Ava peamenüü

Selles loendis on loetletud Liivimaa kubermangu kindralkubernerid, kubernerid ja Riia linnuse asehaldurid.

Sisukord

Poola aeg 1561–1621Redigeeri

Liivimaa kuberneridRedigeeri

Rootsi aeg 1621–1710Redigeeri

Rootsi Kuningriigi koosseisus 26.09.1621–15.07.1710

Liivimaa kindralkuberneridRedigeeri

Vene aeg 1710–1917Redigeeri

Venemaa Keisririigi koosseisus alates 15.07.1710

Лифляндская губерния

Saksa keel Gouvernement Livland
eesti keel Liivimaa kubermang

 
Liivimaa kubermangu vapp

kubermangulinn: Riia (17211918)
 

Liivimaa kindralkuberneridRedigeeri

Riia kubernerid alates 1713 – 3.07.1783Redigeeri

Venemaa Keisririigi Riia kubermangu koosseisus

Liivimaa kubernerid 3.07.1783 – 12.12.1796Redigeeri

Venemaa Keisririigi Riia asehaldurkonna koosseisus

Liivi- ja Eestimaa kindralkubernerid
Kubernerid

(vene правитель Рижского наместничества)

Liivimaa kubernerid 12.12.1796 – 1917Redigeeri

KindralkuberneridRedigeeri

Liivi- ja Eestimaa kindralkubernerid
Liivimaa sõjakuberner
  Pikemalt artiklis Riia sõjakuberner
Liivi-, Eesti- ja Kuramaa kindralkubernerid
  Pikemalt artiklis Liivi-, Eesti- ja Kuramaa kindralkuberner
Liivi- ja Kuramaa kindralkubernerid
Liivi-, Eesti- ja Kuramaa kindralkubernerid
Ajutine Liivi- ja Kuramaa kindralkuberner
Ajutised Liivi-, Eesti- ja Kuramaa kindralkubernerid

TsiviilkuberneridRedigeeri

Liivimaa asekuberneridRedigeeri

  • Vakantne 1758–1782
  • Fjodor Vojeikov 1782 (Федор Матвеевич Воейков)
  • Vürst Vladimir Dolgorukov, kindralporutšik 1782–1783 (кн. Владимир Петрович Долгоруков)
  • Sebastian Anhorn von Hartwiß, kindralporutšik. 1783 – 6. jaanuar 1797 (Севастиан (Себастьян) Ангорн де Гартвис)
  • Nikolai Naumov, kindralmajor 29. märts 1753 – 20. veebruar 1758 (Николай Наумов)
  • Vabahärra Balthasar von Campenhausen, riiginõunik (salanõunik) 20. veebruar 1758 – 30. märts 1758 (бар. Балтазар Иванович фон Кампенгаузен)
  • Christoph Adam von Richter (1751–1815), kolleegiuminõunik (riiginõunik) 6. jaanuar 1797 – 12. september 1797
  • Christian von Behr?, riiginõunik 12. september 1797 – 12. oktoober 1806 (Христиан Богданович фон Бер)
  • Joseph Du Hamel (1768–1840), riiginõunik 12. oktoober 1806 – 13. mai 1811
  • Johann Friedrich von Weitbrecht (1772 - 1821), riiginõunik 29. mai 1811 – 7. aprill 1821 (Иван Фридрихович фон Вейтбрехт)
  • Ludwig von Cube (1788–1855), tõeline riiginõunik 6. juuni 1821 – 14. juuli 1852
  • Ivan von Brevern (1812–1885), tõeline riiginõunik 20. juuni 1852–9. mai 1858
  • Julius von Cube (1815–1888), tõeline riiginõunik 13. mai 1858–11. veebruar 1872
  • Vabahärra Alexander von Üxküll-Güldenbandt (1840–1912), kammerhärra, 11. veebruar 1872–6. detsember 1874
  • Parun Eduard Alexis von Krüdener (1829–1878), riiginõunik 14. juuni 1875–23. aprill 1878
  • Hermann von Tobiesen (1845–1917), kammerhärra, tõeline riiginõunik, 28. aprill 1878–15. märts 1890
  • Nikolai Bogdanovitš (1856–1903), riiginõunik 15. märts 1890–10. detsember 1892
  • Aleksandr Bulõgin, tõeline riiginõunik 10. detsember 1892–21. detsember 1901 (Александр Николаевич Булыгин)
  • Aleksei Bellegarde (1861–1942), kammerhärra, riiginõunik 22. detsember 1901–13. juuli 1902
  • Pjotr Nekljudov, tõeline riiginõunik 13. juuli 1902–27. juuni 1905
  • Jakov Bologovski (sündinud 1863), riiginõunik 27. juuni 1905–30. juuni 1909
  • Arkadi Kelepovski (1870–1925), riiginõunik (tõeline riiginõunik) 30. juuni 1909–16. mai 1912
  • Vürst Nikolai Kropotkin (1872–1937), riiginõunik (tõeline riiginõunik) 17. mai 1912–1915
  • Sergei Podolinski (1879–1944), kolleegiumi assessor (õuenõunik) 1915–1917 (Сергей Сергеевич Подолинский)

ViitedRedigeeri

  1. Anders Anton von Stiernman: Swea och Götha Höfdinga-Minne. 2, Stockholm 1835 lk.467–468
  2. 2,0 2,1 August Wilhelm Hupel: Historisch-chronologisch-biographische Nachrichten von den liefländischen Generalgouverneuren, Gouverneuren und Statthaltern des Schlosses zu Riga zur königl. schwedischen Regierungszeit. / "Nordische Miscellaneen" St. 18–19, Riga: Hartknoch 1789, lk 513–514
  3. August Wilhelm Hupel: Historisch-chronologisch-biographische Nachrichten von den liefländischen Generalgouverneuren, Gouverneuren und Statthaltern des Schlosses zu Riga zur königl. schwedischen Regierungszeit. / "Nordische Miscellaneen" St. 18–19, Riga: Hartknoch 1789, lk 518
  4. Eric Amburger: Geschichte der Behördenorganisation Russlands von Peter dem Grossen bis 1917
  5. http://whp057.narod.ru/latva.htm

KirjandusRedigeeri

Vaata kaRedigeeri