Tallinna linnavolinike loend (1924)

Tallinna linnavolinike loend (1924) on 8. ja 9. detsembril 1923 Tallinnas valitud Tallinna Linnavolikogu linnavolinike loetelu.

Tulemused avaldatud Riigi Teatajas nr. 50 11. aprillil 1924[1].

Töörahwa ühine wäerind. Nimekiri nr. 1Redigeeri

  1. Tomp, JaanWaestepatuste t. nr. 5–3.
  2. Kuppar, JohannesU. Kalamaja t. 27–1.
  3. Keerdo, PaulLaulupidu tän. 8–13.
  4. Leimann, JohannesW. Ameerika tän. 25-b, 1.
  5. Reinson, AleksanderU. Maailma tän. 22–13.
  6. Jansen, AleksanderJakobsoni t. 2-w, 9.
  7. Tõnisson, JuliusKopli tän. 22-a, 6.
  8. Tüürmann, JakobSitsi tän. 10–1.
  9. Weltson, NikolaiPirita tee 2–2.
  10. Allik, HenrikW. Ameerika tän. 46–6.
  11. Leiner, AleksanderÕle tän. 13–4.
  12. Glassen, JaanSambla tän. 3–5.
  13. Hansen, AugustTõnismägi 8–5.
  14. Künnapuu, OlgaTina tän. 8–8.
  15. Reesen, JohannesWalgewase t. 1–12.
  16. Hanson, KarlAlimanni tän. 19–6.
  17. Jalakas, AntonFalkspargi tän. 4–5.
  18. Suuster, Tiiu[2]Keskmine Luha tän. 7–4.
  19. Tenno, PeeterW. Kompassi tän. 8–3.
  20. Prass, RobertÕle tän. 14–4.
  21. Rett, JohannesWäike Söörensi t. 4–8.
  22. Järwapera, AlmaHeina tän. 7–9.
  23. Petree, PeeterU. Tatari tän. 9–8)
  24. Weltson, RosaliePuuwilja tän. 6–3.
  25. Elmann, JohannesPärnu m. 73-b–8.
  26. Laurits, EduardDrewingi tän. 23–6.
  27. Weiram, RudolfTarabella tän. 22–10.
  28. Laid, LeenaKaupmehe tän. 22–14.
  29. Leimann, GustawGilde tän. 1–6.
  30. Horn, Karl – Ülem Sõja tän. 31–10.
  31. Arbon, HermannAfrika tän. 33–3.
  32. Suuster, JohannesWillardi t. 22–14.
  33. Leewald AleksanderRoova tän. 12–7.
  34. Elmik, OskarHärjapea tän. 1–30.
  35. Tuur, AleksanderKaru tän. 15–3.
  36. Kanter, MihkelRannawärawa p. 17–1.
  Pikemalt artiklis Töörahva Ühine Väerind

Eesti Sotsiaaldemokraatliku Tööliste Partei ja Eesti Iseseisva Sotsialistliku Tööliste Partei Nimekiri nr. 2Redigeeri

  1. Püümann, MaitJaani tän. 6–2.
  2. Piiskar, JaanS. Ameerika tän. 9.
  3. Tulp, AleksanderSöörensi tän. 7–1.
  4. Normann, JohannesApteegi tän. 6–3.
  5. Wirma, KarlLossi pl. 1-a, 10.
  6. Jonas, ErichS. Ameerika tän. 9.
  7. Pikkow, JohannesEndla tän. 44.
  Pikemalt artiklites Eesti Sotsiaaldemokraatlik Tööliste Partei ja Eesti Iseseisev Sotsialistlik Tööliste Partei

Tööerakond. Nimekiri nr. 3Redigeeri

  1. Uesson, AntonLuise tän. 14–3.
  2. Anderkopp, AdoW. Roosikrantsi t. 11–3.
  3. Paabo, RudolfW. Posti tän. 7–4.
  4. Weidermann, AleksanderToompuiestee 9–3.
  5. Kukk, JuhanLai tän. 29–2.
  6. Mõttus, AlfredNiguliste tän. 16.
  7. Tomp, JaanKunderi tän. 9.
  Pikemalt artiklis Eesti Tööerakond

