Lennujaamade loend reisijate arvude järjekorras

Vikipeedia loend
(Ümber suunatud leheküljelt Lennujaamade loend reisijate arvu järgi)

Siin on loetletud lennujaamad liites kokku kõik reisijad, kes teatud lennujaamast lendasid, sinna maandusid või tegid seal ümberistumise. Andmed pärinevad Rahvusvaheliselt Lennujaamade Nõukogult (Airports Council International). Alates 2000. aastast on igal aastal olnud kõige rohkem reisijaid Hartsfieldi-Jacksoni Atlanta rahvusvahelises lennujaamas; kui liita kokku kõikide ühe linna lennujaamade statistika, on kõige tihedam lennureisijate liiklus Londonis. 2017. aastal oli seitsmel riigil maailma esiviiekümnes üle ühe lennujaama: Ameerika Ühendriikidel oli 15, Hiinal 10, Suurbritannial, Jaapanil, Saksamaal, Indial ja Hispaanial kõikidel kaks.

Alates 2000. aastast on igal aastal olnud kõige rohkem reisijaid Hartsfieldi-Jacksoni Atlanta rahvusvahelises lennujaamas

2017. aasta andmed muuda

Airports Council Internationali andmete järgi oli 2017. aasta loend järgmine:[1][2][3]

