Luureasutuste loend

Luureasutuste loendis on loetletud eri riikide luureasutused riikide kaupa.

Eesti VabariikRedigeeri

Eesti Vabariik 1918–1940Redigeeri

Ameerika ÜhendriigidRedigeeri

Ameerika Ühendriikide Luureühenduse koduleht, Definition and members of the Intelligence Community

Ameerika Ühendriigid I ja II maailmasõja ajalRedigeeri

  • Office of Strategic Services (OSS)
  • Vastuluurekorpus (Counter Intelligence Corps (CIC))[2] (1942–
    • Corps of Intelligence Police (−1.01.1942)
  • Ameerika Ühendriikide Armee Sõjaväeluure osakond (Military Intelligence Division)
    • Military Intelligence Service

Ameerika Ühendriikide luureagentuurid XIX–XX sajandilRedigeeri

  • Ameerika Ühendriikide Armee Sõjaväeluure osakond (Military Intelligence Division) (1885–1945)
  • Föderaalaarmee Sõjaväeluure Büroo

VenemaaRedigeeri

Venemaa FöderatsioonRedigeeri

NSV Liit, II maailmasõda ja külm sõdaRedigeeri

Venemaa Keisririik, I maailmasõdaRedigeeri

Saksamaa LiitvabariikRedigeeri

  • Föderaalne Teabeteenistus (Bundesnachrichtendienst, BND)
  • Konstitutsioonikaitseamet (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV, Federal Office for the Protection of the Constitution);
  • Sõjaväejulgeolekuteenistus, (Militärischer Abschirmdienst, MAD);
    • Amt für Fernmeldwesen Bundeswehr (AFMBw)
  • (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik, Federal Office for security in the information technology (BSI))
  • (Customs Office (ZKA))
  • (Field intelligence service the field Signal Corps (FND))

Suursaksa Riik ja teine maailmasõdaRedigeeri

Saksamaa Keisririik ja esimene maailmasõdaRedigeeri

Suurbritannia ja Põhja-Iiri ÜhendkuningriikRedigeeri

Ühendatud Luurekomitee (Joint Intelligence Committee (JIC));

Metropolitan Police Scotland Yard;
BBC Monitooringukeskus (BBC Monitoring Service), Avalikest allikatest info jälgimine;
"D" Notice Committee, Tsensuurikomitee;
Special Branch, uurimistoimingud ja eeluurimine riigivastase kuritegude korral ;
Special Investigations Branch, uurimistoimingud ja eeluurimine sõjaväealaste kuritegude korral;

Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriik 20. sajandil, teise maailmasõja ajalRedigeeri

Suurbritannia ja Iirimaa Ühendkuningriik 20. sajandil, esimese maailmasõja ajalRedigeeri

Suurbritannia ja Iirimaa ÜhendkuningriikRedigeeri

  • Admiraliteedi Välisluurekomitee (Admiralty’s Foreign Intelligence Committee) 1882–1887, juht kapten William H. Hall

Austria-Ungari kaksikkuningriikRedigeeri

Riigid tähestiku järjekorrasRedigeeri

AfganistanRedigeeri

  • Afganistani Demokraatliku Vabariigi Riiklik Informatsiooniteenistus خدمات اطلاعات دولتی' ))2004)–(1978 −)
  • Khedamat e Etelea'at e Dawlati
  • Maktab aluminium-Chadamat

AlbaaniaRedigeeri

  • Albaania Rahvavabariigi Sigurimi, Drejtoria e Sigurimit të Shtetit (1943–1992; inglise keeles National Intelligence service NIS/SHIK)

AlžeeriaRedigeeri

  • (Departement de renseignement et de la securite, DRS)
  • (Direction de la securite interieure, DSI)
  • (Direction de documentation et de securite, DDSE)
  • (Service de la securite speciale, SSS)
  • (Commandement de Coordination de la lutte Contre les Activites Subversives, CCLAS)
  • (Groupe d’Intervention Speciale, GIS)

AngolaRedigeeri

  • (Conselho Superior de Seguranca Nacional)
  • (Serviсo de Inteligencia Externa)
  • (Servico de Informacoes)
  • (Departamento da Contra Inteligencia Militar)

ArgentinaRedigeeri

  • Secretaria de Inteligencia de Estada (SIDE)
  • Central Nacional de Inteligencia (CNI)
  • J-2
  • Policia Federal Argentina
  • Gendarmera Nacional Argentina

ArmeeniaRedigeeri

  • Rahvusliku Julgeoleku teenistus

AserbaidžaanRedigeeri

  • Rahvusliku Julgeoleku Ministeerium (Milli Təhlukəsizlik Nazirliyi)

AustraaliaRedigeeri

  • Australian Secret Intelligence Service (ASIS)
  • Australian Security Intelligence Organisation (ASIO)
  • Office of National Assessments (ONA)
  • Defence Signals Directorate (DSD)
  • Defence Intelligence Organisation (DIO)
  • Defence Imagery and Geospatial Organisation (DIGO)

