Euroopa börside loend

Siin on loetletud Euroopa väärtpaberibörsid. Esitatud on börsi nimed, asukohad, asutamise aasta, kui palju on noteeritud aktsiaid ja kodulehe link.

Börsi nimi Turg Asukoht Rajatud[1] Noteeritud ettevõtete arv Noteeritud ettevõtete
koguväärtus ehk turuosa
Link
Riikideülesed börsid
Euronext Pariisi börs Pariis 2000 1487 3700 miljardit eurot Euronext
Amsterdami börs Amsterdam
Brüsseli börs Brüssel
Dublini börs Dublin
Lissaboni börs Lissabon
Oslo börs Oslo
Nasdaq Nordic Stockholmi börs Stockholm 2006 1066 1636 miljardit eurot Nasdaq Nordic börs
Kopenhaageni börs Kopenhaagen
Helsingi börs Helsingi
Islandi börs Reykjavík
Nasdaq Balti börs Tallinn

Riia

Vilnius

Stuttgardi börs Stuttgardi börs Stuttgart 2008 Boerse Stuttgart

Nordic Growth Market

Nordic Growth Market (NGM) Stockholm
Wiener Börse AG Viini börs Viin 2008 Viini börs
Praha börs Praha
Zagrebi börs Zagrebi börs Zagreb 2015 ZSE
Ljubljana börs Ljubljana
Riigipõhised börsid
 Albaania
Tirana Börs Tirana 2002 TSE
 Armeenia
Armeenia börs Jerevan 2001 5 ARMEX
 Aserbaidžaan
Bakuu börs Bakuu 2000 BFB
 Bosnia ja Hertsegoviina
Sarajevo börs Sarajevo 2001 SASE
Banja Luka börs Banja Luka 2001 BLSE
 Bulgaaria
Bulgaaria börs Sofia 1914 BSE
Kanalisaared
Kanalisaarte börs Guernsey 1987 1000 CISX
 Fääri saared
Faroese Securities Market Tórshavn 2004 VMF
 Gruusia
Gruusia börs Tbilisi 1999 261 GSE
 Gibraltar
Gibraltari börs Gibraltar 2006 GibEX
 Hispaania
Bolsa de Valores de Barcelona Barcelona Bolsa de Barcelona
Bolsa de Valores de Bilbao Bilbao Bolsa de Bilbao
Madridi börs Madrid 1831 Bolsa de Madrid
Mercado Oficial Español de Futuros y Opciones Madrid 1989 MEFF
Bolsa de Valores de Valencia Valencia Bolsa de Valencia
 Itaalia
Borsa Italiana Milano 1997 BIt
 Kreeka
Ateena börs Ateena 1876 ATHEX
Thessaloniki börs Thessaloniki 1995 TSEC
 Küpros
Küprose börs Nikosia 1996 CSE
 Luksemburg
Luksemburgi börs Luxembourg 1927 Bourse de Luxembourg
 Põhja-Makedoonia
Makedoonia börs Skopje 1995 MSE
 Malta |
Malta börs Valletta Borza Malta
 Moldova
 Montenegro
Montenegro börs Podgorica 1993 MNSE
Montenegro Börs Podgorica 2001 NEX
 Poola
Varssavi börs Varssavi 1991 (1817) 309 WSE
 Portugal
OPEX – Portugali suuruselt teine börs Lissabon 2003 OPEX
 Rumeenia
Bukaresti börs Bukarest 1882 BVB
Rasdaq Bukarest 1996 Rasdaq
Sibiu börs Sibiu 1997 BMFMS
 Serbia
Belgradi börs Belgrad 1894 BELEX
 Slovakkia
Bratislava börs Bratislava 1991 BSSE
 Saksamaa
Berliner Börse Berliin 1685 Börse Berlin
Börsen Hamburg und Hannover Hannover BÖAG
Börse München München 1830 Börse München
Deutsche Börse Group Frankfurt 313 2100 miljardit eurot Deutsche Börse Group
Eurex Frankfurt 1998 EUREX
Frankfurdi börs Frankfurt FWB
 Inglismaa
Londoni börs London 1801 2800 LSE
 Šveits
Šveitsi börs Zürich 1850 SWX
Berni börs Bern 1888 BX
 Tšehhi
Praha börs Praha 1992 PX
 Türgi
Istanbuli börs Istanbul 1866-1984 ISE
 Ukraina
PFTS Ukraina börs Kiiev 2002 PFTS Börs
 Ungari
Budapesti börs Budapest BSE
 Valgevene
Valgevene börs Minsk 1998
 Venemaa
Moskva Interpanga Valuutabörs Moskva 1992 MICEX
Venemaa börs Moskva 1995 RTS
Peterburi börs Peterburi SPBEX

Vaata kaRedigeeri

MärkusedRedigeeri

  1. Ühendatud börside puhul ühendbörsi loomise aasta