Ava peamenüü

Järgnev on loetelu Tartu ülikooli audoktoritest. Märgitud on audoktoriks valimise aasta ja eriala.

Sisukord

31. detsember 1803Redigeeri

17. august 1805Redigeeri

25. detsember 1810Redigeeri

4. märts 1811Redigeeri

10. juuni 1813Redigeeri

6. november 1813Redigeeri

5. september 1814Redigeeri

10. veebruar 1815Redigeeri

5. juuni 1815Redigeeri

8. november 1815Redigeeri

12. aprill 1816Redigeeri

31. mai 1816Redigeeri

6. mai 1817Redigeeri

26. märts 1818Redigeeri

11. aprill 1818Redigeeri

27. mai 1818Redigeeri

15. oktoober 1818Redigeeri

2. november 1827Redigeeri

8. detsembril 1827Redigeeri

30. märts 1866Redigeeri

11. detsember 1866Redigeeri

21. september 1869Redigeeri

23. detsember 1869Redigeeri

10. jaanuar 1872Redigeeri

7. detsember 1872Redigeeri

11. detsember 1873Redigeeri

28. september 1875Redigeeri

14. detsember 1875Redigeeri

1. aprill 1878Redigeeri

12. september 1879Redigeeri

19. oktoober 1882Redigeeri

25. oktoober 1883Redigeeri

24. oktoober 1884Redigeeri

12. juuni 1885Redigeeri

12. veebruar 1887Redigeeri

30. märts 1888Redigeeri

18. oktoober 1888Redigeeri

9. november 1888Redigeeri

4. november 1889Redigeeri

19. detsember 1889Redigeeri

2. juuni 1892Redigeeri

11. oktoober 1892Redigeeri

22. detsember 1893Redigeeri

2. märts 1894Redigeeri

29. detsember 1898Redigeeri

28. september 1899Redigeeri

17. november 1902Redigeeri

25. november 1902Redigeeri

24. september 1908Redigeeri

21. veebruar 1913Redigeeri

21. detsember 1917Redigeeri

17. aprill 1920Redigeeri

16. veebruar 1923Redigeeri

9. märts 1923Redigeeri

14. detsember 1923Redigeeri

7. november 1924Redigeeri

3. mai 1927Redigeeri

17. veebruar 1928Redigeeri

13. november 1928Redigeeri

19. november 1929Redigeeri

8. mai 1930Redigeeri

6. august 1930Redigeeri

16. november 1930Redigeeri

2. juuni 1932Redigeeri

7. juuni 1932Redigeeri

8. juuni 1932Redigeeri

28. juuni 1932Redigeeri

13. september 1932Redigeeri

13. detsember 1932Redigeeri

7. veebruar 1933Redigeeri

28. november 1933Redigeeri

9. november 1934Redigeeri

12. jaanuar 1935Redigeeri

19. november 1935Redigeeri

10. november 1936Redigeeri

9. veebruar 1939Redigeeri

16. mai 1939Redigeeri

25. aprill 1939Redigeeri

1982Redigeeri

  1. Zsigmond Pál Pach, ajalugu
  2. Jiri Rotta, arstiteadus
  3. Lauri Posti, filosoofia

1989Redigeeri

  1. Aleksander Loit, ajalugu
  2. Boriss Petrovski, arstiteadus
  3. Jaan Kross, filosoofia
  4. Endel Tulving, psühholoogia
  5. Ilse Lehiste, keeleteadus
  6. Olavi Granö, geograafia
  7. Jüri Toomre, loodusteadus

1990Redigeeri

  1. Viktor Mutt, arstiteadus
  2. Gustav Ränk, ajalugu
  3. Erkki Kivalo, arstiteadus
  4. Zdzislaw Kleinrok, arstiteadus
  5. Maximilian Siurula, arstiteadus
  6. Vladimir Jadov, filosoofia
  7. Bernhard Kangro, filosoofia
  8. Indrek Martinson, loodusteadus
  9. Gábor Bereczki, keeleteadus

1991Redigeeri

  1. Jaan Puhvel, filosoofia
  2. Kalevi Wiik, keeleteadus
  3. Vsevolod Antonov-Romanovski, loodusteadus

1994Redigeeri

  1. Johannes Piiper, arstiteadus
  2. Seppo Suhonen, filosoofia
  3. Thure von Uexküll, semiootika ja meditsiin
  4. Elmar Salumaa, usuteadus
  5. Jüri Daniel, arstiteadus
  6. Paul Broda, loodusteadus

1996Redigeeri

  1. Bengt Björkstén, arstiteadus
  2. Arnold Hasselblatt, arstiteadus
  3. Vello Helk, filosoofia
  4. Els Oksaar, filosoofia
  5. Otto Kaiser, usuteadus
  6. Boris Meissner, õigusteadus
  7. Umberto Eco, semiootika
  8. Ulrich Knauer, loodusteadus
  9. Dmitri Knorre, loodusteadus

1998Redigeeri

  1. Lorenz Engström, keemia
  2. Michael Heltzer, usuteadus
  3. Mauri Isokoski, arstiteadus
  4. Heinrich Mark, õigusteadus
  5. Gert von Pistohlkors, filosoofia
  6. Arvo Pärt, kunstid
  7. Bengt Saltin, spordifüsioloogia
  8. Ernst Sigmund, füüsika
  9. Michael C. Zerner, keemia

