Ava peamenüü

Naisriigipeade loend

Siin on välja toodud loend naistest, kes on olnud riigipead. Loendis ei ole välja toodud naismonarhe ega naisvalitsusjuhte, kes ei ole samaaegselt riigipead. Alates 20. sajandi keskpaigast on kõige rohkem naisriigipäid olnud San Marinol (kokku 17, kusjuures kolm neist on kaks korda olnud riigi kaptenregent).

LoendRedigeeri

  • ██ Tähistab ametisolevat riigipead
  • ██ Tähistab riigipead, kelle võim on ajutiselt peatatud
  • Kaldkiri tähistab riigipea kohusetäitjat ja riike, mis on de facto (puuduva või vähese rahvusvahelise tunnustusega) või riiki, mida enam ei eksisteeri.
Nimi Pilt Riik Ametinimetus Ametiaja algus Ametiaja lõpp Ametiaja pikkus
Khertek Anchimaa-Toka   Tannu Tuva Rahvavabariik Väikese Khurali Presiidiumi eesistuja 6. aprill 1940 11. oktoober 1944 4 aastat ja 188 päeva
Sükhbaataryn Yanjmaa     Mongoolia Suure Khurali Presiidiumi eesistuja 7. september 1953 7. juuli 1954 303 päeva
Soong Ching-ling   Hiina Rahvavabariik Kaas-eesistuja kohusetäitja 31. oktoober 1968 24. aprill 1972 3 aastat ja 176 päeva
Isabel Martínez de Perón   Argentina President 1. juuli 1974 24. märts 1976 1 aasta ja 267 päeva
Lidia Gueiler Tejada   Boliivia Presidendi kohusetäitja 16. november 1979 17. juuli 1980 244 päeva
Vigdís Finnbogadóttir   Island President 1. august 1980 1. august 1996 16 aastat
Maria Lea Pedini-Angelini   San Marino Kaptenregent 1. aprill 1981 1. oktoober 1981 183 päeva
Soong Ching-ling   Hiina Aupresident 16. mai 1981 28. mai 1981 12 päeva
Agatha Barbara   Malta President 15. veebruar 1982 15. veebruar 1987 5 aastat
Gloriana Ranocchini   San Marino Kaptenregent 1. aprill 1984 1. oktoober 1984 183 päeva
Carmen Pereira   Guinea-Bissau Presidendi kohusetäitja 14. mai 1984 16. mai 1984 2 päeva
Elisabeth Kopp   Šveits Šveitsi liidunõukogu liige 21. oktoober 1984 12. jaanuar 1989 4 aastat ja 83 päeva
Corazon Aquino   Filipiinid President 25. veebruar 1986 30. juuni 1992 6 aastat ja 126 päeva
Gloriana Ranocchini   San Marino Kaptenregent 1. oktoober 1989 1. aprill 1990 182 päeva
Ertha Pascal-Trouillot Haiti Presidendi kohusetäitja 13. märts 1990 7. veebruar 1991 331 päeva
Sabine Bergmann-Pohl   Saksa Demokraatlik Vabariik Rahvakoja president 5. aprill 1990 2. oktoober 1990 180 päeva
Violeta Chamorro   Nicaragua President 25. aprill 1990 10. jaanuar 1997 6 aastat ja 260 päeva
Mary Robinson   Iirimaa President 3. detsember 1990 12. september 1997 6 aastat ja 283 päeva
Edda Ceccoli   San Marino Kaptenregent 1. oktoober 1991 1. aprill 1992 183 päeva
Ruth Dreifuss   Šveits Šveitsi liidunõukogu liige 1. aprill 1993 31. detsember 2002 9 aastat ja 296 päeva
Patrizia Busignani   San Marino Kaptenregent 1. aprill 1993 1. oktoober 1993 183 päeva
Sylvie Kinigi   Burundi Presidendi kohusetäitja 27. oktoober 1993 5. veebruar 1994 101 päeva
Chandrika Kumaratunga   Sri Lanka President 12. november 1994 19. november 2005 11 aastat 7 päeva
Ruth Perry   Libeeria Riiginõukogu eesistuja 3. september 1996 2. august 1997 333 päeva
Rosalía Arteaga Serrano   Ecuador Presidendi kohusetäitja 9. veebruar 1997 11. veebruar 1997 2 päeva
Mary McAleese   Iirimaa President 11. november 1997 10. november 2011 13 aastat ja 364 päeva
Janet Jagan   Guyana President 19. detsember 1997 11. august 1999 1 aasta ja 235 päeva
Ruth Metzler   Šveits Šveitsi liidunõukogu liige 1. jaanuar 1999 31. detsember 2003 4 aastat ja 364 päeva
Rosa Zafferani   San Marino Kaptenregent 1. aprill 1999 1. oktoober 1999 183 päeva
Vaira Vīķe-Freiberga   Läti President 8. juuli 1999 8. juuli 2007 8 aastat
Mireya Moscoso   Panama President 1. september 1999 1. september 2004 5 aastat
Tarja Halonen   Soome President 1. märts 2000 1. märts 2012 12 aastat
Maria Domenica Michelotti   San Marino Kaptenregent 1. aprill 2000 1. oktoober 2000 183 päeva
Gloria Macapagal Arroyo   Filipiinid President 20. jaanuar 2001 30. juuni 2010 9 aastat ja 161 päeva
