Värvuste loend põhivärvinimede järgi

(Ümber suunatud leheküljelt Värvuste loend)

Värvuste loend loetleb erinevaid värvusi. Tegemist on mittetäieliku loeteluga.

Nimistust on välja jäetud hele- ja tume- eesliidetega värvinimed, kuid on olemas teised toonikvaliteeti kirjeldavad omadussõnad.

RoosaRedigeeri

 
Valik roosasid värvitoone
 
Valik punakasroosasid värvitoone
abc põrsaroosa, põrsasroosa[1]
abc beebiroosa
abc ihukarva, inkarnaat
abc puudriroosa[2]
abc virsikuroosa[3]
abc madararoosa[4]
abc lõheroosa[5]
abc korallroosa[6][7]
abc külmroosa
abc vanaroosa
abc Muhu roosa, kiperoosa
abc fuksiaroosa[8]
abc barbiroosa
abc purpurroosa

PunaneRedigeeri

 
Valik punaseid värvitoone
abc punane (RGB primaarvärvus)
abc magentapunane (protsessvärv)
abc karmiinpunane[9]
abc rubiinpunane
abc paburitsipunane
abc sarlakpunane[10]
abc kinaverpunane[11]
abc kaadmiumpunane[12]
abc korallpunane
abc granaatõunapunane[13]
abc vaarikpunane[14]
abc madarapunane[15]
abc krapipunane[16]
abc purpurpunane[17]
abc moonpunane[18]
abc mennikpunane[19]
abc vähkpunane[20]
abc lihakarva
abc Pompei punane
abc inglispunane[21]
abc india punane[22]
abc rootsipunane[23]
abc veneetsiapunane[24]
abc türgipunane[25]
abc kirsspunane[26]
abc veinipunane[27]
abc burgundiapunane[28][29]
abc bordoopunane[30]
abc poleerpunane ehk caput mortuum[31]
abc peedipunane[32]

OranžRedigeeri

 
Valik oranže värvitoone
abc oranž, apelsinivärvi [33]
abc mandariinioranž, mandariinivärvi [34]
abc aprikoosikarva [35]
abc porgandikarva, porgandipunane [36]
abc roostekarva, roostepunane[37]
abc terrakotavärvi[38]
abc vasekarva, vaskpunane [39][40]

KollaneRedigeeri

 
Valik kollaseid värvitoone
 
Valik kollaseid värvitoone
abc kollane (protsessvärv)
abc kollane (RGB sekundaarvärvus)
abc sidrunkollane[41][42]
abc ookerkollane[43][44]
abc kuningkollane (auripigmendist tehtud värvi värvus)[45]
abc kaadmiumkollane[46]
abc aureoliinkollane
abc hele naapolikollane[47][48]
abc naapolikollane[49]
abc sinepikollane[50]
abc merevaikkollane, merevaigukarva[51]
abc safrankollane[52]
abc melonikollane[53][54]
abc nurmenukukollane, priimulakollane[55]
abc kullerkupukollane[56]
abc mesikollane, meekarva[57]
abc rapsikollane[58]
abc õlgkollane
abc messingivärvi, messingkollane[59]
abc kuldkollane, kullakarva[60]
abc maisikollane[61][62]
abc seemiskollane (beurre frais)[63]
abc mangokollane[64][65]
abc šampanjavärvi[66]
abc valkjaskollane[67]
abc kahvatukollane[68]
abc kanaarikollane [69]
abc tuhkjaskollane, hallikaskollane
abc paatjas[70]
abc vahakollane[71]
abc väävelkollane

RohelineRedigeeri

 
Valik rohelisi värvitoone
abc laimiroheline
abc pistaatsiaroheline
abc mandliroheline
abc šartröösroheline, šartröösikarva[72]
abc õunroheline[73]
abc kiiviroheline[74]
abc salatiroheline[75][76]
abc absindivärvi[77]
abc papagoiroheline
abc mürkroheline [78]
abc malahhiitroheline [79]
abc smaragdroheline
abc vaseroheline (verdigris)[80]
abc kroomhüdroksiidroheline, viridiaanroheline
abc nefriitroheline[81][82]
abc akvamariinroheline [83][84]
abc haiglaroheline, mündiroheline[85]
abc seladoniroheline [86]
abc salveiroheline [87]
abc tuhmroheline [88]
abc kroomroheline[89]
abc spinatiroheline[90]
abc pudelroheline
abc oliivroheline
abc khakiroheline[91]

