Ava peamenüü

Norra kuningate loendis on loetletud Norra valitsejad alates 862. aastast, mil Harald Kaunisjuus ühendas Norra alad ühtseks kuningriigiks.

SelgitusRedigeeri

P Valitsusperiood
 I  Iseseisev periood
 T  Unioon Taaniga
 R  Unioon Rootsiga
 TR  Unioon Taani ja Rootsiga
 IR  Interregnum

Norra valitsejadRedigeeri

P Nimi Dünastia Valitsusaja algus Valitsusaja lõpp Märkused
I Harald Kaunisjuus Kaunisjuukse dünastia 862 933 Saagade järgi ühendas Norra alad ühtseks kuningriigiks.
I Eirik Verekirves Kaunisjuukse dünastia 930 934
I Haakon Hea Kaunisjuukse dünastia 934 961
I Harald Hallmantel Kaunisjuukse dünastia 961 970
I Håkon Sigurdsson Lade jarlid 970 995
I Olav Tryggvason Kaunisjuukse dünastia 995 1000
T Svein Håkonsson Lade jarlid 1000 1015 Valitses koos venna Eirikuga.
T Eirik Håkonsson Lade jarlid 1000 1012 Valitses koos venna Sveiniga.
T Håkon Eiriksson Lade jarlid 1012 1015
I Püha Olav Kaunisjuukse dünastia 1015 1028
T Håkon Eiriksson Lade jarlid 1028 1029
T Svein Knutsson 1030 1035
I Magnus Hea Kaunisjuukse dünastia 1035 1047
I Harald Hardråde Kaunisjuukse dünastia 1045 1066
I Magnus Haraldsson Kaunisjuukse dünastia 1066 1069
I Olav Kyrre Kaunisjuukse dünastia 1067 1093
I Håkon Magnusson Toresfostre Kaunisjuukse dünastia 1093 1094 Magnus Haraldssoni poeg.
I Magnus Paljasjalg Kaunisjuukse dünastia 1093 1103 Olav Kyrre vallaspoeg.
I Olav Magnusson Kaunisjuukse dünastia 1103 1115 Valitses koos oma vendadega.
I Øystein Magnusson Kaunisjuukse dünastia 1103 1123 Valitses koos oma vendadega.
I Sigurd Magnusson Kaunisjuukse dünastia 1103 1130 Valitses koos oma vendadega. Øysteini surma järel 1123. aastal sai Norra ainuvalitsejaks.
I Magnus Sigurdsson Kaunisjuukse dünastia 1130 1135
I Harald Gille Kaunisjuukse dünastia 1130 1136 Harald Gille väitis end olevat Magnus Paljasjala poeg.
I Sigurd Haraldsson Kaunisjuukse dünastia 1136 1155
I Øystein Haraldsson Kaunisjuukse dünastia 1136 1157
I Inge Krokrygg Kaunisjuukse dünastia 1136 1161
I Håkon Herdebrei Kaunisjuukse dünastia 1157 1162 Sigurd Haraldssoni vallaspoeg.
I Magnus Erlingsson Kaunisjuukse dünastia 1162 1184
I Sverre Sigurdsson Kaunisjuukse dünastia 1177/1184 1202
I Håkon Sverreson Kaunisjuukse dünastia 1202 1204
I Guttorm Sigurdsson Kaunisjuukse dünastia 1204 1204
I Inge Bårdsson Kaunisjuukse dünastia 1204 1217
I Håkon IV Håkonsson Kaunisjuukse dünastia 1217 1263
I Magnus Lagabøte Kaunisjuukse dünastia 1263 1280
I Eirik II Kaunisjuukse dünastia 1280 1299
I Håkon V Magnusson Kaunisjuukse dünastia 1299 1319 Viimane Kaunisjuukse dünastiast Norra kuningas.
R Magnus VII Folkungid 1319 1343 Håkon V Magnussoni tütrepoeg. Esimene Folkungite dünastiast Norra kuningas.
R Håkon VI Magnusson Folkungid 1343 1380 Magnus VII poeg ning Margrethe I abikaasa.
T Olav IV Håkonsson Folkungid 1380 1387 Håkon VI ning Margrete poeg.
TR Margrete I 1387 1389 Margarete oli Håkon VI abikaasa ja Olav IV ema. Poja surma järel valitses ta edasi regendina. 1389. aastal nimetas ta oma sugulase Pommeri Eriku Norra ja 1396. aastal ka Taani ja Rootsi kuningaks. Regendina valitses ta siiski edasi kuni oma surmani.
TR Pommeri Erik 1389 1442
TR Baieri Christopher Wittelsbachi dünastia 1442 1448
S Karl I
(Karl Knutsson Bonde)
Bonde 1448 1450
TR Christian I Oldenburgi dünastia 1450 1481
R Interregnum 1481 1483
T Hans Oldenburgi dünastia 1483 1513
T Christian II Oldenburgi dünastia 1513 1523
T Frederik I Oldenburgi dünastia 1523 1533
T Christian III Oldenburgi dünastia 1534 1559
T Frederik II Oldenburgi dünastia 1559 1588
T Christian IV Oldenburgi dünastia 1588 1648
T Frederik III Oldenburgi dünastia 1648 1670
T Christian V Oldenburgi dünastia 1670 1699
T Frederik IV Oldenburgi dünastia 1699 1730
T Christian VI Oldenburgi dünastia 1730 1746
T Frederik V Oldenburgi dünastia 1746 1766
T Christian VII Oldenburgi dünastia 1766 1808
T Frederik VI Oldenburgi dünastia 1808 1814
I Christian Frederik Oldenburgi dünastia 1814 1814
R Karl II Holstein-Gottorpi dünastia 1814 1818 Rootsi kuningas Karl XIII
R Karl III Johan Bernadotte'i dünastia 1818 1844 Rootsi kuningana Karl XIV Johan. Bernadotte'i dünastia alusepanija.
R Oscar I Bernadotte'i dünastia 1844 1859
R Karl IV Bernadotte'i dünastia 1859 1872 Rootsi kuningana Karl XV.
R Oscar II Bernadotte'i dünastia 1872 18. november 1905
I Haakon VII Glücksburgi dünastia 18. november 1905 21. september 1957 Sündis Taani printsina. Pärast Rootsi-Norra uniooni lõppemist valiti Norra kuningaks Haakon VII nime all. Esimene Glücksburgi dünastiast Norra kuningas.
I Olav V Glücksburgi dünastia 21. september 1957 17. jaanuar 1991
I Harald V Glücksburgi dünastia 17. jaanuar 1991