Tallinna majaomanikkude rühm. Nimekiri nr. 4Redigeeri

  1. Masing, JaanEstoonia puiest. 21.
  2. Mürk, JohannesWabaduse pl.
  3. Kesküll, Johann (surnud)
  4. Saat, Hans - S. Tartu mnt. 72.
  5. Trakmann, FriedrichS. Pärnu m. 9–2.
  6. Umblia, JohannGirgensoni tän. 6.
  7. Jürgens, Joh.-LeopoldWismari tän. 2.
  8. Ollik, JaanLuise tän. 4.
  9. Kadak, FerdinandGrigori tän. 8.
  10. Trautwach, OskarPüssirohu tän. 3.
  11. Ewer, Karl (Keskülli asemel) — Lembitu tän. 8a–5.
  Pikemalt artiklis Tallinna Majaomanikkude Selts

Kristlik rahwaerakond. Nimekiri nr. 6Redigeeri

  1. Raudkepp, LeopoldLembitu tän. 8-b–3.
  2. Paimal, EduardS. Ameerika tän. 19–2.
  3. Bauer, HeinrichJaani tän. 13.
  4. Tammeweski, JohannesTelliskiwi tän. 19–4.
  5. Leesment, HansKaarli puiest. 9–5.
  6. Luther, LudwigU. Kalamaja tän. 23–1.
  7. Reintam, JuhanT.-Kuninga t. 17–31.
  8. Kressel, AleksanderW. Tartu m. 11–4.
  9. Sommer, ArturKaarli tän. 1–4.
  Pikemalt artiklis Kristlik Rahvaerakond

Eesti rahwaerakond. Nimekiri nr. 7Redigeeri

  1. Westholm, JakobEha tän. 4.
  2. Bürger, AleksanderAhju tän. 26–3.
  3. Jakobson, FriedrichKana tän. 12–4.
  Pikemalt artiklis Eesti Rahvaerakond

Saksa-Balti erakond. Nimekiri nr. 8Redigeeri

  1. de Vries, AxelTõnismägi.
  2. Meyer, BrunoS. Kompassi tän. 40.
  3. Spindler, AugustS. Karja tän. 5.
  4. Hippius, LeontineLai tän. 17.
  5. Nottbeck, HermannWene tän. 19.
  6. Jakobson, LeopoldW. Roosikrantsi t. 11.
  7. Stackelberg, ErnstNiguliste tän. 16.
  8. de Vries, FranzTõnismägi
  Pikemalt artiklis Saksa-Balti Erakond

Üürnikkude rühm. Nimekiri nr. 9Redigeeri

  1. Kullerkupp, HarryKaupmehe tän. 15–7.
  2. Kaan, HermannKaasani tän. 6–2.
  3. Lehtmets, KonstantinSubbe tän. 5–5.
  4. Rebane, Jaan — Lai tän. 6–7.
  5. Wasar, MeinhardUus tän. 31–4.
  6. Bormeister, MartMäekalda tän. 16–1.
  7. Sepp, Paul — Lembitu tän. 2a–3.
  8. Weiper, AugustTolli tän. 5–1.
  9. Depmann, JohannWeerenni tän. 2a.
  10. Schiller, Rudolf — Lembitu tän. 4-a, 4.
  11. Lübeck, PaulusManeesi tän. 10–13.
  12. Maripuu, PaulusKotsebu tän. 1–1.
  13. Uibopuu, AugustRaua tän. 22–11.
  Pikemalt artiklis Tallinna Üürnike Selts "Üürnik"

Ühendatud Wene rühm. Nimekiri nr. 10Redigeeri

  1. Gorschkow, IwanS. Tartu maant.

Tallinna linna Juudi walijad. Nimekiri nr. 11Redigeeri

  1. Gutkin, Genoch-HeinrichWiru tän. 4–2.

Kodanikkude liit. Nimekiri nr. 12Redigeeri

  1. Maasik, ErnstPikk tän. 5.
  2. Reinthal, JohannesS. Karja t. 18–31

Rahwuslik wabameelne partei. Nimekiri nr. 13Redigeeri

  1. Rikand, HindrekKreutzwaldi tän. 10–1.
  2. Tamm, Aleksander — Waksali puiest. 8–4.
  3. Webermann, ErnstPikk tän. 63.
  4. Roost, KonradBekkeri tehas 15–1.
  Pikemalt artiklis Rahvuslik Vabameelne Partei

ViitedRedigeeri

  1. Tallinna linnawolikogu wolinikkude nimekiri, Riigi Teataja, nr. 50, 11 aprill 1924
  2. Tiiu Suuster Eesti biograafilises andmebaasis ISIK