SinineRedigeeri

 
Valik helesiniseid ja sinakasrohelisi värvitoone
 
Valik siniseid värvitoone
abc sinine (RGB primaarvärvus)
abc ultramariinsinine[92]
abc koobaltsinine[93]
abc tsüaansinine (protsessvärv)
abc tsüaansinine (RGB sekundaarvärvus)
abc akvamariinsinine
abc türkiissinine
abc paabulinnusinine[3][94]
abc meresinine[95][96]
abc petroolisinine[97][98]
abc beebisinine[99]
abc asuursinine (taevakarva[100])[101]
abc Egiptuse sinine [102]
abc lipusinine, Eesti lipu sinine[103][104]
abc taevasinine[105]
abc elektrisinine [106]
abc safiirsinine
abc indigosinine, potisinine[15][107]
abc meelespeasinine
abc linaõissinine[108]
abc rukkilillesinine[109]
abc lavendlisinine, lavendlivärvi[110][111]
abc suitssinine [112]
abc teksasinine (denim) [113]
abc kuningsinine [114]
abc purpursinine[115]
abc preisi sinine [116][117]
abc mereväesinine [118]
abc öösinine[119][120], ka tindisinine
abc Yves Kleini sinine, IKB[121][122]

Lilla ja violetneRedigeeri

 
Valik lillasid värvitoone
 
Valik punakaslillasid värvitoone
abc purpurne, purpurivärvi[17]
abc hüatsindivärvi, hüatsindililla[123]
abc sirelililla[124]
abc ametüstlilla[125]
abc kannikesevärvi, viiulisinine
abc ploomikarva, ploomililla[126]
abc sinakasvioletne
abc baklažaanililla[127]
abc kanarbikulilla[128]

PruunRedigeeri

 
Valik pruune värvitoone
abc isabellavärvi[129]
abc liivakarva[130]
abc liivakarva[131]
abc piimakohvi värvi, piimakohvikarva (café au lait)[132]
abc khakivärvi[133]
abc kaamelikarva [134]
abc pähkelpruun [135]
abc kaneelipruun[136]
abc kakaopruun (chocolat au lait)[137]
abc pronkspruun (päevituse kohta) [138]
abc kastanpruun[139][140]
abc kirsipruun
abc kohvipruun[141]
abc karamellikarva[142]
abc konjakikarva, konjakivärvi[143]
abc seepiakarva, seepiapruun [144][145]
abc umbrapruun [146][147]
abc roostepruun [148]
abc šokolaadipruun [149]
abc tubakapruun [150][151]

HallRedigeeri

 
Valik halle värvitoone
abc antratsiithall[152]
abc graniithall[153]
abc raudhall[154]
abc kiltkivihall, sinakashall[155][156]
abc terashall[157]
abc hõbehall[158]
abc suitshall, suitsukarva[159]
abc tinahall[160]
abc tuhkhall, tuhakarva[161]

ValgeRedigeeri

abc lumivalge[162]
abc alabastervalge[163]
abc kriitvalge[164]
abc piimvalge[165]
abc liiliavalge[166]
abc elevandiluuvalge[167]
abc marmorvalge[168]
abc naturaalvalge[169]
abc kreemvalge, koorekarva[170]
abc ekrüüvärvi, ekrüüvalge[171]
abc munakoorevärvi[172]
abc kollakasvalge[173]
abc roosakasvalge[173]
abc pärgamentvalge, pärgamendivärvi[174][175]
abc rohekasvalge[173]

MustRedigeeri

abc must[176]
abc süsimust[176]
abc ronkmust[177]
abc sinkjasmust[177]

