Muusikažanrite loend

Siin on loetletud muusikažanre.

Muusikažanrite alfabeetiline loend

ARedigeeri

- aaria - allemande - ariett - ariooso - Ayr - avamäng

BRedigeeri

- Bagatell - ballaad - ballade - ballata - Ballad opera - ballett - balletto - barkarool - bourante - Burlesque

CRedigeeri

- caccia - cantiga - cantata - canto carnascialesco - cantus-firmus-missa - chaconne - canzon - canzonetta - carol, carole - concerto - Concerto grosso - conductus - courante

DRedigeeri

- divertimento - duett

ERedigeeri

- eksprompt - elektrooniline muusika - estampii - etüüd

FRedigeeri

- fantaasia - filmimuusika - frottola - fugaato - fugett - fuuga

GRedigeeri

- galjard - gavott - gigue - gregoriuse koraal

HRedigeeri

- humoresk - hällilaul - hümn

IRedigeeri

- Impromptu - instrumentaalkontsert - intermedio - intermezzo - inventsioon - ik

JRedigeeri

- jácara - jõulumuusika

KRedigeeri

- kaanon - kantaat - kantsoon - kapritšo - kavantiin - koorilaul - koraal - kvartett - kvintett

LRedigeeri

- lauda spirituale

MRedigeeri

- 14. sajandi madrigal - madrigal - madrigalikomöödia - marss - masurka - menuett - missa - motett - motett-šansoon - muusikal - muusikaline hetk

NRedigeeri

- Nachtanz - nokturn - nonett - novellett

ORedigeeri

- oktett - ooper - Opera buffa - Opéra comique - Opera seria - operett - oratoorium - organum - Overture

PRedigeeri

- parafraasmissa - paroodiamissa - partiita - passacaglia - passepied - pavaan - passioon - polonees - prelüüd - pulmalaul

QRedigeeri

- quodlibet

RRedigeeri

- rapsoodia - reekviem - retsitatiiv - Ricercar - romanss - rondeau - rondellus

SRedigeeri

- saltarello - saraband - sekstett - semiooper - septett - serenaad - sinfonia - Singspiel - skertso - sonaat - soololaul - süit - sümfoonia - sümfooniline pilt - sümfooniline poeem - sümfooniline süit

ŠRedigeeri

- šansoon

ZRedigeeri

- zarzuela

TRedigeeri

- tango - Tanz - tantsumuusika - tantsusüit - tertsett - Tiento - Toccata - tokaata - triosonaat

VRedigeeri

- valss - villanella - villancico - villota - virelai - vodevill - vokaliis

Muusikažanrite süstemaatiline loendRedigeeri

Mitmeosalised žanridRedigeeri

Vokaalmuusika žanridRedigeeri

Soolomuusika žanridRedigeeri

Ansamblimuusika žanridRedigeeri

Koorimuusika žanridRedigeeri

Instrumentaalmuusika žanridRedigeeri

Soolomuusika žanridRedigeeri

Kammermuusika žanridRedigeeri

OrkestrižanridRedigeeri

Sümfooniline muusikaRedigeeri

Vokaal-instrumentaalžanridRedigeeri

Sünkreetilised žanridRedigeeri

Lavamuusika žanridRedigeeri

FilmimuusikaRedigeeri

Muusikažanrite liigitamine funktsiooni järgiRedigeeri

Rituaalsed žanridRedigeeri

Tavandilised žanridRedigeeri

Vaimulik muusikaRedigeeri

Sekulaarsed žanridRedigeeri

Tantsulised žanridRedigeeri

Meelelahutuslikud žanridRedigeeri