Narva rae liikmete loend

Narva rae liikmete loend sisaldab praegu nimed kuni 1558. aastani.

BürgermeistridRedigeeri

  • 1421 Herman Louwe (surnud 1459)
  • 1439–1449 Hartlef van der Recke
  • 1450–1454 Hinrik Lore (Tallinna raehärra Johann Lore poeg, surnud 1458?)
  • 1469 Baltazar (1445–1453 Narva foogti kirjutaja, 1458 raehärra)
  • 1477–1502 Antonius Pepersack (1450 Narva kodanik, 1459–1477 raehärra, suri 1502 või 1503)
  • 1483–1487 Johan tor Megede (1479 raehärra, viimati mainitud 1505)
  • 1503–1512 Daem von Bram (1480 raehärra, esineb allikais viimati 1512 ja suri arvatavasti samal aastal)
  • 1512–1542 Frederik Korff (1500–1512 raehärra, 1544 surnud; 1495 abiellus bürgermeister Antonius Pepersack I tütre Barbaraga)
  • 1515–1537 Johann Bussink II (1509 raehärra, suri 1537 või 1538 algul; abielus raehärra Andreas Witte lese Margarete Notkeniga)
  • 1539–1550 Michel van dem Brame (raehärra 1521, viimati mainitud 1550, 1553 jagati tema pärandus väimeeste vahel; bürgermeister Daem von Brami poeg, abielus raehärra ja linnafoogti Andreas Witte tütre Gretkega)
  • 1544 Johan Rugesberch (1512–1544 raehärra; raehärra Herman van der Moleni väimees)
  • 1551 Herman tor Molen (raehärra 1539–1551, 1542 kirikueestseisja ja linnafoogt; I abikaasa Elschen Hoegreve, II raehärra Hinrik Koene tütar Anna)
  • 1558 Johan Hulshorst (1548–1558 raehärra; I abielus Tallinna bürgermeistri Herman Bolemani tütrega, II Michel van dem Brame tütrega)

