Peep Puks

Toivo-Peep Puks Tallinna Kinomajas Eesti filmi teisipäeval 7. jaanuaril 2014

Toivo-Peep Puks (sündinud 17. aprillil 1940 Tallinnas) on eesti dokumentaalfilmi- ja telerežissöör.

Puks õppis Tallinna 29. 7-klassilises koolis ja Tallinna 10. Keskkoolis, mille lõpetas 1958. aastal. 1964. aastal lõpetas ta Tartu Riikliku Ülikooli ajaloo-keeleteaduskonna eesti filoloogia osakonna ajakirjanikuna, olles üks esimesi, kelle diplomitöö käsitles televisiooni ("Televisiooni spetsiifikast").

1966. aastast töötas Puks Tallinnfilmis, algul kinoringvaate "Nõukogude Eesti" ja dokumentaalfilmide toimetajana, 19711991 dokumentaalfilmide režissöörina. 1991–2000 jätkas Peep Puks tööd autor-režissöörina Eesti Televisiooni haridus- ja kirjandussaadete toimetuses.

FilmograafiaRedigeeri

  • "Koduküla" (1969, koos Peeter Toomingaga)
  • "Suur kontsert" (1970, koos Harry Rehega)
  • "Kümnevõistlejad" (1971, koos Hans Roosipuuga)
  • "A. H. Tammsaare I" (1971)
  • "Vinni" (1972)
  • "Tormipüha" (1972)
  • "A. H. Tammsaare II" (1972)
  • "Viljandi" (1973)
  • "Taassünd" (1973)
  • "Raamaturiik" (1973)
  • "Kolm talve" (1973)
  • "Värvid tuules" (1974)
  • "Tere tulemast" (1974)
  • "Pentathlon moderne" (1974)
  • "A. H. Tammsaare III" (1974)
  • "Pesapaik" (1975)
  • "Juhan Liivi lugu" (1975)
  • "Aastatega läbi Toompea lossi" (1975)
  • "Tugevad oma tões" (1976)
  • "Optimistid" (1976)
  • "Taasleitud laul" (1977)
  • "Eluvanne" (1978)
  • "Vitstooted" (1979)
  • "Missioon" (1979)
  • "Eksoodid ja nende kasutamine" (1979)
  • "Heerosed" (1980)
  • "Episood" (1980)
  • "Ärge laske mul surra!" (1980)
  • "Päev" (1981)
  • "Põhjavaim" (1982)
  • "Kuuvikerkaar" (1982)
  • "Visioon" (1983)
  • "Alternatiiv" (1983, koos Peeter Simmiga)
  • "Ringrada" (1984)
  • "Lõikus" (1984)
  • "Helin" (1985)
  • "Rändaja" (1986)
  • "Partii" (1987)
  • "Halloo, Minsk! ... Halloo, Zagreb!" (1987)
  • "Elutuli" (1987)
  • "Talu" (1988)
  • "Evald Okas" (1988)
  • "Oraste peal" (1989)
  • "Eesti merikotkas" (1989, koos Arvo Viluga)
  • "Õpetaja Johannes Käis" (1990)
  • "Kodupinnale tulek. Kalju Lepik 70" (1990)
  • "Eestlane Ernst Idla" (1990)
  • "Betti Alveriga" (1990)
  • "Diplomaadi saatus" (1992)
  • "Lauluga ristit" (1993)
  • "Jaan Tõnisson 1868–..." (1993)
  • "Emil" (1993)
  • "Teel Euroopasse" (1995)
  • "Mu elu on avatud raamat" (1997)
  • "Partituur neuroni genotüübile" (1999)
  • "Eha fenomen" (1999)
  • "Vaba mees Priit Vesilind" (2000)
  • "Ilo Pariisist" (2002)
  • "Kutse" (2005)
  • "Tiim" (2006)

TunnustusRedigeeri

ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri