Ava peamenüü

Saksa-Rooma riigi territooriumite loend (F)

Saksa-Rooma riigi territooriumite loend
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

See on Saksa-Rooma riigi territooriumite loend, mis algavad tähega F:

Nimi Tüüp Ringkond Haru Aeg Märkused
Coats of arms of None.svg Fagnolle Isandkond
1770: Krahvkond
A Rein Ligne perekonnale
Falkenstein-wappen.gif Falkenstein Krahvkond Ü Rein 1255: Päris hääbunud Hagen-Munzenbergi territooriumid
1418: Liin suri väljai; läks Eppsteini isandatele ja Solmsi krahvidele
Solmsi osa läks pärandusena Isenburg-Budingenile
Wappen at Feldkirch.svg Feldkirch Isandkond
Krahvkond
1375/1379: Austriale (Leopoldi liin)
Blason Fenetrange 57.svg Finstingen Isandkond
Krahvkond
1458: Lotringile
Coats of arms of None.svg Fischbach ?
Blason Nord-Pas-De-Calais.svg Flandria 862: Krahvkond Bur IH 862 1405: Burgundia hertsogkonnale; Prantsuse vasall (väljaarvatud 'Keiserlik Flandria', peamiselt endine Aalst)
1512: Burgundia ringkond
1529: Loovutati Habsburgidele
Coats of arms of None.svg Fleckenstein 1467: Parunkond 1250:Jagunemine Fleckenstein-Dagstuhliks, Fleckenstein-Soultz-sous-For?tsiks ja Fleckenstein-Bickenbachiks
Frankenrechen.svg Frangimaa Hõimuhertsogkond 8. sajand 1196: Lõpetatud
Frankenrechen.svg Frangimaa Hertsogkond 1633: Loodi Saksi-Weimari hertsogile 1639: Kaotati
Wappen Frankfurt am Main.svg Frankfurt 1220: Riigilinn Ü Rein RR 1372 1806: Kaasatud Regensburgi ja Aschaffenburgi vürstkonda
1810: Suurhertsogkond
1815: Vabalinn
1866: Annekteeritud Preisimaale
Wappen franzenheim.jpg Franzenheim Isandkond 1813: Preisimaa okupatsioon
1866: Annekteeritud Preisimaale
Coats of arms of None.svg Frauenalb Abtkond
Coats of arms of None.svg Frauenchiemsee Keiserlik abtkond
Coats of arms of None.svg Fraumünster 853: Keiserlik abtkond
Keiserlik hertsoginna-klooster
853: Asutati keiser Ludwig Sakslase poolt oma tütrele Hildegardile, annetati maid ja võeti keisri otsese võimu alla
1045: Keiser Heinrich III andis sellele õiguse pidada turgusid, koguda makse ja vermida raha
1524: Saadeti Zürichi poolt laiali
City of Fribourg-coat of arms.svg Freiburg 1218: Vaba riigilinn 1157: Asutamine 1277: Habsburgidele
1452: Savoiale
1478: Vaba riigilinn
1481: Ühines Šveitsiga
1648: Lahkus keisririigist
DEU Freiburg im Breisgau COA.svg Freiburg im Breisgau Krahvkond 1368: Austriale (Leopoldi liin)
Wappen Freising.png Freising 738: Piiskopkond
1220: Vürst-piiskopkond
Bai VH 724: Asutatud kloostrina 1500: Baieri ringkond
1793: Vürstide nõukogu
1803: Ilmalikustatud Baierile
DEU Freudenberg (Siegerland) COA.svg Freudenberg 962: Keiserlik abtkond 1801: Annekteeritud Prantsusmaale
;1815: Annekteeritud Preisimaale
DEU Freudenberg COA.svg Freudenberg 1250: Isandkond Wertheimi krahvidele
1803: Lowenstein-Wertheim-Freudenbergile
Wappen von Friedberg in Bayern.svg Friedberg Krahvkond
1785: Friedbergi ja Scheeri vürstlik krahvkond
Thurn und Taxisele
Wappen Friedberg-Hessen.svg Friedberg Riigilinn Ü Rein RR 1217 1803: Mediatiseeritud
Wappen Friedrichshafen.svg Friedrichshafen
Small coat of arms of Friesland.png Friisimaa Isandkond Bur 1512: Burgundia ringkond
Friuli Arms.svg Friuli Hertsogkond 1512: Austria ringkond
Fugger Coat of Arms.svg Fugger 1514/1530: Kirchbergi ja Weissenhorni krahvkond Šva 1507: Kirchbergi krahvkonna omanikud (omandatud pandina)
Omandatud Weissenhorni isandkond (pandina)
1511: Saadud keiserlik aadlistaatus
1534: Omandatud õigus vermida raha
1536: Glotti isandad
1538: Babenhauseni isandad
1541: Omandatud kohtuõigused Fuggeri maade üle
1563: Osariik keiserlikus Švaabi ringkonnas krahvide harus