RaehärradRedigeeri

  • 1372–1374 Sabele (Stabele) (külastas korduvalt Tallinna, arvatavasti Narva raehärra)
  • 1406–1426 Ewerd Kalherse (1406 ka linnafoogt)
  • 1418–1432 Johan Brakel (1417 Narva kodanik, viimati mainitud 1432)
  • 1432 Clawes Grote (esineb allikais veel 1434 ja 1442)
  • 1434–1436 Gerd Mule
  • 1437–1439 Sveder Hoffman (1432 Narva kodanik, 1455 surnud)
  • 1443 Johan Capus (1442 Narva kodanik)
  • 1443–1449 Johann Konigsberg (suri raehärrana)
  • 1443 Hinrik Sasse (1432 Narva kodanik)
  • 1445–1453 Jacob Louwe
  • 1445–1453 Johan van Mollen
  • 1452–1464 Vrolick van Hede (Heiden)
  • 1458–1469 Baltazar (1445–1453 Narva foogti kirjutaja, 1469 sai bürgermeistriks)
  • 1458 Andreas Voss (Narva kodanik 1434)
  • 1459–1477 Antonius Pepersack (1450 Narva kodanik, 1477–1502 raehärra, suri 1502 või 1503)
  • 1464–1476 Jorgen Ruthe
  • 1471 Nicolaus Voss
  • 1474–1475 Johan Sussink (suri 1475)
  • enne 1479 Hinrik Dregehase (1479 juba surnud, endine raehärra)
  • 1479–1483 Johan tor Megede (1483 bürgermeister, viimati mainitud 1505)
  • 1480–1484 Johan Bussink I (viimati mainitud 1484)
  • 1480–1503 Daem von Bram (sai 1503 bürgermeistriks, esineb allikais viimati 1512 ja suri arvatavasti samal aastal)
  • 1480–1485 Milius Vegesack
  • 1480 Herman Wermyng (1486 surnud)
  • 1483–1499 Herman Happe
  • 1485–1489 Bertram Rinkhof (1485 ka linnafoogt)
  • 1489–1508 Herman van der Molen (1530 surnud)
  • 1490–1501 Hinrik Stubbelouv (Stuweloe) (linnafoogt)
  • 1494–1507 Johan Holm (Narva kodanik 1490)
  • 1494 Andreas Witte (linnafoogt, 1502 surnud, abielus Margarete Notkeniga)
  • Cort Nolle (oli kohtufoogt ja raehärra koos Andreas Wittega, langes lahingus venelastega 16. sajandi algul; I abikaasa Daeleri naiseõde Rakverest, II Molleri lesk Rakverest)
  • 1500–1512 Frederik Korff (1512–1542 raehärra, 1544 surnud; 1495 abiellus bürgermeister Antonius Pepersack I tütre Barbaraga)
  • 1503–1519 Johan up Gruten (Narva kodanik 1494)
  • 1504–1512 Hinrich Super (1503 Narva kodanik)
  • 1509–1515 Johann Bussink II (sai 1515 bürgermeistriks, suri 1537 või 1538 algul; abielus raehärra Andreas Witte lese Margarete Notkeniga)
  • 1509 Arent Eilers (Kremer?) (valiti raehärraks, kuid sunniti vastasrinna poolt lahkuma)
  • 1511–1513 Dirick Dyman
  • 1512–1544 Johan Rugesberch (1544 bürgermeister; raehärra Herman van der Moleni väimees)
  • 1514 Antonius Pepersack II (samanimelise bürgermeistri poeg, suri 1529 või 1530; raehärra Otto Kamersmiti väimees)
  • 1518 Otto Mandach (Maendaeg) (esineb veel 1524 kodanikuna; abielus Gertke Haueriga)
  • 1520–1531 Otto Kamersmit (Schriuer) (1530 ka foogt, astus tagasi; 1544 asus Tallinna, kus suri 11. jaanuaril 1547)
  • 1523–1544 Johan Rithe (1519 Narva kodanik, 1542 kiriku-eestseisja, 1548 surnud)
  • 1529–1558 Hinrik Koene (abielus raehärra Antonius Pepersack II tütrega)
  • 1529 Westphal ("her Westphal" mainitud)
  • 1530–1538 Johan Witte (linnafoogt, 1544 surnud, raehärra Andreas Witte poeg; abielus raehärra Johan Rugesberchi tütre Belekega, kes abiellus hiljem raehärra Johan Varenheidega)
  • 1539–1551 Herman tor Molen (raehärra 1551, 1542 kirikueestseisja ja linnafoogt; I abikaasa Elschen Hoegreve, II raehärra Hinrik Koene tütar Anna)
  • 1539 Antonius Pepersack III (ka linnafoogt, esineb veel 1562. aastal; abielus Elsken Schroderiga)
  • 1541–1558 Bastian Wehre (Werhe)
  • 1545–1558 Johan Varenheide (abielus bürgermeister Johan Rugesberchi tütre ja raehärra Johan Witte lese Belekega)
  • 1548–1558 Johan Hulshorst (sai 1558 bürgermeistriks; I abielus Tallinna bürgermeistri Herman Bolemani tütrega, II Michel van dem Brame tütrega)
  • 1548–1558 Joachim Krumhusen (sündinud Griffenbergis Nyentreptowi lähedal, 1533 Narva kodanik, linnafoogt, linnafoogt ka Vene okupatsiooni ajal; abiellus Johann Bussinki tütre Katarinaga)
  • 1553–1558 Reinhold von Bucken (1552 Narva kodanik)
  • 1558 (?) Everd Bose (Everd Boisse) (võis olla raehärra 1558. aasta ja 11. veebruari 1560 vahel; abielus bürgermeister Herman tor Moleni tütre Annaga)