Ava peamenüü

Eesti NSV täitevkomiteede loend

Rahvasaadikute Nõukogude Täitevkomiteed (lühend RSN TK; vene keeles исполнительные комитеты (исполкомы) Советов народных депутатов), kuni 1977. aastani Töörahvasaadikute Nõukogude Täitevkomiteed (lühend TSN TK; vene keeles исполнительные комитеты Советов депутатов трудящихся), olid riigivõimu kohalike esindusorganite – rahvasaadikute nõukogude – täidesaatvad organid NSV Liidus.

1977. aasta Nõukogude Sotsialistlike Vabariikide Liidu konstitutsiooni kohaselt:

  • §145. Riigivõimuorganiteks kraides, oblastites, autonoomsetes oblastites, autonoomsetes ringkondades, rajoonides, linnades, linnarajoonides, alevites ja maa-asulates on vastavad rahvasaadikute nõukogud.
  • §149. Kohalike rahvasaadikute nõukogude täitvateks ja korraldavateks organiteks on nende poolt saadikute hulgast valitavad täitevkomiteed. Täitevkomiteed annavad vähemalt kord aastas aru neid valinud nõukogudele, samuti koosolekutel töökollektiivides ja elanike elukoha järgi.

Esindusorganite arv ning nende tegevuspiirkonnad sõltusid NSV Liidu Ülemnõukogu ja Eesti NSV Ülemnõukogu poolt vastuvõetud Eesti NSV haldusjaotuspiiridest ning nende muudatustest (Eesti NSV administratiivjaotuses toimunud muudatustest vaata Eesti NSV haldusjaotus).

Eesti NSV Töörahvasaadikute Nõukogude ja Rahvasaadikute Nõukogude moodustamise aluseks olid NSV Liidu 1936. aasta konstitutsioon ja Eesti NSV 1940. aasta konstitutsioon ning NSV Liidu 1977. aasta konstitutsioon ja Eesti NSV 1978. aasta konstitutsioon.

Rahvasaadikute Nõukogude TäitevkomiteedRedigeeri

Tallinna Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  Pikemalt artiklis Tallinna linnapea

Tallinna Linna Oktoobri Rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Tallinna Linna Lenini Rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Tallinna Linna Kalinini Rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Tallinna Linna Mererajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Tallinna Linna Keskrajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Tartu Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  Pikemalt artiklis Tartu linnapea#RSN TK esimehed

Narva Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Pärnu Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  Pikemalt artiklis Pärnu Linna Rahvasaadikute Nõukogu Täitevkomitee

Sillamäe Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Kiviõli Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Rakvere Linna TSNRedigeeri

  Pikemalt artiklis Rakvere linnapea

Jõhvi Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  • 1948–, A. Ardlo, Jõhvi Linna TSN TK esimees
  • –1960, G. Seimar, Jõhvi Linna TSN TK esimees
Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi määrusega 14. oktoobrist 1960 "Eesti NSV Põlevkivibasseini territooriumil ühtse administratiivkeskuse loomise kohta" ühendati Jõhvi ja Ahtme linnad ning Sompa töölisalev Kohtla-Järve linnaga. Jõhvi linna täitevkomitee viimane istung toimus 11. oktoobril 1960. aastal.

Haapsalu rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Harju rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  • Harju rajooni Töörahva Saadikute Nõukogu ja Täitevkomitee
  • 1941, Ruts Kivinurk, Harju Rajooni TSN täitevkomitee esimees
  • 1944-1945, Aliide Sommerling, Harju Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1945-1946, Aleksander Mäe, Harju Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1946-1949, Nikolai Turkestanov, Harju Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1949-1952, Eduard Kalaus, Harju Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1952-1953, Gori Valgur, Harju Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1953-1955, Veliks Liiv, Harju Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1955-1959, Gustav Naukas, Harju Rajooni TSN täitevkomitee esimees
  • 1959-1967, Enn Lehepuu, Harju Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1967-1980, Endel Jaama, Harju Rajooni TSN/RSN Täitevkomitee esimees
  • 1980-1990, Enn Luik, Harju Rajooni RSN Täitevkomitee esimees