Mediatiseeriti Baierisse ja Württembergi
Fuggeri suguvõsa omandused (aasta): Gablingen (1527), Mickhausen (1528), Burgwalden (1529), Oberndorf (1533), Güter Ungaris (1535), Pflege Donauwörth (1536), Glött (1537), Babenhausen und Brandenburg (1539), Pleß (1546), Rettenbach (1547), Güter Elsaßis (1551), Kirchheim (1551), Duttenstein (1551), Eppishausen (1551), Niederalfingen (1551), Stettenfels (1551), (Ober-)Reichau (1551), Kettershausen und Bebenhausen (1558)
1806: Loovutati Baierile
Wappen von Babenhausen.png Fugger-Babenhausen 1514: Krahvkond
1803: Vürstkond
Wappen Gloett.png Fugger-Glött
Wappen von Kirchheim in Schwaben.png Fugger-Kirchheim
Wappen Fulda.svg Fulda 1156: Vürst-abtkond
1170: Keiserlik abtkond
1752: Vürst-piiskopkond
Ü Rein VH 744: Asutamine kloostrina 1157: Fulda sai oma harta
1576–1602: Annekteeritud Saksa ordusse
1803: Ilmalikustatud ja annekteeritud Nassau-Dillenburgi
1793: Vürstide nõukogu
1806: Prantsusmaa haldus
1807: Annekteeritud Vestfaali kuningriiki
1815: Hessen-Kasselile (või Hessen-Casselile)
1867: Annekteeritud Preisimaale
Wappen Fuerstenberg.png Furstenberg 1660: Parunkond NB!: Erineb Furstenbergi vürstide suguvõsast
Wappen Fuerstenberg.png Fürstenberg 1250: Krahvkond 1250 Omandas Bari maakrahvkonna
1627: Omandas Gundelfingeni isandkonna
Omandas Hauseni isandkonna
Omandas Isandkond of Heiligenberg
Omandas Isandkond of Howen
Omandas Isandkond of Messkirch
1639: Omandas Landgraviate of Stuhlingen
Omandas Isandkond of Purglitz
Omandas Isandkond of Taikowitz
Omandas Isandkond of Weitra
1408: Jagunes into Fürstenberg and Dillingen
Jagunes into Fürstenberg-Fürstenberg ja Fürstenberg-Wolfach
1667: Vürstide nõukogu
Bar Arms.svg Fürstenberg-Bar 1441–1559: Krahvkond 1441: Eraldus Fürstenberg-Fürstenbergist 1483: Päris Fürstenberg-Geisingeni
1490: Fürstenberg-Wolfach
1559: Jagunes Fürstenberg-Blombergiks ja Fürstenberg-Heiligenbergiks
Wappen Blumberg.svg Fürstenberg-Blomberg 1559–1614: Krahvkond 1559: Eraldus Fürstenberg-Barist 1614: Jagunes Fürstenberg-Mötzkirchiks ja Fürstenberg-Stühlingeniks
Wappen Fuerstenberg.png Fürstenberg-Fürstenberg 1408–1441: Krahvkond
1704–1716: Krahvkond
1716–1804: Vürstkond
1408: Eraldus Fürstenbergist
1704: Eraldus Fürstenberg-Stühlingenist
1441: Jagunes Fürstenberg-Bariks ja Fürstenberg-Geisingeniks
1762: Jagunes Fürstenberg-Fürstenbergiks ja Fürstenberg-Purglitziks
1804: Päriti Fürstenberg-Pürglitzi poolt
DEU Geisingen COA.svg Fürstenberg-Geisingen 1441–1483: Krahvkond 1441: Eraldus Fürstenberg-Fürstenbergist 1483: Annekteeritud Fürstenberg-Bari
Heiligenberg Wappen.gif Fürstenberg-Heiligenberg 1559: Krahvkond
1664: Vürstkond
1559: Eraldus Fürstenberg-Barist 1716: Annekteeritud Fürstenberg-Fürstenbergi
DEU Meßkirch COA.svg Fürstenberg-Mötzkirch 1614: Krahvkond
1716: Vürstkond
1614: Eraldus Fürstenberg-Blombergist 1744: Annekteeritud Fürstenberg-Fürstenbergi
Wappen Fuerstenberg.png Fürstenberg-Pürglitz 1614–1704: Vürstkond 1762: Eraldus Fürstenberg-Fürstenbergist
Wappen Stuehlingen.svg Fürstenberg-Stühlingen 1614–1704: Krahvkond
1716: Vürstkond
1614: Eraldus Fürstenberg-Blombergist 1704: Jagunes Fürstenberg-Fürstenbergiks ja Fürstenberg-Weitraks
AUT Weitra COA.png Fürstenberg-Weitra Eraldus Fürstenberg-Stuhlingenist 1759: Jagunes Fürstenberg-Weitraks ja Fürstenberg-Taikowwitziks
1806: Mediatiseeriti Austriasse
Wappen-Vorderösterreich1.png Kaugem Austria Mitte eraldi üksus 1278 Kaasati arvukalt krahvkondi, isandkondi, jne. Edela-Saksamaal
1805: Ülejäänud territooriumid annekteeriti Badeni, Baieri ja Württembergi poolt
Wappen Fuessen.svg Füssen Abtkond