Ava peamenüü

Balti laevastiku juhtide loend on Venemaa keisririigi Balti laevastiku (1703–1917), Venemaa Ajutise Valitsuse Balti laevastiku (1917–1918) ja Nõukogude Venemaa ning NSV Liidu sõjalaevastiku Punalipulise Balti Laevastiku juhtide loetelu aastatel 1703–1991.

Venemaa keisririigi Balti laevastik (1703–1917)
Balti laevastik (1917–1918)
Nõukogude Venemaa ja NSV Liidu sõjalaevastiku Punalipuline Balti Laevastik (1918–1990)
Asutatud 1703
Riik Venemaa keisririik (1703–1917)
Venemaa (1917–1918)
Nõukogude Venemaa ja NSV Liit (1918–1991)

Venemaa keisririigi Balti laevastiku juhidRedigeeri

Venemaa Keisririigi Sõjamereministeeriumi sõjamerelaevastiku Balti Laevastiku juhid

(NB! Loend ei ole täielik)

Laevastiku juhid Esimese maailmasõja ajalRedigeeri

Balti laevastiku ülemjuhataja tööorganiks oli rahuajal laevastiku ülemjuhtaja juures asuv staap ning alates 1914. aastast Balti laevastiku staap.

  • Rahuajal koosnes ülemjuhataja staap: staabiülemast ja talle alluvatest: Operatiivjaoskonnast, Korraldusjaoskonnast, laevastiku juhi lipulaeva erialaspetsialistidest ohvitseridest ja sideteenistuse ülemast.
  • Esimese maailmasõja algusega 4. vkj/17. mail 1915. aastal reorganiseeriti staap:
    • Operatiivteenistus, kuhu kuulusid: operatiivjaoskond ja statistiline jaoskond (kes vastutas ka statistilise ja luurealase informatsiooni registreerimise eest);
    • Korraldusteenistus, kuhu kuulusid: laevastiku juhendamise asjaajamiskorraldus, üldine asjaajamine, telegraafi-sideteenistus;
    • Lipulaeva erialaspetsialistidest ohvitseride teenistused:
    • Allveelaevade teenistus.
Balti laevastiku staabiülemad:
  • 1913–1915, Ludwig Kerber (1863–1919), (Кербер Людвиг Бернгардович), alates november 1916. aastal nimevahetus – Lev Korvin Корвин Лев Федорович);
  • 1915–1917, kontradmiral Nikolai Grigorov (1873–1944) (Григоров Николай Митрофанович);
  • 1917, kontradmiral vürst Mihhail Tšerkasski (1882–1918) (Черкасский Михаил Борисович)[1];
Balti laevastiku staabi operatiivjaoskonna ülemad:

Venemaa Ajutise Valitsuse Balti laevastiku juhidRedigeeri

Nõukogude Liidu Balti laevastiku juhidRedigeeri

Punalipulise Balti laevastiku juhid Teises maailmasõjasRedigeeri

PBL Staabiülemad:

PBL Staabi Operatiivosakonna ülemad:

Punalipulise Balti laevastiku juhid pärast Teist maailmasõdaRedigeeri

4. laevastiku juhid

(vene: Командующий 4-м ВМФ – Военно-Морским Флотом)

8. laevastiku juhid

(vene: Командующий 8-м ВМФ – Военно-Морским Флотом)

Kahe Punalipuga Balti laevastiku juhid

(vene: Командующий ДКБФ – Дважды Краснознаменным Балтийским флотом)

ViitedRedigeeri