Ava peamenüü

Siin on välja toodud loend naistest, kes on olnud riigi valitsusjuhid. Loendi naistest, kes on olnud presidentaalsetes süsteemides juhid, võib leida naisriigipeade loendist.

LoendRedigeeri

  • ██ Tähistab ametisolevat valitsusjuhti
  • Kaldkiri tähistab valitsusjuhi kohusetäitjat ning riike, mis on de facto (puuduva või vähese rahvusvahelise tunnustusega).
Nimi Pilt Riik Ametikoht Ametiaja algus Ametiaja lõpp Ametiaja kestus
Sirimavo Bandaranaike   Tseilon peaminister 21. juuli 1960 27. märts 1965 4 aastat 249 päeva
Indira Gandhi   India peaminister 24. jaanuar 1966 24. aprill 1977 11 aastat 90 päeva
Golda Meir   Iisrael peaminister 17. märts 1969 3. juuni 1974 5 aastat 78 päeva
Sirimavo Bandaranaike   Tseilon/
Sri Lanka
peaminister 29. mai 1970 23. juuli 1977 7 aastat 55 päeva
Elisabeth Domitien   Kesk-Aafrika Vabariik peaminister 2. jaanuar 1975 7. aprill 1976 1 aastat 96 päeva
Margaret Thatcher   Suurbritannia peaminister 4. mai 1979 28. november 1990 11 aastat 208 päeva
Maria de Lourdes Pintasilgo   Portugal peaminister 1. juuli 1979 3. jaanuar 1980 186 päeva
Indira Gandhi   India peaminister 15. jaanuar 1980 31. oktoober 1984 4 aastat 290 päeva
Dame Eugenia Charles   Dominica peaminister 21. juuli 1980 14. juuni 1995 14 aastat 328 päeva
Gro Harlem Brundtland   Norra peaminister 4. veebruar 1981 14. oktoober 1981 252 päeva
Milka Planinc Jugoslaavia peaminister 16. mai 1982 15. mai 1986 3 aastat 364 päeva
Gro Harlem Brundtland   Norra peaminister 9. mai 1986 16. oktoober 1989 3 aastat 160 päeva
Benazir Bhutto   Pakistan peaminister 2. detsember 1988 6. juuli 1990 1 aasta 216 päeva
Kazimira Prunskienė   Leedu peaminister 17. märts 1990 10. jaanuar 1991 299 päeva
Gro Harlem Brundtland   Norra peaminister 3. november 1990 25. oktoober 1996 5 aastat 357 päeva
Khaleda Zia   Bangladesh peaminister 27. veebruar 1991 30. märts 1996 5 aastat 32 päeva
Édith Cresson   Prantsusmaa peaminister 15. mai 1991 2. aprill 1992 323 päeva
Hanna Suchocka   Poola peaminister 11. juuli 1992 25. oktoober 1993 1 aasta 106 päeva
Tansu Çiller   Türgi peaminister 13. juuni 1993 6. märts 1996 2 aastat 267 päeva
Kim Campbell   Kanada peaminister 25. juuni 1993 4. november 1993 132 päeva
Sylvie Kinigi   Burundi peaminister 10. juuli 1993 27. oktoober 1993 109 päeva
Agathe Uwilingiyimana Rwanda peaminister 18. juuli 1993 7. aprill 1994 263 päeva
Benazir Bhutto   Pakistan peaminister 19. oktoober 1993 5. november 1996 3 aastat 17 päeva
Chandrika Bandaranaike Kumaratunga   Sri Lanka peaminister 19. august 1994 12. november 1994 85 päeva
Sirimavo Bandaranaike   Sri Lanka peaminister 14. november 1994 9. august 2000 5 aastat 269 päeva
Reneta Indzhova   Bulgaaria peaministri kohusetäitja 17. oktoober 1994 25. jaanuar 1995 100 päeva
Claudette Werleigh   Haiti peaminister 7. november 1995 27. veebruar 1996 112 päeva
Sheikh Hasina   Bangladesh peaminister 12. juuni 1996 15. juuli 2001 5 aastat 33 päeva
Janet Jagan   Guyana peaminister 6. detsember 1997 11. august 1999 1 aasta 327 päeva
Jenny Shipley   Uus-Meremaa peaminister 5. detsember 1997 5. detsember 1999 2 aastat
Anne Enger Lahnstein   Norra peaministri kohusetäitja 30. august 1998 23. september 1998 24 päeva
Irena Degutienė   Leedu peaministri kohusetäitja 4. mai 1999 18. mai 1999 14 päeva
Nyam-Osoryn Tuyaa   Mongoolia peaministri kohusetäitja 22. juuli 1999 30. juuli 1999 8 päeva
Irena Degutienė   Leedu peaministri kohusetäitja 27. oktoober 1999 3. november 1999 7 päeva
Helen Clark   Uus-Meremaa peaminister 5. detsember 1999 19. november 2008 8 aastat 350 päeva
Mame Madior Boye   Senegal peaminister 3. märts 2001 4. november 2002 1 aasta 246 päeva
Khaleda Zia   Bangladesh peaminister 1. oktoober 2001 29. oktoober 2006 5 aastat 28 päeva
Chang Sang   Lõuna-Korea peaministri kohusetäitja 11. juuli 2002 31. juuli 2002 20 päeva
Maria das Neves   São Tomé ja Príncipe peaminister 3. oktoober 2002 18. september 2004 1 aasta 351 päeva
Anneli Jäätteenmäki   Soome peaminister 17. aprill 2003 24. juuni 2003 68 päeva
Beatriz Merino   Peruu Ministrite nõukogu president 28. juuni 2003 15. detsember 2003 170 päeva
