Ava peamenüü

Autoralli maailmameistrivõistluste etappide loend

Riigid, kus on toimunud MM etapp.

Siin on loetletud Autoralli maailmameistrivõistluste etappe.

Etappide loendRedigeeri

Maailmameistrivõistluste kavasse on kuulunud järgmised rallid:

  • Akropolise ralli (Kreeka ralli) – Acropolis Rally Roll of Honour maailmameistrivõistluste etapp aastail 1973, 1975–1994, 1996–2004
  • Argentina ralliRally Argentina Roll of Honour aastail 1980–1981, 1983–2004. Esimesel kahel korral oli tegu Codasuri ralliga Rally Codasur, mis algselt oli planeeritud olema Monte Carlo tähesõidu analoogiks. Aastal 1980 olidki stardikohtadeks Buenos Aires (Argentina), Uruguaiana (Brasiilia), Caracoles (Tšiili), Asunción (Paraguay) ja Fray Bentos (Uruguay). Potosist (Boliivia), aga startida ei õnnestunudki sõjaväelise riigipöörde tõttu ning hiljem seda tähesõidu varianti pole uuesti proovitud.
  • Austraalia ralliRally Australia Roll of Honour aastail 1989–1993, 1995–2004
  • Austria AlpiralliÖsterreichische Alpenfahrt Roll of Honour aastal 1973
  • Brasiilia ralliRallye do Brasil Roll of Honour maailmameistrivõistluste etapp aastail 1981 ja 1982
  • Côte d'Ivoire'i ralliRallye Côte d'Ivoire Bandama Roll of Honour aastail 1978–1992
  • Hiina ralliChina Rally Roll of Honour aastal 1999
  • Indoneesia ralliRally Indonesia Roll of Honour aastail 1996 ja 1997
  • Jaapani ralliRally Japan Roll of Honour esmakordselt maailmameistrivõistluste kavas aastal 2004.
  • Kataloonia ralli (Hispaania ralli) – Rallye Catalunya-Costa Brava (Rallye de España) aastail 1991–2000 ja 2002–2004
  • Korsika ralli (Prantsusmaa ralli) – Tour de Corse / Rallye de France Roll of Honour maailmameistrivõistluste osavõistlus aastail 1973–1995, 1997–2004.
  • Küprose ralliCyprus Rally Roll of Honour aastail 2000–2004
  • Maroko ralliRallye du Maroc Roll of Honour aastail 1973, 1975 ja 1976
  • Mehhiko ralliRally México / América Roll of Honour aastal 2004
  • Monte Carlo ralli maailmameistrivõistluste osavõistlus aastail 1973, 1975–1995, 1997–2004. Pikima ajalooga ralli. Esimene Monte Carlo ralli peeti juba aastal 1911. See ralli oli traditsiooniline tähesõit. Näiteks esimesel korral kui selgitati autorallis maailmameistreid (1973) starditi järgmistest linnadest: Almería, Ateena, Glasgow, Frankfurt, Monte Carlo, Oslo, Reims, Rooma ja Varssavi. Viimane kord sõideti tähesõitu aastal 1996 (maailmameistrivõistluste raames 1995. aastal).
  • Olympuse ralli (USA) – Olympus Rally Roll of Honour aastail 1986–1988
  • Poola ralliRajd Polski Roll of Honour aastal 1973
  • Portugali ralliTAP Rallye de Portugal Roll of Honour oli algselt samuti tähesõit. Maailmameistrivõistluste etapp aastail 1973–2001.
  • Press-on-Regardless ralli (USA) – Press-on-Regardless Rally Roll of Honour aastail 1973 ja 1974
  • Quebeci ralli (Kanada) – Critérium du Quebec Roll of Honour aastail 1977–1979
  • Rideau järvede ralli (Kanada) – Rally Rideau Lakes Roll of Honour aastal 1974
  • Rootsi ralliSwedish Rally Roll of Honour maailmameistrivõistluste osavõistlus aastail 1973, 1975–1989, 1991–2004
  • Safari ralli (ka Kenya ralli ja Ida-Aafrika ralli) – Safari Rally Roll of Honour maailmameistrivõistluste etapp aastail 1973–1994, 1996–2002
  • Saksamaa ralliRallye Deutschland Roll of Honour aastail 2002–2004
  • San Remo ralli (Itaalia) – Rallye Sanremo / Rallye d'Italia Roll of Honour, maailmameistrivõistluste kavas aastail 1973–1985, 1987–1994, 1996–2003
  • Sardiinia ralli (Itaalia) – Rally d'Italia Sardinia Roll of Honour aastal 2004
  • Soome ralli (varasema nimetusega Tuhande järve ralli) – 1000 Lakes Rally / Rally Finland Roll of Honour aastail 1973–1994, 1996–2004
  • Suurbritannia ralli (kuni aastani 1997 kandis nime RAC ralli) – RAC Rally / Rally of Great Britain Roll of Honour aastail 1973–1995, 1997–2004
  • Türgi ralliRally of Turkey Roll of Honour aastail 2003 ja 2004
  • Uus-Meremaa ralliRally New Zealand Roll of Honour aastail 1977, 1979, 1980, 1982–1995, 1997–2004