AustriaRedigeeri

  • Bundesamt für Verfassungsschutz und Terrorismusbekämpfung (BVT)
  • Heeresnachrichtenamt (HNA)
  • Heeresabwehramt (HAA)

BangladeshRedigeeri

  • Directorate General of Forces Intelligence, (DGFI)
  • National Security Intelligence, (NSI)

BelgiaRedigeeri

  • Staatsveiligheid / Sûreté de l'État (SV/SE)
  • MCIV – Ministerieel Comit‚ voor Inlichting en Veiligheid, CMRS – Conseil Ministeriel du Renseignement et de la Securite)
  • SVD – Staats Veligheids Dienst, SE – Suret de l’Etat
  • ADIV – Algemene Dienst Inlichtingen en Veiligheid, SGR – Le Service General du Renseignement et de la Securite
  • Finantsluure (CTIF)

BrasiiliaRedigeeri

  • Agência Brasileira de Inteligência (ABIN)

BulgaariaRedigeeri

  • Bulgaaria Rahvavabariigi Riikliku Julgeoleku Komitee (Комитет за държавна сигурност) (1945–1990)[5]
  • Durzhavna Sigurnost (DS)

EgiptusRedigeeri

  • Al-Mukhabarat al-'Ammah[6]
  • Mabahith Amn al-Dawla al-'Ulya, Amn Al Dowla
  • Edarat Almukhabarat Al'mma

FilipiinidRedigeeri

Hiina RVRedigeeri

  • Hiina Rahvavabariigi Riikliku Julgeoleku Ministeerium , (Guojia Anquan le)
  • Sõjaväeluure (Zhong Chan it le)

HispaaniaRedigeeri

HollandRedigeeri

HorvaatiaRedigeeri

  • Protuobavje Otajna Agencija (POA)

IirimaaRedigeeri

  • G2
  • An Garda Síochana

IisraelRedigeeri

IndiaRedigeeri

  • National Investigation Agency (NIA)
  • Central Bureau of Investigation (CBI)
  • Intelligence Bureau (IB)
  • Research and Analysis Wing (RAW)

IndoneesiaRedigeeri

  • Badan Intelejen Strategis (BAY)
  • Badan Intelejen Nasional (ARE)
  • Komando Pasukan Khusus Group IV/Sandi Yudha & Group V/Anti terror
  • Detasemen Jala Mangkara (Denjaka, sõjalaevastik)
  • Komando Pemulihan Keamanan dan Ketertiban (Kopkamtib) 1965–1985
  • Badan Koordinasi Stabilitas Nasional (Bakorstanas) 1985–
  • Badan Koordinasi Intelejen Nasional (BAKIN) – > ARE

IraakRedigeeri

  • SAVAK
  • Vezarate Ettelaat Va Amniate Keshwar (VEVAK)
  • VEVAMA

IraanRedigeeri

  • Aluminium-Istikhbatat military secret service
  • Julgeoleku Peavalitsus Mudiriyat aluminium-Amn aluminium-Amma, (2003–)

ItaaliaRedigeeri

  • Koordinatsioonikeskus Comitato Esecutivo by i Servizi di Informazione e di Sicurezza (CESIS)
  • Agenzia Informazioni e Sicurezza Interna (AISI)
  • Agenzia Informazioni e Sicurezza Esterna (AISE)
  • Kaitseministeeriumi Servizio by le Informazioni e la Sicurezza Militare (SISMI)
  • Siseministeeriumi Servizio by le Informazioni e la Sicurezza Democratica (SISDE)
  • Kindralstaabi Center Intelligence Interforze (II RIS/J2)
    • Servizio Informazioni Difesa (SID) (1965–1977)
    • Servizio Informazioni Forze Armate (SIFAR) (1949–1965)
    • Servizio Informazioni Militare (SIM) (−1945)
    • Servizio Informazioni operational one e Situazioni (SIOS) (G2/A2) (1949–1997)
    • Servizio di Sicurezza (Sds) (terrorismmivastane võitlus) (−1977)
    • Servizio Informazioni Generali e Sicurezza Interna (Sigsi) −1977)
    • Organizzazione by la Vigilanza e la Repressione dell'Antifascismo (OVRA) (1927–1943)

JaapanRedigeeri

  • Naikaku Chosashitsu Betsushitsu (Naicho)

JugoslaaviaRedigeeri

  • UDBA (−1992)

KanadaRedigeeri

KasahstanRedigeeri

  • Julgeoleknõukogu
  • Rahvusliku Julgeoleku Komitee, 2 linnadepartemangu ja 14 oblastivalitsusega;
  • Piiriteennistus;
  • Presidendi Kaitseteenistus[7];

