Ava peamenüü

Priit Kolsar

(Ümber suunatud leheküljelt Cool D)

Priit Kolsar (räpparinimega Cool D; sündinud 23. oktoobril 1976 Tartus) on Eesti räppar ja muusik.

Cool D
Cool D, 2007
Cool D, 2007
Sünninimi Priit Kolsar
Tuntud kui Cool D
Sündinud 23. oktoober 1976 (42-aastane)
Päritolu eestlane
Stiilid hiphop
Elukutse räppar
Tegev 1995-
Plaadifirma Mindnote Records, DJ Record Pool, O.K. Records, OK Music Ltd
Seotud esitajad G-Enka, Revo, Kozy, Põhjamaade Hirm, DJ Paul Oja, DJ Critikal

Tal tekkis lähem huvi hiphopi vastu, kui ta töötas Tartu Raadios, kus ta mängis räpilugusid ja edastas räpiuudiseid. Vahepeal mängis trumme Rocki bändis. Huvi hiphopi vastu oli aga endine ja varsti tekkis tal juba soov ise midagi kirjutama hakata. Esimese albumi, "O`Culo", andis Cool D välja 1995. aastal. Kogumik oli esimene hiphopi esindaja Eestis.

1998. loodi koos DJ Critikali, Kozy, G-Enka ja Revoga uus Eesti räpparite bänd A-Rühm. Esimeselt A-Rühma plaadilt sai väga tuntuks lugu "Popmuusik".

Cool D on välja andnud kokku 9 albumit, viimane aastast 2012. Lisaks oma soolokarjäärile on Cool D teinud lugusid koos G-Enka ja paljude teiste eesti räpparitega. Cool D lugudele "Pole sinu asi" ja "Eestlased" on filmitud ka videod.

A-Rühma kolmas album "Leegion" anti välja samuti 2006. aastal. Selle albumi kahele loole tehti välismaal ka video. "Palmisaar" filmiti Indias ja "Tugitooli gangsteri" video Inglismaal.

30. juulil 2007, kui Tallinnas esines Ameerika Ühendriikide tuntud räppar 50 Cent, oli A-Rühm selle soojendaja.

DiskograafiaRedigeeri

SinglidRedigeeri

  • 2004 – "Pole sinu asi"
  • 2005 – "Eestlased"
  • 2005 – "Tasa"
  • 2005 – "Tütar üksi kodus osa 6 (sextrett)"
  • 2006 – "Aitäh elu eest"
  • 2006 – "Tahan sind hetkeks"
  • 2006 – "Ma olen räpane"
  • 2007 – "Juua täis peaga"
  • 2009 – "Suveläpatis"
  • 2012 – "Pessimistlik"

DVDRedigeeri

  • 2006 – "Legaalselt eetris"

VälislingidRedigeeri