Eestit külastanud riigipeade ja valitsusjuhtide loend

Siin artiklis on loetletud Eestit külastanud riigipead ja valitsusjuhid.

Euroopa Liit Euroopa LiitRedigeeri

Austria  Redigeeri

  • Alexander Van der Bellen – Eesti juurtega Austria XI liidupresident, Eesti kodanik kuni 1959 – tegi riigivisiidi Eestisse juunis 2018
  • Heinz Fischer – Austria X liidupresident, endine teadusminister – 2007
  • Thomas Klestil – Austria IX liidupresident, diplomaat ja poliitik – 2002

Belgia  Redigeeri

  • Albert II – belglaste kuningas – külastas Eestit 2008. aastal

Kreeka  Redigeeri

  • Nana Mouskouri – sopran-laulja, Euroopa Parlamendi liige ja UNICEFi saadik – osales Tallinnas rahvusvahelisel lastefoorumil 18. septembril ning andis heategevuskontserdi Tallinna Kaarli kirikus 22. novembril 2000

Hispaania  Redigeeri

Holland  Redigeeri

  • Beatrix – Madalmaade Kuningriigi kuninganna – külastas Eestit 2001. aastal

Itaalia  Redigeeri

Iirimaa  Redigeeri

Luksemburgi Suurhertsogiriik  Redigeeri

  • Jean-Claude Juncker – Luksemburgi ja Euroopa Liidu poliitik, alates 1. novembrist 2014 Euroopa Komisjoni president – 2007, 2011 ja 2017
  • Jean Asselborn – asepeaminister ja välis- ning immigratsiooniminister – 2006, 2008 ja 2011

Leedu  Redigeeri

Läti  Redigeeri

Poola  Redigeeri

Portugal  Redigeeri

Prantsusmaa  Redigeeri

Rootsi  Redigeeri

Saksamaa Liitvabariik  Redigeeri

Saksa Keisririik  Redigeeri

  • Wilhelm II – 1890, 1912
  • Otto von Bismarck – Saksamaa esimene liidukantsler viibis 1867. aasta juulis Tallinnas, Raikkülas ning Tohisoo mõisas

Slovakkia  Redigeeri

Sloveenia  Redigeeri

Soome  Redigeeri

Taani  Redigeeri

Tšehhi  Redigeeri

Ungari  Redigeeri

  • János Áder – Ungari president – juunis 2013
  • László Sólyom – Ungari president – märtsis 2006
  • Ferenc Mádl – Ungari president – 12. detsember 2000
  • Viktor Orbán – Ungari peaminister – 31. mail 2000 saabus Eestisse kahepäevasele ametlikule visiidile Ungari peaminister koos abikaasa Anikó Lévai ning ametliku delegatsiooniga; ta viibis ka 2018. aasta 15. oktoobril Eestis eraviisilisel visiidil (jalgpallikohtumisel), kohtus peaminister Jüri Ratase ja erakonna Isamaa esimees Helir-Valdor Seederiga.
  • Árpád Göncz – Ungari president – 4.august 1995

Vatikan VatikanRedigeeri

Monaco MonacoRedigeeri

  • Albert II – Monaco vürst – 2008. aasta veebruaris ning 2011. aasta mais viibis ta Eestis

Šveits ŠveitsRedigeeri

  • Micheline Calmy-Rey – Šveitsi 2007. ja 2011. aasta liidupresident – viibis Eestis aastal 2007

Liechtenstein LiechtensteinRedigeeri

  • Hans Adam II – Liechtensteini vürst – 1995. aasta september

Island IslandRedigeeri

Norra NorraRedigeeri

Türgi TürgiRedigeeri

Ukraina UkrainaRedigeeri

India IndiaRedigeeri

Ühendkuningriik SuurbritanniaRedigeeri

  • Boris Johnson – Suurbritannia peaminister – 2019
  • Theresa May – Suurbritannia peaminister – 2017
  • Liam Fox – Suurbritannia kaitseminister – 2011
  • Tony Blair – Suurbritannia peaminister – viibis 2005. aastal ELi eelarveprojekti arutelul Balti riikide valitsusjuhtidega
  • Sir Timothy Miles Bindon "Tim" Rice – 2002. aasta suvel vaatas Tartu Raekoja platsil "Evita" etendust ning 2003. aasta 6. juunil muusikali Aida esietendust Tartu lauluväljakul