ColombiaRedigeeri

KuubaRedigeeri

KreekaRedigeeri

  • Ethniki Ypiresia Pliroforion (EYP),
  • Kentriki Ypiressia Pliroforion (KYP)

LiibanonRedigeeri

  • Direction de la Gnrale (DGSG)
  • Direction de la de l'Etat (DGSE)
  • Direction you Renseignement (DGR)

LiibüaRedigeeri

  • Amn aluminium-Jamahirya

LeeduRedigeeri

  • Valstybes saugumo departamentas
  • Antrasis CAME operatyviniu veiksmu departamentas

LuksemburgRedigeeri

  • Service de Renseignement de l'Etat

LätiRedigeeri

  • Läti Seimi rahvusliku julgeoleku komisjon
  • Rahvusliku Julgeoleku Nõukogu
  • Konstitutsioonikaitse Büroo (läti Satversmes aizsardzības biroju-SAB)
  • Informatsiooni analüüsibüroo (lätiSAI) (−2009)

Lõuna-AafrikaRedigeeri

Põhja-MakedooniaRedigeeri

  • Agencija za razuznavanje

MarokoRedigeeri

MehhikoRedigeeri

MoldovaRedigeeri

  • Serviciul de Informatii si Securitate aluminium Republicii Moldova (SIS)

NigeeriaRedigeeri

  • Nigerian Security organization (NSO)
  • National Intelligence Agency (NIA)
  • State Security service (SSS)
  • Defence Intelligence Agency (DIA)

PakistanRedigeeri

PoolaRedigeeri

PrantsusmaaRedigeeri

  • Direction Générale de la Sécurité Extérieure (DGSE)
  • Direction Centrale du Renseignement Intérieur (DCRI)
  • Bureau de Securité de Territoire (BST)
  • D.S.T. Direction de la Surveillance you Territoire (1944–)
  • Militaire (SM) or Direction de la Militaire (DSM)
  • Direction de la Protection et de la de la Defense (DPSD)
  • Direction you Renseignement Militaire (DRM) (1992–
  • Brigade de Renseignement et de Guerre (BRGE) (1993–
  • Direction General de Service Speciaux (DGSS) (1943–1944)
  • Direction of the Etudes et Recherches (DGER) (1944–1946)
  • Secretariat general de la Defense national (SGDN) (1946–1982)
  • Office central de Renseignements et d'Action (BCRA oli eksiilis Londonis aastail 1942–1944)
  • Surveillance you Territoire (ST) (1932–1942)
  • General services de la Surveillance you Territoire (1899–1907)

RootsiRedigeeri

RumeeniaRedigeeri

Saudi AraabiaRedigeeri

  • Al Mukhabarat Al A'amah

SingapurRedigeeri

SlovakkiaRedigeeri

SoomeRedigeeri

TaaniRedigeeri

TšehhiRedigeeri

  • (Bezpečnostní informační služba (BIS) (1991–) (Czech Security Information Service)
  • (Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI)) (1991–) (Office for Foreign Relations and Information)
  • Kindralstaabi Informatsiooniteenistus (Zpravodajska Sprava Generalniko Stab, ZSGS, Intelligence Service of the General Staff)
  • Kaitseministeeriumi Luureagentuur (Military Defense Intelligence Agency)
  • (Vojenské zpravodajství (VZ))
  • (Národní bezpečnostní úřad)

TšehhoslovakkiaRedigeeri

    • Rahvusliku Julgeoleku teenistus (Sbor Narodni Bezpecnosti, SNB), siseväed siseturvalisuse tagamiseks
    • Riikliku Julgeoleku teenistus (Czech Statni Bezpecnost (StB), 1948–1989), riikliku julgeoleku tagamise asutus
    • Avaliku Julgeoleku teenistus (Verejna Bezpecnost, VB), avaliku korra ja siseturvalisuse tagamise asutus
    • Piirivalve (Pohranicni Straz)
  • Kindralstaabi Valitsuse koosseisus (Hlavni Sprava Rozvedky HSR)

TšiiliRedigeeri

  • Rahvuslik Luureagentuur, (Agencia Nacional de Inteligencia (ANI))

TürgiRedigeeri

Uus-MeremaaRedigeeri

UkrainaRedigeeri

  • Holovne Upravlinnya Rozvidky (HUR)
  • Sluzhba Bezpeky Ukrayiny (SBU)
  • Sluzhba Zovnishnioyi Rozvidky Ukrayiny (SZR or SZRU)

ValgeveneRedigeeri

  • Valgevene Vabariigi Riikliku Julgeoleku Komitee (Комитет государственной безопасности Республики Беларусь)
  • Valgevene Vabariigi Finantsuuringute Riiklik Komitee (Государственный комитет финансовых расследований (ГКФР))
  • Valgevene Vabariigi Presidendi Julgeolekuteenistus (Служба безопасности Президента Республики Беларусь)

ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri