Eesti NSV ministeeriumide loend

Eesti NSV ministeeriumide loend on Eesti NSV-s tegutsenud rahvakomissariaatide ja ministeeriumide loend aastatest 1940–1990.

Eesti NSV rahvakomissariaadidRedigeeri

Eesti NSV Rahvakomissaride Nõukogu (1940–1946)

Eesti NSV ministeeriumidRedigeeri

Eesti NSV Ministrite Nõukogu

Eesti NSV ministeeriumid üleminekuperioodilRedigeeri

Eesti iseseisvuse taastamisprotsessis valiti 1990. aasta Eesti NSV Ülemnõukogu valimiste tulemusel moodustati üleminekuperioodi Edgar Savisaare Eesti NSV valitsus, kuhu kuulusid:

Vaata kaRedigeeri

ViitedRedigeeri

  1. ENSV Ehituse ja Ehitusmaterjalide Tööstuse Rahvakomissariaat, The National Archives of Estonia
  2. ENSV Kaubanduse Rahvakomissariaat (1940 - 1993), The National Archives of Estonia
  3. ENSV Kergetööstuse Ministeerium (1940 - 1988), The National Archives of Estonia
  4. ENSV Elamu- ja Kommunaalmajanduse Ministeerium (1940 - 1996), The National Archives of Estonia
  5. ENSV Põllutöö Rahvakomissariaat, Tallinn (1940 - 1983), The National Archives of Estonia
  6. ENSV Põlevkivi-ja Keemiatööstuse Rahvakomissariaat (1943 - 1957), The National Archives of Estonia
  7. Eesti NSV Teataja nr 28, art 413 (1945).
  8. ENSV Kohaliku Tööstuse Rahvakomissariaat (1940 - 1950, 1965 - 1988), The National Archives of Estonia
  9. ENSV Kohtu Rahvakomissariaat (1940 - 1941, 1944 - 1960), The National Archives of Estonia
  10. ENSV Toiduainete Tööstuse Ministeerium (1941 - 1957, 1965 - 1985), The National Archives of Estonia
  11. ENSV Töö Rahvakomissariaat (1940 - 1945), The National Archives of Estonia
  12. ENSV Agrotööstuskoondis (1983 - 1985), The National Archives of Estonia
  13. Eesti NSV agrotööstuskompleksi moodustasid: Eesti NSV Agrotööstuskoondis, Eesti NSV Aiandusministeerium, Eesti NSV Varumisministeerium, Eesti NSV Liha- ja Piimatööstuse Ministeerium, Eesti NSV Toiduainetööstuse Ministeerium, Eesti NSV Metsamajanduse ja Looduskaitse Ministeerium, Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kalamajanduse Valitsus, Eesti Tarbijate Kooperatiivide Vabariiklik Liit, Vabariiklik Koondis "Eesti Kolhoosiehitus" ja Eesti Kalurikolhooside Vabariiklik Liit.
  14. ENSV Agrotööstuskomitee (1986 - 1989), The National Archives of Estonia
  15. ENSV Autotranspordi Ministeerium (1953 - 2002), The National Archives of Estonia
  16. ENSV Autotranspordi Ministeerium (1953 - 2002), The National Archives of Estonia
  17. ENSV Ehitusministeerium (1963 - 1987), The National Archives of Estonia
  18. ENSV Ehituse ja Ehitusmaterjalide Tööstuse Rahvakomissariaat, The National Archives of Estonia
  19. ENSV Haridusministeerium (1940 - unknown), The National Archives of Estonia
  20. ENSV Justiitsministeerium (1970 - 1990), The National Archives of Estonia
  21. ENSV Kaubanduse Rahvakomissariaat (1940 - 1993), The National Archives of Estonia
  22. ENSV Kergetööstuse Ministeerium (1940 - 1988), The National Archives of Estonia
  23. Jüri Kraftil ei tulnud midagi kergelt
  24. ENSV Kohaliku Majanduse Ministeerium (1957 - 1962), The National Archives of Estonia
  25. ENSV Kohaliku Tööstuse Rahvakomissariaat (1940 - 1950, 1965 - 1988), The National Archives of Estonia
  26. ENSV Põlevkivi-ja Keemiatööstuse Rahvakomissariaat (1943 - 1957), The National Archives of Estonia
  27. ENSV Kohtu Rahvakomissariaat (1940 - 1941, 1944 - 1960), The National Archives of Estonia
  28. ENSV Elamu- ja Kommunaalmajanduse Ministeerium (1940 - 1996), The National Archives of Estonia
  29. ENSV Ülemnõukogu Presiidiumi 27.04.1953 seadlusega loodi Kultuuriministeerium. Likvideeriti Eesti NSV Ministrite Nõukogu juures asuv Kultuurhariduslike Asutuste Komitee, mille funktsioonid läksid üle ENSV Kultuuriministeeriumi Kultuurhariduslike Asutuste Peavalitsusele
  30. ENSV Kõrg- ja Keskerihariduse Ministeerium (1959 - 1988), The National Archives of Estonia
  31. ENSV Liha- ja Piimatööstuse Ministeerium (1950 - 1985), The National Archives of Estonia
  32. ENSV Materiaalsete Ressursside Ministeerium (1957-1991), The National Archives of Estonia
  33. ENSV Metsamajanduse Ministeeriumi (1947-1962), The National Archives of Estonia
  34. ENSV Metsatööstuse Rahvakomissariaat (1944 - 1988), The National Archives of Estonia
  35. ENSV Põlevkivi-ja Keemiatööstuse Rahvakomissariaat (1943-1957), The National Archives of Estonia
  36. ENSV Põllutöö Rahvakomissariaat, Tallinn (1940 - 1983), The National Archives of Estonia
  37. ENSV Põllutöö Rahvakomissariaat, Tallinn (1940 - 1983), The National Archives of Estonia
  38. Peeter Kaasik, Eesti rahvusväeosade formeerimisest Nõukogude armee koosseisus aastatel 1940–1956
  39. ENSV Tervishoiu Rahvakomissariaat (1940-1992), The National Archives of Estonia
  40. ENSV Toiduainete Tööstuse Ministeerium (1941-1957, 1965-1985), The National Archives of Estonia
  41. Eesti Toiduainetööstuse Liit, Ajalugu
  42. ENSV Riiklik Transpordikomitee, 1953-1989. ERA.R-2049, The National Archives of Estonia
  43. Seadus "Eesti NSV Valitsuse kohta", RT/89/39/ 609