Megawati Sukarnoputri   Indoneesia President 23. juuli 2001 20. oktoober 2004 3 aastat ja 89 päeva
Micheline Calmy-Rey   Šveits Šveitsi liidunõukogu liige 1. jaanuar 2003 31. detsember 2011 8 aastat ja 364 päeva
Valeria Ciavatta   San Marino Kaptenregent 1. oktoober 2003 1. aprill 2004 183 päeva
Nino Burjanadze   Gruusia Presidendi kohusetäitja 23. november 2003 25. jaanuar 2004 63 päeva
Barbara Prammer   Austria Presidendi kaas-kohusetäitja 6. juuli 2004 8. juuli 2004 2 päeva
Fausta Morganti   San Marino Kaptenregent 1. aprill 2005 1. oktoober 2005 183 päeva
Ellen Johnson Sirleaf   Libeeria President 16. jaanuar 2006 Praegune (ametiaeg lõpeb 16. jaanuaril 2018) -
Michelle Bachelet   Tšiili President 11. märts 2006 11. märts 2010 4 aastat
Doris Leuthard   Šveits Šveitsi liidunõukogu liige 1 august 2006 Praegune -
Dalia Itzik   Iisrael Presidendi kohusetäitja 25. jaanuar 2007 15. juuli 2007 171 päeva
Pratibha Patil   India President 25 .juuli 2007 25. juuli 2012 5 aastat
Nino Burjanadze   Gruusia Presidendi kohusetäitja 25. november 2007 20. jaanuar 2008 56 päeva
Cristina Fernández de Kirchner   Argentina President 10. detsember 2007 10. detsember 2015 8 aastat
Eveline Widmer-Schlumpf   Šveits Šveitsi liidunõukogu liige 1. jaanuar 2008 31. detsember 2015 7 aastat ja 364 päeva
Rosa Zafferani   San Marino Kaptenregent 1. aprill 2008 1. oktoober 2008 183 päeva
Ivy Matsepe-Casaburri   Lõuna-Aafrika Vabariik Presidendi kohusetäitja 24. september 2008 25. september 2008 14 tundi[1][2]
Assunta Meloni   San Marino Kaptenregent 1. oktoober 2008 1. aprill 2009 182 päeva
Rose Francine Rogombé   Gabon Presidendi kohusetäitja 10. juuni 2009 16. oktoober 2009 128 päeva
Dalia Grybauskaitė   Leedu President 12. juuli 2009 Praegune (ametiaeg lõpeb 12. juulil 2019) -
Roza Otunbayeva   Kõrgõzstan President 7. aprill 2010 1. detsember 2011 1 aasta ja 238 päeva
Laura Chinchilla   Costa Rica President 8. mai 2010 8. mai 2014 4 aastat
Simonetta Sommaruga   Šveits Šveitsi liidunõukogu liige 1. november 2010 Praegune -
Dilma Rousseff   Brasiilia President 1. jaanuar 2011 31. august 2016 5 aastat ja 243 päeva
Maria Luisa Berti   San Marino Kaptenregent 1. aprill 2011 1. oktoober 2011 183 päeva
Atifete Jahjaga   Kosovo President 7. aprill 2011 7. aprill 2016 5 aastat
Monique Ohsan Bellepeau   Mauritius Presidendi kohusetäitja 31. märts 2012 21. juuli 2012 112 päeva
Slavica Đukić Dejanović   Serbia Presidendi kohusetäitja 5. aprill 2012 31. mai 2012 56 päeva
Joyce Banda   Malawi President 7. aprill 2012 31. mai 2014 2 aastat ja 54 päeva
Denise Bronzetti   San Marino Kaptenregent 1. oktoober 2012 1. aprill 2013 182 päeva
Park Geun-hye   Lõuna-Korea President 25. veebruar 2013 10. märts 2017 4 aastat ja 13 päeva
Antonella Mularoni   San Marino Kaptenregent 1. aprill 2013 1. oktoober 2013 183 päeva
Anna Maria Muccioli   San Marino Kaptenregent 1. oktoober 2013 1. aprill 2014 182 päeva
Catherine Samba-Panza   Kesk-Aafrika Vabariik Presidendi kohusetäitja 23. jaanuar 2014 30. märts 2016 2 aastat ja 67 päeva
Michelle Bachelet   Tšiili President 11. märts 2014 Praegune -
Valeria Ciavatta   San Marino Kaptenregent 1. aprill 2014 1. oktoober 2014 183 päeva
Marie-Louise Coleiro Preca   Malta President 4. aprill 2014 Praegune -
Kolinda Grabar-Kitarović   Horvaatia President 19. veebruar 2015 Praegune -
Monique Ohsan Bellepeau   Mauritius Presidendi kohusetäitja 29. mai 2015 5. juuni 2015 7 päeva
Ameenah Gurib   Mauritius President 5. juuni 2015 Praegune -
Lorella Stefanelli   San Marino Kaptenregent 1. oktoober 2015 1. aprill 2016 183 päeva
Bidhya Devi Bhandari   Nepal President 29. oktoober 2015 Praegune -
Hilda Heine   Marshalli saared President 28. jaanuar 2016 Praegune -
Tsai Ing-wen Taiwan President 20. mai 2016 Praegune -
Doris Bures   Austria Presidendi kaas-kohusetäitja 8. juuli 2016 26. jaanuar 2017 202 päeva
Kersti Kaljulaid   Eesti President 10. oktoober 2016 Praegune -

ViitedRedigeeri

Vaata kaRedigeeri

ViitedRedigeeri