Ameerika Ühendriigid Ameerika ÜhendriigidRedigeeri

  • Michael Richard "Mike" Pence – Ameerika Ühendriikide 48. asepresident ja poliitik – riigivisiit Tallinna 2017. aasta 30.-31. juulil
  • Barack Hussein Obama II – Ameerika Ühendriikide 44. president ja 2009. aasta Nobeli rahuauhinna laureaat – riigivisiit Tallinna 2014. aasta septembris
  • Michael Chertoff – USA sisejulgeolekuminister – 2008
  • Robert Gates – USA kaitseminister – 2008
  • Lewis Allan "Lou" Reed – rokkmuusik, avangardistlik helilooja ning fotograaf – esines Tallinna linnahallis kontsertlavastusega "Berlin" 11. juulil 2008
  • Condoleezza Rice – George W. Bushi valitsuse riigisekretär – külastas samuti enne NATO Riia tippkohtumisele suundumist Tallinna 2006. aasta 27.-28. novembril
  • George Walker Bush – Ameerika Ühendriikide 43. president – külastas ametliku visidiina enne NATO Riia tippkohtumisele suundumist Tallinna 2006. aasta 27.-28. novembril
  • John Sidney McCain III – poliitik, endine Arizona osariigi senaator ja presidendikandidaat – 2001, 2004, 2015 ja 2016
  • Donald Rumsfeld – USA kaitseminister – 2002
  • William Jefferson "Bill" Clinton – varasem Ameerika Ühendriikide 42. president – esines Tallinnas pärast oma ametiaega mitteametliku kõnega 2002. aasta juunis
  • Hillary Rodham Clinton – poliitik ja hilisem USA riigisekretär – esimest korda käis ta Eestis USA esimese leedina 8.–9. juulil 1996, seejärel USA senaatorite delegatsiooni koosseisus augustis 2004 ning NATO liikmesriikide välisministrite kohtumise raames aprillis 2010
  • Al Gore – poliitik ja USA asepresident – 13. märts 1995
  • Dan Quayle – USA asepresident – 6. veebruar 1992
  • James Baker – USA riigisekretär – 14. september 1991
  • Cynthia Ann Stephanie "Cyndi" Lauper – käis Eestis 1987. või 1988. aastal
  • Elizabeth Rosemond Taylor – filmitäht – ööbis Viru Hotellis 1975. aastal
  • John Fitzgerald Kennedy – hilisem Ameerika Ühendriikide 35. president – lendas tudengina kaheks päevaks enda Ida-Euroopa ringreisil Riiast Tallinna 22. mail 1939
  • Herbert Clark Hoover – varasem Ameerika Ühendriikide 31. president – tunniajaline visiit Tallinna 14. märtsil 1938 oli osa tema Ida-Euroopa ringreisist
  • John Quincy Adams – hilisem USA 6. president – varasema suursaadikuna Venemaal saadeti ta kohaliku (Revali) aukonsuli skandaali siluma 1814. aasta maikuus

Venemaa Föderatsioon VenemaaRedigeeri

TšetšeeniaRedigeeri

  • Džohhar Dudajev – Tšetšeenia sõjaväelane ja riigitegelane, Itškeeria Tšetšeeni Vabariigi esimene president – aastatel 1987–1990 oli Dudajev Tartus asunud 326. Kutuzovi ordeniga Tarnopoli raskepommituslennuväe diviisi ülem

Nõukogude Liit  Redigeeri

Venemaa Keisririik  Redigeeri

Moskoovia suurvürstiriikRedigeeri

Hiina Rahvavabariik HiinaRedigeeri

  • Li Changchun – Hiina Kommunistliku Partei Keskkomitee Poliitbüroo liige – 2010
  • Zhang Dejiang – asepeaminister – 2009
  • Jia Qinglin – Hiina Rahva Poliitilise Konsultatiivkonverentsi esimees – 2006
  • Li Zhaoxing – välisminister – 2005
  • Jiang Zemin – Hiina Rahvavabariigi V president – juuni 2002
  • Li Peng – Hiina Rahvavabariigi Ülehiinalise Rahvaesindajate Kogu Alalise Komitee esimees – 2000

TiibetRedigeeri

Muud riigidRedigeeri

Afganistan  Redigeeri

Albaania  Redigeeri

  • Sali Berisha – poliitik, endine president ja peaminister – 29.–30. aprillil 2008 viibis Berisha visiidil Eestis, ta kohtus siin presidendi Toomas Hendrik Ilvese, Riigikogu esimehe Ene Ergma ja peaminister Andrus Ansipiga

Armeenia  Redigeeri

Georgia  Redigeeri

Iisrael  Redigeeri

  • Shimon Peres – endine Iisraeli president ja kahekordne peaminister, külaskäigu ajal asepeaminister – 2007

Iraan  Redigeeri

Jaapan  Redigeeri

  • Akihito – Jaapani 125. keiser ja tänapäeval maailma ainus keiser külastas koos keisrinna Michikoga Eesti Vabariiki 24. ja 25. mail 2007

JugoslaaviaRedigeeri

  • Milka Planinc – Jugoslaavia FSV Täidesaatva Liiduveetše esimees – 05.-07.07.1985

Kasahstan  Redigeeri

Kosovo  Redigeeri

Valgevene  Redigeeri


VälislingidRedigeeri