Muusika kompositsiooni- ja analüüsimeetodite loend

Siin on loetletud muusika kompositsiooni- ja analüüsimeetodeid.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



ARedigeeri

  1. aknatehnika (la forma a finestre)
  2. akumulatsioon
  3. aleatoorika
  4. aleatooriline kontrapunkt
  5. algoritmiline komponeerimine
  6. stilistiline allusioon
  7. arranžeerimine
  8. augmentatsioon

BRedigeeri

  1. burdoon

CRedigeeri

  1. cantus firmus- tehnika

DRedigeeri

  1. destruktsioon
  2. difusioon
  3. diminutsioon
  4. discantus-tehnika -> tiiskant
  5. divisioon
  6. dodekafoonia

ERedigeeri

  1. ekstrapolatsioon
  2. enesehävitus

FRedigeeri

  1. faasinihe
  2. figureerimine
  3. filtratsioon

GRedigeeri

  1. geneetiline algoritm
  2. grupikompositsioon

HRedigeeri

  1. hokett
  2. hulgateoreetiline muusikaanalüüs

IRedigeeri

  1. imitatsioon
  2. interpolatsioon
  3. inversioon
  4. isorütmika

JRedigeeri

  1. juhtmotiivitehnika ( Leitmotiv#Technik)

KRedigeeri

  1. kõladisain
  2. kõlavärvimeloodia
  3. kollaaž
  4. kollaaž
  5. kontrapunkt
  6. kontrollitud aleatoorika
  7. kontsentreerimine
  8. kontuuri redutseerimise algoritm
  9. kumulatiivne seadmine (cumulative setting)

LRedigeeri

  1. laenamine
  2. laiendatud parafraas (extended paraphrase)

MRedigeeri

  1. maskimine
  2. meeleolutehnika (mood#technics)
  3. metamorfoos
  4. mikropolüfoonia
  5. mikropolüfoonia
  6. miksimine
  7. mimikri
  8. modifikatsioon
  9. momentvorm
  10. mosaiik (patchwork)
  11. modelleerimine
  12. multiplikatsioon
  13. multivalentne muusikaanalüüs
  14. muusikaline hulgateooria
  15. muusikaline kirjeldus (underscoring)
  16. muusikaline täringumäng

ORedigeeri

  1. orelpunkt
  2. organum
  3. orkestratsioon
  4. ornamenteerimine
  5. ostinato

PRedigeeri

  1. parafraseerimine
  2. peegeldus
  3. permutatsioon
  4. pingedisain
  5. popurrii (medley)
  6. programmiline tsiteerimine (programmatic quotation)

QRedigeeri

  1. quodlibet

RRedigeeri

  1. repetitsioon
  2. retrograad
  3. rotatsioon
  4. saturatsioon

SRedigeeri

  1. Schenkeri analüüs
  2. seadmine
  3. selektsioon
  4. semiootiline muusikaanalüüs
  5. seriaalne meetod
  6. serialiseerimine
  7. statistiline muusikaanalüüs
  8. stohhastiline meetod

TRedigeeri

  1. tiiskant
  2. transformeerimine
  3. transponeerimine
  4. tropeerimine
  5. tsirkulatsioon

VRedigeeri

  1. väljatehnika
  2. varieerimine
  3. varjatud polüfoonia
  4. vektoriaalne meetod
  5. vormelkompositsioon

ÜRedigeeri

  1. ümberharmoniseerimine