Ava peamenüü

Saared pindalaga üle 250 000 km²Redigeeri

Jrk nr Saare nimi Pindala (km²) Riik või riigid
1. Gröönimaa 2 130 800[1]   Taani autonoomne territoorium
2. Uus-Guinea 785 753   Indoneesia,   Paapua Uus-Guinea
3. Kalimantan 748 168   Indoneesia,   Brunei,   Malaisia
4. Madagaskar 587 713   Madagaskar
5. Baffini saar 507 451[2]   Kanada
6. Sumatra 443 066   Indoneesia

Saared pindalaga 25 000 – 250 000 km²Redigeeri

Jrk nr Saare nimi Pindala (km²) Riik või riigid
7. Honshū 225 800   Jaapan
8. Victoria saar 217 291[2]   Kanada
9. Suurbritannia saar 209 331   Suurbritannia
10. Ellesmere 196 236[2]   Kanada
11. Sulawesi 180 681   Indoneesia
12. Lõunasaar 145 836   Uus-Meremaa
13. Jaava 138 794   Indoneesia
14. Põhjasaar 111 583   Uus-Meremaa
15. Luzon 109 965   Filipiinid
16. Newfoundland 108 860[2]   Kanada
17. Kuuba 105 806   Kuuba
18. Island 103 000   Island
19. Mindanao 97 530   Filipiinid
20. Iirimaa 81 638   Iirimaa,   Suurbritannia
21. Hokkaidō 78 719   Jaapan
22. Hispaniola 73 929   Dominikaani Vabariik,   Haiti
23. Sahhalin 72 493   Venemaa
24. Banksi saar 70 028[2]   Kanada
25. Sri Lanka 65 268[1]   Sri Lanka
26. Tasmaania saar 64 519[3]   Austraalia
27. Devoni saar 55 247[2]   Kanada (suurim inimasustuseta saar maailmas)
28. Aleksanderi saar 49 070 Asub Antarktikas ega kuulu kellelegi
29. Tulemaa saar 47 401   Argentina,   Tšiili
30. Severnõi saar 47 079   Venemaa (Novaja Zemlja põhjapoolne saar)
31. Berkneri saar 43 873 Ei kuulu kellelegi
32. Axel Heibergi saar 43 178[2]   Kanada
33. Melville'i saar 42 149[2]   Kanada
34. Southamptoni saar 41 214[2]   Kanada
35. Marajó 40 100[1]   Brasiilia
36. Lääne-Teravmäed 38 981   Norra
37. Kyūshū 37 437   Jaapan
38. Taiwani saar 35 801   Taiwan
39. Uus-Britannia 35 145   Paapua Uus-Guinea
40. Walesi Printsi saar 33 339[2]   Kanada
41. Južnõi saar 33 246   Venemaa (Novaja Zemlja lõunapoolne saar)
42. Hainan 33 210   Hiina
43. Vancouveri saar 31 285[2]   Kanada
44. Timor 28 418   Ida-Timor,   Indoneesia
45. Sitsiilia 25 662   Itaalia

Saared pindalaga 10 000 – 25 000 km²Redigeeri

Jrk nr Saare nimi Pindala (km²) Riik või riigid
46. Somerseti saar 24 786   Kanada
47. Kotelnõi saar, Bunge maa ja Faddejevi saar 24 000   Venemaa
48. Sardiinia 23 949   Itaalia
49. Bananal 20 000   Brasiilia
50. Shikoku 18 545   Jaapan
51. Halmahera 18 040   Indoneesia
52. Ceram 17 454   Indoneesia
53. Uus-Kaledoonia 16 648   Prantsusmaa
54. Bathursti saar 16 042   Kanada
55. Prints Patricki saar 15 848   Kanada
56. Thurstoni saar 15 700 Antarktikas, ei kuulu kellelegi.
57. Sumbawa 14 386   Indoneesia
58. Kirdemaa 14 247   Norra
59. Oktoobrirevolutsiooni saar 14 204   Venemaa
60. Flores 14 154   Indoneesia
61. Kuningas Williami saar 13 111   Kanada
62. Negros 13 074   Filipiinid
63. Samar 12 849   Filipiinid
64. Palawan 12 189   Filipiinid
65. Panay 12 011   Filipiinid
66. Yos Sudarso saar 11 742   Indoneesia
67. Bangka 11 413   Indoneesia
68. Ellef Ringnesi saar 11 295   Kanada
69. Bolševiku saar 11 206   Venemaa
70. Jamaica 11 190   Jamaica
71. Byloti saar 11 067   Kanada
72. Sumba 10 711   Indoneesia
73. Mindoro 10 572   Filipiinid
74. Viti Levu 10 531   Fidži
75. Hawaii saar 10 434   USA
76. Cape Breton 10 311   Kanada

Saaremaa asub selles nimekirjas 175. kohal.

ViitedRedigeeri