Vaata kaRedigeeri

ViitedRedigeeri

  1. https://www.beautycolorcode.com/fdd7e4
  2. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/136
  3. 3,0 3,1 https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/132
  4. https://tasamaal.wordpress.com/2015/07/08/toimetamist-noiakoogis/
  5. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/142
  6. https://www.colorhexa.com/f88379
  7. https://javer.ee/toode/javer-korallroosa/
  8. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fuchsia
  9. https://www.quirkyscience.com/cochineal-red-dye/
  10. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9carlate
  11. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cinabre
  12. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium2
  13. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenadine
  14. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/framboise
  15. 15,0 15,1 https://handicratt.wordpress.com/2015/08/22/harra-potisinine-ja-proua-madarapunane/
  16. http://www.mummies2pyramids.info/images/red-colors-egypt.png
  17. 17,0 17,1 https://www.colorhexa.com/66023c
  18. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquelicot
  19. https://hexcolor.co/hex/da1212
  20. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9crevisse
  21. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anglais
  22. https://www.colorhexa.com/cd5c5c
  23. https://www.colorhexa.com/801818
  24. https://www.fabricsandpapers.com/zoffany-paint-venetian-red
  25. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/Andrinople
  26. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cerise
  27. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenat
  28. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bourgogne
  29. https://www.colorhexa.com/800020
  30. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bordeaux
  31. https://www.colorhexa.com/592720
  32. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/88
  33. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/44
  34. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/mandarine
  35. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/abricot
  36. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/carotte
  37. https://www.colorhexa.com/b7410e
  38. https://www.colorhexa.com/e2725b
  39. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/102
  40. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cuivre
  41. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/citron
  42. https://www.colorhexa.com/fff44f
  43. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ocre
  44. https://www.colorhexa.com/cc9322
  45. https://buildersdigestnetwork.wordpress.com/2014/08/05/pigments-from-the-renaissance/
  46. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium
  47. https://encycolorpedia.com/f5e3b9
  48. O. Raunam. Joonistamise ja maalimise õpik. ENSV Kunst, 1963
  49. https://encycolorpedia.com/f6d58f
  50. https://www.pantone.com/color-finder/14-0952-TCX
  51. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ambre
  52. https://www.pantone.com/color-finder/14-1064-TPX
  53. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/melon
  54. https://www.ralcolorchart.com/ral-classic/ral-1028-melon-yellow
  55. https://www.pantone.com/color-finder/13-0755-TPX
  56. https://www.pantone.com/color-finder/12-0752-TPX
  57. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/miel
  58. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/colza
  59. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronze#idc19d61e99d06f17d5f7528f1ffc83d53
  60. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/dor%C3%A9
  61. https://www.colorhexa.com/fbec5d
  62. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ma%C3%AFs
  63. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/beurre
  64. https://www.color-hex.com/color-palette/30584
  65. https://m.valsparpaint.com/color-chip.php?id=100913&g=100002&r=lowes
  66. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/champagne
  67. https://www.december.com/html/spec/color1.html
  68. https://www.rapidtables.com/web/color/Yellow_Color.html
  69. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canari
  70. http://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=paatjas
  71. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/154
  72. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chartreuse
  73. https://www.colorhexa.com/8db600
  74. https://www.schemecolor.com/green-inside-of-kiwi-color-palette.php
  75. https://www.colourlovers.com/color/70B226/lettuce_green
  76. https://rgb.to/color/10046/lettuce-green
  77. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/absinthe
  78. https://www.pantone.com/color-finder/16-6444-TPX
  79. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/malachite
  80. http://www.99colors.net/name/verdigris
  81. http://www.arte.ee/et/a/voolimissavi-fimo-effect-57g-nefriitroheline
  82. https://www.unistustekook.ee/tooted/nefriitroheline-jade-toiduvarv-pastana-25g/pastavarvid
  83. https://www.colorhexa.com/89f5d1
  84. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/eau
  85. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/menthe
  86. https://www.pantone.com/color-finder/14-0114-TPX
  87. https://www.colorcombos.com/colors/9AAB89
  88. ISCC-NBS, Moderate Yellowish Green
  89. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chrome2
