõbajalaid - Kõinastu laid - KõrgelaidKõrgelaid (Kiudu lõpp)Kõrgelaid (Muraja laht) - Kõrksaar - Kõutsilaid - Kõverlaid - Kõversäär - KäkimaaKäkirahuKändmarahu - Kärkgrunne - Kärturaun - Käärikulaid - Köödukuiv - Kübarrahu - KülalaidKüll-laid - Künnisemaa

LRedigeeri

MRedigeeri

NRedigeeri

ORedigeeri

PRedigeeri

RRedigeeri

SRedigeeri

TRedigeeri

URedigeeri

VRedigeeri

Vahalaid - VahaseVahekari (Kolga laht)Vahekari (Malusi meri) - Vahelaid - VahelmisrahuVaherahu (Haapsalu laht) - Vaherahu (Kihelkonna laht) - Vaherahu (Käina laht)VaidlarahuVaika saaredVaindlooValgekare - ValgerahuValgerahu (Saunja laht)ValkkareVana patareiVare saar - VareserahuVareslaid (Käina laht)Vareslaid (Väinameri)VaresrahuVarikasäärVarsarahuVasikakuiv - VasikalaidVassiklaidVeistelaidVennastekehvelVeonasuVesiaja laidVesikaarerahuVesikrahuVesirahu (Abruka laht)Vesirahu (Kase laht)VesilooVesitükimaaVesitükimaa laiudVeskirahuVestilaidViiraravaViirekaaresäärViirekare - ViirelaidViirelaid (Kuusnõmme laht)Viirelaid (Laidevahe laht)Viirelaid (Muraja laht)Viirelaid (Varbla)Villemilaid - VilsandiVipaVirmalaidVissulaidVohilaidVohirahu - VormsiVullikrunnVõilaidVõrgukareVõrkrahu (Kuusnõmme laht)Võrkrahu (Soonlepa laht)VäheloodVäike AntsulaidVäike HarklaidVäike HärjamaaVäike KakrarahuVäike KasvaedVäike KolmekivirahuVäikekuivVäike KõrvalaidVäike LaiakariVäikelaidVäike-MalusiVäike MunarahuVäike Paljassaar (endine) - Väike PihlakareVäike-PakriVäike PaskloodVäike PihlakareVäike PikakariVäike PoldilaidVäikerabaVäikerahuVäike RistinasuVäike RoograhuVäike-Tjuka saarVäike-Tulpe - Väike UlkkariVäike UrvVäike VasikrahuVäike VesikrahuVäike ViiratükkVäike Viirelaid

ÄRedigeeri

ÖRedigeeri

ÜRedigeeri

Vaata kaRedigeeri

ViitedRedigeeri

  1. Eesti sai 700 meresaare võrra rikkamaks, Postimees 24. august 2015
  2. August Tammekann: "Eesti piirjoone kurvimeetriline mõõtmine." – Eesti Statistika 3/4 (1922): 9–16
  3. Jaan Rumma: "Eestimaa järvede ja saarte pindala." – Loodus 1923-1924
  4. August Loopmann: "Eesti meresaarte nimestik." Eesti Vabariigi Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskus, Tallinn, 1996.

VälislingidRedigeeri

KirjandusRedigeeri

  • Urve Ratas: "Väikesaared, meie rannikumere aarded." Eesti Loodus 2005/8