Ava peamenüü

Eesti NSV ministeeriumide loend

(Ümber suunatud leheküljelt Eesti NSV rahvakomissariaatide loend)
Eesti Nõukogude Sotsialistlik Vabariik
Эстонская Советская Социалистическая Республика
19401941
19441991
Flag of the Estonian Soviet Socialist Republic (1953–1990).svg Emblem of the Estonian SSR.svg
Lipp Vapp
Eesti NSV asukoht
Kõrgeima riigivõimuorgani juhid: Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimehed 1940–1990
Pealinn Tallinn
Võru (1944)
Tallinn
Pindala 45 226 km² (13. kohal NSV Liidus), siseveekogud 4,56%
Rahvaarv (1989)
 –rahvastikutihedus
1 565 662
31,6 inimest / km²
Riigikeeled eesti keel, vene keel
Rahaühik rubla
Ajavöönd UTCMoskva ajavöönd
Deviis Kõigi maade proletaarlased, ühinege!
Eesti NSV hümn "Jää kestma, Kalevite kange rahvas"

Eesti NSV ministeeriumide loend on Eesti NSV-s tegutsenud rahvakomissariaatide ja ministeeriumide loend aastatest 1940–1990.

Eesti NSV rahvakomissariaadidRedigeeri

Eesti NSV Rahvakomissaride Nõukogu (1940–1946)

Eesti NSV ministeeriumidRedigeeri

Eesti NSV Ministrite Nõukogu

ViitedRedigeeri

  1. ENSV Ehituse ja Ehitusmaterjalide Tööstuse Rahvakomissariaat, The National Archives of Estonia
  2. ENSV Kaubanduse Rahvakomissariaat (1940 - 1993), The National Archives of Estonia
  3. ENSV Kergetööstuse Ministeerium (1940 - 1988), The National Archives of Estonia
  4. ENSV Elamu- ja Kommunaalmajanduse Ministeerium (1940 - 1996), The National Archives of Estonia
  5. ENSV Põllutöö Rahvakomissariaat, Tallinn (1940 - 1983), The National Archives of Estonia
  6. ENSV Põlevkivi-ja Keemiatööstuse Rahvakomissariaat (1943 - 1957), The National Archives of Estonia
  7. ENSV Teataja nr 28, art 413 (1945).
  8. ENSV Kohaliku Tööstuse Rahvakomissariaat (1940 - 1950, 1965 - 1988), The National Archives of Estonia
  9. ENSV Kohtu Rahvakomissariaat (1940 - 1941, 1944 - 1960), The National Archives of Estonia
  10. ENSV Tervishoiu Rahvakomissariaat (1940 - 1992), The National Archives of Estonia
  11. ENSV Toiduainete Tööstuse Ministeerium (1941 - 1957, 1965 - 1985), The National Archives of Estonia
  12. ENSV Töö Rahvakomissariaat (1940 - 1945), The National Archives of Estonia
  13. ENSV Agrotööstuskoondis (1983 - 1985), The National Archives of Estonia
  14. Eesti NSV agrotööstuskompleksi moodustasid: Eesti NSV Agrotööstuskoondis, Eesti NSV Aiandusministeerium, Eesti NSV Varumisministeerium, Eesti NSV Liha- ja Piimatööstuse Ministeerium, Eesti NSV Toiduainetööstuse Ministeerium, Eesti NSV Metsamajanduse ja Looduskaitse Ministeerium, Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kalamajanduse Valitsus, Eesti Tarbijate Kooperatiivide Vabariiklik Liit, Vabariiklik Koondis "Eesti Kolhoosiehitus" ja Eesti Kalurikolhooside Vabariiklik Liit.
  15. ENSV Agrotööstuskomitee (1986 - 1989), The National Archives of Estonia
  16. ENSV Autotranspordi Ministeerium (1953 - 2002), The National Archives of Estonia
  17. ENSV Autotranspordi Ministeerium (1953 - 2002), The National Archives of Estonia
  18. ENSV Ehitusministeerium (1963 - 1987), The National Archives of Estonia
  19. ENSV Ehituse ja Ehitusmaterjalide Tööstuse Rahvakomissariaat, The National Archives of Estonia
  20. ENSV Haridusministeerium (1940 - unknown), The National Archives of Estonia
  21. ENSV Justiitsministeerium (1970 - 1990), The National Archives of Estonia
  22. ENSV Kaubanduse Rahvakomissariaat (1940 - 1993), The National Archives of Estonia
  23. ENSV Kergetööstuse Ministeerium (1940 - 1988), The National Archives of Estonia
  24. Jüri Kraftil ei tulnud midagi kergelt
  25. ENSV Kohaliku Majanduse Ministeerium (1957 - 1962), The National Archives of Estonia
  26. ENSV Kohaliku Tööstuse Rahvakomissariaat (1940 - 1950, 1965 - 1988), The National Archives of Estonia
  27. ENSV Põlevkivi-ja Keemiatööstuse Rahvakomissariaat (1943 - 1957), The National Archives of Estonia
  28. ENSV Kohtu Rahvakomissariaat (1940 - 1941, 1944 - 1960), The National Archives of Estonia
  29. ENSV Elamu- ja Kommunaalmajanduse Ministeerium (1940 - 1996), The National Archives of Estonia
  30. ENSV Ülemnõukogu Presiidiumi 27.04.1953 seadlusega loodi Kultuuriministeerium. Likvideeriti Eesti NSV Ministrite Nõukogu juures asuv Kultuurhariduslike Asutuste Komitee, mille funktsioonid läksid üle ENSV Kultuuriministeeriumi Kultuurhariduslike Asutuste Peavalitsusele
  31. ENSV Kõrg- ja Keskerihariduse Ministeerium (1959 - 1988), The National Archives of Estonia
  32. ENSV Liha- ja Piimatööstuse Ministeerium (1950 - 1985), The National Archives of Estonia
  33. ENSV Materiaalsete Resursside Ministeerium (1957 - 1991), The National Archives of Estonia
  34. ENSV Metsamajanduse Ministeeriumi (1947 - 1962), The National Archives of Estonia
  35. ENSV Metsatööstuse Rahvakomissariaat (1944 - 1988), The National Archives of Estonia
  36. ENSV Põlevkivi-ja Keemiatööstuse Rahvakomissariaat (1943 - 1957), The National Archives of Estonia
  37. ENSV Põllutöö Rahvakomissariaat, Tallinn (1940 - 1983), The National Archives of Estonia
  38. ENSV Põllutöö Rahvakomissariaat, Tallinn (1940 - 1983), The National Archives of Estonia
  39. Peeter Kaasik, Eesti rahvusväeosade formeerimisest Nõukogude armee koosseisus aastatel 1940–1956
  40. ENSV Teenindusministeerium (1969 - 1989), The National Archives of Estonia
  41. ENSV Tervishoiu Rahvakomissariaat (1940 - 1992), The National Archives of Estonia
  42. ENSV Toiduainete Tööstuse Ministeerium (1941 - 1957, 1965 - 1985), The National Archives of Estonia
  43. Eesti Toiduainetööstuse Liit, Ajalugu

Vaata kaRedigeeri