  90. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9pinard
  91. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki2
  92. https://www.colorhexa.com/120a8f
  93. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cobalt
  94. https://www.december.com/html/spec/color3.html
  95. https://www.colorhexa.com/006994
  96. https://www.trixel.ee/t%C3%B6%C3%B6riidekangas-6869/
  97. http://hex.wikimix.info/en/color-005a73
  98. https://nevotextooted.ee/et-ee/tooted/kattematerjalid/mooblikangad/koik-kangad/harmony/kangas-harmony-22-petrool-09
  99. http://www.99colors.net/name/baby-blue
  100. http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=asuursinine&F=M
  101. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/azur
  102. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9gyptien
  103. http://www.lipuselts.ee/sumboolika/eesti-lipp
  104. https://www.riigikantselei.ee/et/valitsuse-toetamine/eesti-riigi-sumboolika/eesti-lipp
  105. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/c%C3%A9rul%C3%A9en
  106. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9lectrique
  107. http://www.99colors.net/name/indigo
  108. https://liinarees.blogspot.com/2015/11/
  109. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/barbeau
  110. https://www.colorhexa.com/ccccff
  111. https://riimetex.ee/pood/product-category/softshell-tuhm-lavendlisinine/
  112. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e
  113. https://www.colorhexa.com/1560bd
  114. https://www.pantone.com/color-finder/19-3955-TCX
  115. https://www.colourlovers.com/color/576E9A/Techelet-blue
  116. https://www.colorhexa.com/003153
  117. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/Berlin
  118. https://www.colorhexa.com/000080
  119. https://www.color-hex.com/color/191970
  120. http://ralcolors.co/product/ral-5022-night-blue-2/
  121. https://www.colorcombos.com/colors/0033CC
  122. http://facweb.cs.depaul.edu/sgrais/international_klein_blue.htm
  123. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/jacinthe
  124. https://www.pantone.com/color-finder/14-3812-TPX
  125. https://www.colorhexa.com/9966cc
  126. https://www.pantone.com/color-finder/19-3220-TCX
  127. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/aubergine
  128. https://www.ralfarbpalette.de/ral-classic/ral-4003-erikaviolett
  129. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/isabelle
  130. https://www.pantone.com/color-finder/15-1225-TPX
  131. https://www.pantone.com/color-finder/13-1008-TPX
  132. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9+au+lait2
  133. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki
  134. https://www.colorhexa.com/c19a6b
  135. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ch%C3%A2taigne
  136. https://encycolorpedia.com/99503c
  137. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat+au+lait
  138. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronz%C3%A93
  139. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marron
  140. https://encycolorpedia.com/954535
  141. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9
  142. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caramel
  143. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cognac
  144. https://www.pantone.com/color-finder/18-0928-TCX
  145. https://www.colorhexa.com/704214
  146. https://couleursleroux.com/produit/pigments/pigment-terre-dombre-naturelle/
  147. https://www.youtube.com/watch?v=UCJThY-oZV4
  148. https://www.pantone.com/color-finder/18-1248-TPX
  149. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat
  150. https://www.pantone.com/color-finder/17-1327-TCX
  151. https://www.beautycolorcode.com/6d5843
  152. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anthracite
  153. https://www.pantone.com/color-finder/18-5204-TPG
  154. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fer
  155. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ardoise2
  156. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ardoise
  157. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/acier2
  158. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/argent
  159. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e2
  160. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9tain
  161. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cendr%C3%A9
  162. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/blanc
  163. https://www.beautycolorcode.com/f2f0e6
  164. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/craie
  165. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lait
  166. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lis
  167. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ivoire
  168. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marmor%C3%A9en
  169. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cass%C3%A9
  170. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cr%C3%A8me
  171. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9cru
  172. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquille+d%27oeuf
  173. 173,0 173,1 173,2 https://www.c82.net/werner/#whites
  174. https://www.beautycolorcode.com/d0c8b0
  175. https://www.pantone.com/color-finder/13-0908-TPX
  176. 176,0 176,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/charbon
  177. 177,0 177,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/corbeau