1999Redigeeri

  1. Madis Kõiv, filosoofia ja füüsika
  2. Endel Lippmaa, füüsika
  3. Felix Johannes Oinas, keeleteadus

2000Redigeeri

  1. Jürgen Becker, teoloogia
  2. Staffan Ulfstrand, bioloogia
  3. Jaan Laane, keemiline füüsika
  4. Carl Max Wagner, füüsika
  5. Ulf Ingemar Ragnarsson, keemia
  6. Fritz Gustav Folke Sjöqvist, arstiteadus
  7. Carl Joachim Classen, filoloogia
  8. Risto Näätänen, psühholoogia

2001Redigeeri

  1. Urban Pontén, arstiteadus
  2. Torkel Wadström, arstiteadus
  3. Horst Todt, majandusteadus
  4. Wolf-Rüdiger Walburg, pedagoogika

2002Redigeeri

  1. Manfried Leonhard Georg Dietrich, usuteadus
  2. Peter Schlechtriem, õigusteadus
  3. Thomas Wilhelmsson, õigusteadus
  4. Michel Bourin, arstiteadus
  5. Matti Marvola, farmaatsia

2003Redigeeri

  1. Wilfried Schlüter, õigusteadus
  2. Liisa Marjatta Ahtee, arstiteadus
  3. Tapani Ruutu, arstiteadus
  4. Hans Hilmar Goebel, arstiteadus
  5. Jürgen Mittelstraß, filosoofia
  6. Keijo Virtanen, filosoofia
  7. Giovanni Romeo, bioloogia
  8. Svennik Høyer, sotsiaalteadused
  9. Björn Wittrock, sotsiaalteadused
  10. José Luis Abbud Mas, keemia

2004Redigeeri

  1. Tarja Kaarina Halonen, õigusteadus
  2. Anne Buttimer, geograafia
  3. Jaak Panksepp, psühholoogia

2005Redigeeri

  1. Stephen John Proctor, arstiteadus
  2. Tenzin Gyatso, orientalistika
  3. Ilmar Talve, etnoloogia
  4. Jürgen von Ungern-Sternberg, klassikaline filoloogia
  5. Ants Viires, etnoloogia

2006Redigeeri

  1. David F. Karnosky, bioloogia

2007Redigeeri

  1. Christian von Bar, õigusteadus
  2. Torkel Jansson, ajalugu
  3. Marc Antrop, geograafia
  4. Alan Roy Katritzky, keemia
  5. Ari Kokko, majandusteadus

2008Redigeeri

  1. Werner Krawietz, õigusteadus
  2. Anna-Leena Siikala, etnoloogia ja folkloristika
  3. Markku Tapio Kulmala, füüsika
  4. Anatoli Šeremet, majandusteadus
  5. Reinhard Wilhelm, arvutiteadus

2009Redigeeri

  1. Andres Taul, usuteadus
  2. Kai Krohn, arstiteadus
  3. Cornelius Theodor Hasselblatt, eesti keel ja kirjandus
  4. Frank G. Grosveld, loodusteadus
  5. George Nicholas von Tunzelmann, majandusteadus

2010Redigeeri

  1. Jaan Einasto, astronoomia
  2. Vilmos Voigt, semiootika ja folkloristika
  3. Pekka Topias Männistö, arstiteadus
  4. William J. Mitsch, loodusteadus
  5. Lars Oreland, sotsiaalteadused

2011Redigeeri

  1. Erik Nerep, õigusteadus
  2. Krister Höckerstedt, arstiteadus
  3. Seppo Zetterberg, ajalugu
  4. Scott F. Gilbert, loodusteadus
  5. Vladimir Zintšenko, psühholoogia

2012Redigeeri

  1. Geert Hofstede, majandusteadus
  2. Mikael Knip, arstiteadus
  3. Outi Merisalo, filoloogia

2013Redigeeri

  1. Seppo Salminen, arstiteadus
  2. Helen Cross, arstiteadus
  3. Urve Miller, loodusteadus
  4. Lars Montelius, loodusteadus

2014Redigeeri

  1. Joachim Rückert, õigusteadus
  2. Michael North, ajalugu
  3. Jean-François Gal, loodusteadused
  4. Péter Horváth, majandusteadus
  5. Dietrich von Rosen, matemaatika

2015Redigeeri

  1. Thomas Salumets, humanitaarteadused
  2. Mark F. Peterson, majandusteadus

2016Redigeeri

2017Redigeeri

2018Redigeeri

KirjandusRedigeeri

  • Tartu Ülikooli audoktorid ja auliikmed, 1803–1997: Album doctorum honoris causa sociorumque honorariorum Universitatis Dorpatensis/Tartuensis, ab a. MDCCCIII usque ad a. MCMXCVII. (Koostanud Kalle Kroon, Tanel Rütman, Jaan Isotamm, Mart Orav, Toomas Hiio). Tartu: Tartu Ülikooli Kirjastus, 1997.

Vaata kaRedigeeri

VälislingidRedigeeri