Hiiumaa rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Saaremaa RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  • 1940 Juri Kipper, Kuressaare maakonna TRSN Täitevkomitee esimees
  • 1941, Johan Ellam, Saare Maakonna TRSN Täitevkomitee esimees
  • 1944–1946, Jüri Kipper, Saare Maakonna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1946–1948, Vassili Riis, Saare Maakonna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1948, Aleksander Pitk, Saare Maakonna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1948–1950, Jüri Suurhans, Saare Maakonna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1950–1952, Alfred Kelt, Orissaare Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1952–1959, Boris Varvas, Orissaare Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1959–1974, Jüri Suurhans, Kuressaare/Kingissepa rajooni RSN täitevkomitee esimees
  • 1974–1982, Jüri Räim, Kingissepa Rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1982–1991, Ants Tammleht, Kingissepa rajooni RSN täitevkomitee esimees[1]

Kingissepa Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  • -1945-, Aleksander Teen, Kuressaare linna Täitevkomitee esimees.
  • 1974, Erna Salumäe, Kingissepa Linna RSN Täitevkomitee esimees
  • 1987, Helju Noor, Kingissepa Linna RSN Täitevkomitee esimees
    • Kaljo Ellik, Kingissepa Linna RSN Täitevkomitee esimehe asetäitja

Kohtla-Järve Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Kohtla-Järve rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  • 1987, Ain Kiviorg, Kohtla-Järve rajooni RSN Täitevkomitee esimees

Paide rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Põlva rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Põltsamaa Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Pärnu rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  Pikemalt artiklis Pärnu linnapea

Rakvere rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Rapla rajooni TSN TäitevkomiteeRedigeeri

  • 1950 – 1952, Arnold Mets, Rapla rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1952 – 1959, Hermann Rahkema, Rapla rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1959 – 1961, Erich Aava, Rapla rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1961 – 1962, Heino Heinsalu, Rapla rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1962 – 1972, Martin Veeris, Rapla rajooni TSN Täitevkomitee esimees
  • 1972 – 1982, Illar Eesik, Rapla rajooni TSN/RSN Täitevkomitee esimees
  • 1982 – 1986, Peep Tarre, Rapla rajooni RSN Täitevkomitee esimees
  • 1986 – 1990, Martin Kuusk[2], Rapla rajooni RSN Täitevkomitee esimees

Valga rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

1979 Jakob Unt Valga RSN Täitevkomitee esimees

Viljandi rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

 
Viljandimaa Täitevkomitee esimees Elfriede Piip

Võru rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Tapa Linna RSN TäitevkomiteeRedigeeri

  • 1940. juuni – 1941. august, Leonardo Valts, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1944. september – 1945. veebruar August Paluvee, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1945. märts – 1945. september, Aavo Selirand, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1945. september – 1947. juuni, Hans Arjakse, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1947. juuli – 1947. november, Roman Vana, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1947. november – 1949. veebruar, Alfred Matson, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1949. veebruar – 1951. jaanuar, Hans Arjakse, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1951. jaanuar – 1952. märts, Jaan Mürk, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1952. märts – 1953. märts , Rudolf Jurtom, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1953. märts – 1957. märts, Minna Hütt, Tapa linna TSN Täitevkomitee esimees
  • 1957. aprill – 1961. märts, Adele Jalakas, Tapa linna RSN Täitevkomitee esimees
  • 1961. aprill – 1965. märts, Feliks Seidelberg, Tapa linna RSN Täitevkomitee esimees
  • 1965. aprill – 1971. juuni, Eduard Hekk, Tapa linna RSN Täitevkomitee esimees
  • 1971. juuli – 1983. oktoober, Maimu Kozlova, Tapa linna RSN Täitevkomitee esimees
  • 1984. veebruar – 1990. jaanuar, Malle Iila, Tapa linna RSN Täitevkomitee esimees
  • 1990. jaanuar – 1991. juuli, Raivo Raid, Tapa linna RSN Täitevkomitee esimees

Tartu rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Jõgeva rajooni RSN TäitevkomiteeRedigeeri

Nõukogude täitevkomiteed (1917)Redigeeri

Nõukogude täitevkomiteed (1918)Redigeeri

ViitedRedigeeri

Vaata kaRedigeeri