Luísa Diogo   Mosambiik peaminister 17. veebruar 2004 16 jaanuar 2010 5 aastat 333 päeva
Radmila Šekerinska   Makedoonia peaministri kohusetäitja 12. mai 2004 12. juuni 2004 31 päeva
Radmila Šekerinska   Makedoonia peaministri kohusetäitja 3. november 2004 15. detsember 2004 42 päeva
Julija Tõmošenko   Ukraina peaminister 24. jaanuar 2005 6. september 2005 225 päeva
Cynthia Pratt   Bahama peaministri kohusetäitja 4. mai 2005 6. juuni 2005 32 päeva
Maria do Carmo Silveira   São Tomé ja Príncipe peaminister 8. juuni 2005 21. aprill 2006 317 päeva
Angela Merkel   Saksamaa kantsler 22. november 2005 Praegu ametis -
Portia Simpson-Miller   Jamaica peaminister 30. märts 2006 11. september 2007 1 aasta 165 päeva
Han Myeong-sook   Lõuna-Korea peaminister 19. aprill 2006 7. märts 2007 322 päeva
Julija Tõmošenko   Ukraina peaminister 18. detsember 2007 3. märts 2010 2 aastat 75 päeva
Zinaida Greceanîi   Moldova peaminister 31. märts 2008 14. september 2009 1 aasta 167 päeva
Michèle Pierre-Louis   Haiti peaminister 5. september 2008 11. november 2009 1 aasta 67 päeva
Sheikh Hasina   Bangladesh peaminister 6 jaanuar 2009 Praegu ametis -
Jóhanna Sigurðardóttir   Island peaminister 1. veebruar 2009 23. mai 2013 4 aastat 111 päeva
Jadranka Kosor   Horvaatia peaminister 6. juuli 2009 23. detsember 2011 2 aastat 170 päeva
Cécile Manorohanta   Madagaskar peaministri kohusetäitja 18. detsember 2009 20. detsember 2009 2 päeva
Kamla Persad-Bissessar   Trinidad ja Tobago peaminister 26. mai 2010 9. september 2015 5 aastat 106 päeva
Mari Kiviniemi   Soome peaminister 22. juuni 2010 22. juuni 2011 1 aasta
Julia Gillard   Austraalia peaminister 24. juuni 2010 27. juuni 2013 3 aastat 3 päeva
Iveta Radičová   Slovakkia peaminister 8. juuli 2010 4. aprill 2012 1 aasta 271 päeva
Rosario Fernández   Peruu Ministrite nõukogu president 19. märts 2011 28. juuli 2011 131 päeva
Cissé Mariam Kaïdama Sidibé   Mali peaminister 3. aprill 2011 22. märts 2012 354 päeva
Yingluck Shinawatra   Tai peaminister 3. juuli 2011 7. mai 2014 2 aastat 308 päeva
Helle Thorning-Schmidt   Taani peaminister 3. oktoober 2011 28. juuni 2015 3 aastat 268 päeva
Portia Simpson-Miller   Jamaica peaminister 5. jaanuar 2012 3. märts 2016 4 aastat 58 päeva
Adiato Djaló Nandigna   Guinea-Bissau peaministri kohusetäitja 10. veebruar 2012 12. aprill 2012 62 päeva
Alenka Bratušek   Sloveenia peaminister 20. märts 2013 18. september 2014 1 aasta 182 päeva
Sibel Siber   Põhja-Küpros peaminister 13. juuni 2013 2. september 2013 81 päeva
Tatiana Turanskaya   Transnistria peaminister 10. juuni 2013 13. oktoober 2015 2 aastat 125 päeva
Aminata Touré   Senegal peaminister 1. september 2013 8. juuli 2014 310 päeva
Erna Solberg   Norra peaminister 16. oktoober 2013 Praegu ametis -
Laimdota Straujuma   Läti peaminister 22 jaanuar 2014 11. veebruar 2016 2 aastat 20 päeva
Ana Jara   Peruu Ministrite nõukogu president 22. juuli 2014 2. aprill 2015 254 päeva
Ewa Kopacz   Poola peaminister 22. september 2014 16. november 2015 1 aasta 55 päeva
Florence Duperval Guillaume   Haiti peaministri kohusetäitja 20. detsember 2014 16. jaanuar 2015 27 päeva
Saara Kuugongelwa   Namiibia peaminister 21. märts 2015 Praegu ametis -
Natalia Gherman   Moldova peaministri kohusetäitja 22. juuni 2015 30. juuli 2015 38 päeva
Vassiliki Thanou   Kreeka peaministri kohusetäitja 27. august 2015 21. september 2015 25 päeva
Maya Parnas   Transnistria peaministri kohusetäitja 13. oktoober 2015 30. november 2015 48 päeva
Beata Szydło   Poola peaminister 16. november 2015 11. detsember 2017 2 aastat 26 päeva
Tatiana Turanskaya   Transnistria peaminister 30. november 2015 2. detsember 2015 2 päeva
Maya Parnas   Transnistria peaministri kohusetäitja 2. detsember 2015 23. detsember 2015 21 päeva
Aung San Suu Kyi   Myanmar State Counsellor 6. aprill 2016 Praegu ametis -
Theresa May   Suurbritannia peaminister 13. juuli 2016 Praegu ametis -
Ana Brnabić   Serbia peaminister 16. juuli 2017 Praegu ametis -
Mercedes Aráoz   Peruu peaminister 17. septembris 2017 Praegu ametis -
Jacinda Ardern   Uus-Meremaa peaminister 16. oktoobrist 2017 Praegu ametis -
Katrín Jakobsdóttir   Island peaminister 16. novembrist 2017 Praegu ametis -