Lennujaam Asukoht Riik Kood
(IATA/ICAO)
Reisijate
arv
Kohamuutus %
muutus
  Hartsfieldi-Jacksoni Atlanta rahvusvaheline lennujaam Atlanta, Georgia Ameerika Ühendriigid ATL/KATL 103 902 992    0,3%
  Pekingi rahvusvaheline lennujaam Chaoyang-Shunyi, Peking Hiina PEK/ZBAA 95 786 442    1,5%
  Dubai rahvusvaheline lennujaam Al Garhoud, Dubai Araabia Ühendemiraadid DXB/OMDB 88 242 099    5,5%
  Haneda rahvusvaheline lennujaam Ōta, Tōkyō Jaapan HND/RJTT 85 408 975  1  6,5%
  Los Angelese rahvusvaheline lennujaam Los Angeles, California Ameerika Ühendriigid LAX/KLAX 84 557 968  1  4,5%
  O'Hare'i rahvusvaheline lennujaam Chicago, Illinois Ameerika Ühendriigid ORD/KORD 79 828 183    2,4%
  Londoni Heathrow' lennujaam Hillingdon, London Suurbritannia LHR/EGLL 78 014 598    3,0%
  Hongkongi rahvusvaheline lennujaam Chek Lap Kok, Hongkong Hongkong HKG/VHHH 72 665 078    3,4%
  Shanghai Pudongi rahvusvaheline lennujaam Pudong, Shanghai Hiina PVG/ZSPD 70 001 237    6,1%
  Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaam Roissy-en-France, Île-de-France Prantsusmaa CDG/LFPG 69 471 442    5,4%
  Amsterdami Schipholi lennujaam Haarlemmermeer, Põhja-Hollandi Holland AMS/EHAM 68 515 425  1  7,7%
  Dallas-Fort Worthi rahvusvaheline lennujaam Dallas-Fort Worth, Texas Ameerika Ühendriigid DFW/KDFW 67 092 194  1  2,3%
  Guangzhou Baiyuni rahvusvaheline lennujaam Baiyun-Huadu, Guangzhou, Guangdong Hiina CAN/ZGGG 65 887 473  2  10,3%
  Frankfurdi lennujaam Frankfurt, Hessen Saksamaa FRA/EDDF 64 500 386  1  6,1%
  İstanbuli Atatürki lennujaam Yeşilköy, Istanbul Türgi IST/LTBA 63 859 785  1  5,9%
  Indira Gandhi rahvusvaheline lennujaam Delhi India DEL/VIDP 63 451 503  5  14,1%
  Soekarno-Hatta rahvusvaheline lennujaam Tangerang, Banten Indoneesia CGK/WIII 63 015 620  5  8,3%
  Singapuri Changi lennujaam Changi Singapur SIN/WSSS 62 219 573  1  6,0%
  Incheoni rahvusvaheline lennujaam Incheon Lõuna-Korea ICN/RKSI 62 157 834    7,5%
  Denveri rahvusvaheline lennujaam Denver, Colorado Ameerika Ühendriigid DEN/KDEN 61 379 396  2  5,3%
  Suvarnabhumi lennujaam Bang Phli, Samut Prakan Tai BKK/VTBS 60 860 557  1  8,9%
  John F. Kennedy rahvusvaheline lennujaam Queens, New York, New York Ameerika Ühendriigid JFK/KJFK 59 392 500  6  0,5%
  Kuala Lumpuri rahvusvaheline lennujaam Sepang, Selangor Malaisia KUL/WMKK 58 558 440  1  11,2%
  San Francisco rahvusvaheline lennujaam San Mateo maakond, California Ameerika Ühendriigid SFO/KSFO 55 822 129  1  5,1%
  Madridi Barajase lennujaam Barajas, Madrid Hispaania MAD/LEMD 53 386 075    5,9%
  Chengdu Shuangliu rahvusvaheline lennujaam Shuangliu-Wuhou, Chengdu Shi, Sichuan Hiina CTU/ZUUU 49 801 693  1  8,2%
  McCarrani rahvusvaheline lennujaam Las Vegas, Nevada Ameerika Ühendriigid LAS/KLAS 48 566 803  1  2,3%
  Barcelona El Prati lennujaam Barcelona Hispaania BCN/LEBL 47 262 826  5  7,1%
  Chhatrapati Shivaji rahvusvaheline lennujaam Mumbai, Maharashtra India BOM/VABB 47 204 259    5,7%
  Toronto Pearsoni rahvusvaheline lennujaam Mississauga, Ontario Kanada YYZ/CYYZ 47 054 696  2  6,2%
  Seattle'i Tacoma rahvusvaheline lennujaam [[SeaTac (Washington)|SeaTac, Washington Ameerika Ühendriigid SEA/KSEA 46 934 194  3  2,6%
  Charlotte'i Douglase rahvusvaheline lennujaam Charlotte (Põhja-Carolina) Põhja-Carolina Ameerika Ühendriigid CLT/KCLT 45 909 899  1  3,4%
  Londoni Gatwicki lennujaam Crawley, West Sussex Suurbritannia LGW/EGKK 45 561 694  2  5,3%
  Shenzheni Bao'ani rahvusvaheline lennujaam Bao'an, Shenzhen, Guangdong Hiina SZX/ZGSZ 45 558 409  6  8,5%
  Taipei Taoyuani rahvusvaheline lennujaam Dayuan, Taoyuan Taiwan TPE/RCTP 44 878 703  1  6,1%
  México rahvusvaheline lennujaam Venustiano Carranza, México Mehhiko MEX/MMMX 44 732 418  8  8,0%
  Kunmingi Changshui rahvusvaheline lennujaam Guandu, Kunming, Yunnan Hiina KMG/ZPPP 44 729 736  2  6,6%
  Müncheni lennujaam Freising, Baierimaa Saksamaa MUC/EDDM 44 577 241  1  5,5%
  Orlando rahvusvaheline lennujaam Orlando, Florida Ameerika Ühendriigid MCO/KMCO 44 511 265  2  6,2%
  Miami rahvusvaheline lennujaam Miami-Dade'i maakond, Florida Ameerika Ühendriigid MIA/KMIA 44 071 313  10  1,2%
  Phoenix Sky Harbori rahvusvaheline lennujaam Phoenix, Arizona Ameerika Ühendriigid PHX/KPHX 43 921 670  7  1,2%
  Sydney lennujaam Mascot, Sydney, Uus Lõuna-Wales Austraalia SYD/YSSY 43 410 355  4  3,4%
  Newark Liberty rahvusvaheline lennujaam Newark, New Jersey Ameerika Ühendriigid EWR/KEWR 43 393 499  3  7,0%
  Ninoy Aquino rahvusvaheline lennujaam Pasay/Parañaque, Suur-Manila Filipiinid MNL/RPLL 42 022 484  3  6,2%
  Shanghai Hongqiao rahvusvaheline lennujaam Changning-Minhang, Shanghai Hiina SHA/ZSSS 41 884 059    3,5%
  Xi'an Xianyangi rahvusvaheline lennujaam Weicheng, Xianyang, Shaanxi Hiina XIY/ZLXY 41 857 406  ?  13,2%
  Rooma Fiumicino lennujaam Fiumicino, Lazio Itaalia FCO/LIRF 40 968 756  5  1,8%
  George Bushi rahvusvaheline lennujaam Houston, Texas Ameerika Ühendriigid IAH/KIAH 40 696 189  5  2,2%
  Narita rahvusvaheline lennujaam Narita, Chiba Jaapan NRT/RJAA 40 631 193  1  4,2%
  Šeremetjevo rahvusvaheline lennujaam Himki, Moskva oblast Venemaa SVO/UUEE 40 092 806  ?  17,8%

Viited muuda

  1. "2017 Annual Airport Traffic Report" (PDF). Port Authority of New York and New Jersey. 10. aprill 2018. Lk 28. Originaali (PDF) arhiivikoopia seisuga 18. oktoober 2019. Vaadatud 1. mai 2018.
  2. "List: The world's 20 busiest airports (2017)". USA TODAY (inglise). Vaadatud 2. mai 2018.
  3. "ACI reveals the world's busiest passenger and cargo airports". Airport World. 9. aprill 2018. Originaali arhiivikoopia seisuga 28. juuni 2018. Vaadatud 2. mai 2018.