René Reinumägi

Eesti filmirežissöör
Disambig gray.svg  See artikkel räägib näitlejast; skulptori kohta vaata artiklit René Reinumäe

René Reinumägi (sündinud 21. juulil 1974) on eesti filmilavastaja, stsenarist ja näitleja.

Pärast Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema Lavakunstikooli lõpetamist 1996. aastal töötas Reinumägi aastatel 19961998 näitlejana teatris Ugala.

Hiljem on ta kirjutanud reklaame ja töötanud loovjuhina ettevõtetes Lowe Age ja Taevas. Ettevõtte Age Lintas loovjuhina töötades võitis ta 2002. aastal Baltikumi tähtsaima reklaamiauhinna The Grand Prix of the Golden Hammer The Creative Case (aasta parim agentuur Baltikumis).[viide?]

Koostöös Jaak Kilmiga on sündinud filmid "Külla tuli" (1998), "Tähesõit" (1999), "Inimkaamera" (1999).

Laialdast tähelepanu pälvis 2004. aastal valminud mängufilm "Sigade revolutsioon", mis kajastab sündmusi ühes Eesti NSV suvelaagris. René Reinumägi ja Jaak Kilmi olid nii filmi stsenaristid kui ka režissöörid. "Sigade revolutsioon" võitis esimese eesti mängufilmina A-kategooria filmifestivali põhiprogrammi auhinna: Moskva 16. rahvusvahelisel filmifestivalil žürii eripreemia Püha Jüri.

TeatrirollidRedigeeri

Eesti Muusikaakadeemia Kõrgema LavakunstikoolisRedigeeri

  • "Põhjas" (Klesh)
  • "Kuninglik armujaht"
  • "Mauruse kool" (Tigapuu)
  • "Kajakas" (Treplev)

Eesti DraamateatrisRedigeeri

  • "SAK" (sünnipäevaline)

Teatris UgalaRedigeeri

  • "Draakon" (episoodid)
  • "Timm Thaler ehk Müüdud naer" (võõrasvend Ervin)
  • "Proovireisija surm" (Happy)
  • "Saabastega kass" (siil)
  • "Jumalaema kirik Pariisis" (Gringoire)
  • "Loojang" (Fomin)

S.O.S.Redigeeri

  • "S.O.S" (Jarko Lilleorg)

FilmograafiaRedigeeri

NäitlejaRedigeeri

  • “Libarebased ja kooljad” (1998) (“Werefoxes and Undead”), Eesti Telefilm, TPÜ Film-Video, režissöör Rainer Sarnet
  • “Külla tuli” (1998) (“Came to Visit”), Eesti Telefilm, TPÜ Film-Video, režissöör Jaak Kilmi
  • “McCulloc” (1998), režissöör Marko Raat
  • “Inimkaamera” (1999) (“Human Camera”), Rudolf Konimois Film, režissöör Jaak Kilmi
  • “Tähesôit” (1999) (“Star Ride”), Exitfilm, režissöör Jaak Kilmi
  • “Libahunt” (2005) (Lavastaja Tiit), režissöör Rainer Sarnet

RežissöörRedigeeri

  • “Sigade revolutsioon” (2003) (ingl “Revolution of Pigs”), OÜ Sigade Revolutsioon (kaasrežissöör koos Jaak Kilmiga)

StsenaristRedigeeri

  • “Külla tuli” (1998) (“Came to Visit”), Eesti Telefilm, TPÜ Film-Video, režissöör Jaak Kilmi (kaasstsenarist)
  • “Inimkaamera" (1999) (“Human Camera”), Rudolf Konimois Film, režissöör Jaak Kilmi (kaasstsenarist)
  • “Tähesôit” (1999) (“Star Ride”), Exitfilm, režissöör Jaak Kilmi (kaasstsenarist)
  • “Sigade revolutsioon” (2002) (“Revolution of Pigs”), OÜ Sigade Revolutsioon, režissöörid Jaak Kilmi ja René Reinumägi

TunnustusRedigeeri

ReklaamiauhinnadRedigeeri

  • Kuldmuna 1998, pronks / copywriter – “Kägu kukub”, reklaam / Age / Kaubamaja
  • Kuldmuna 1999, pronks / copywriter, lavastaja
  • Golden Hammer 1999, kuld / copywriter, lavastaja – Lonely Wolf / ISDN, reklaam, Estonian Telephone Company /AS AGE Reklaam
  • Kuldmuna 2000, kuld / lavastaja – “Zen”, reklaam, Radiolinja / Zoom
  • Golden Hammer 2001, hõbe / copywriter, lavastaja – “What do you know about Estonia…”, commercial, Eesti Telefon / Age
  • Kuldmuna 2001 (kategoorias sotsiaalkampaania (social advertising)) / kunstiline juht (creative director), lavastaja – “Agricultural Census 2001”, commercial, Statistikaamet / Age
  • Kuldmuna 2001, hõbe / kunstiline juht (creative director), lavastaja
  • Golden Hammer 2002, kuld
  • C.I.F.A 2001, Gruusia, pronks – “Frederik”, reklaam, Viru Õlu / Up Front / Age
  • Golden Hammer 2002, hõbe / kunstiline juht (creative director), lavastaja – “Business line”, reklaam, Estonian Telephone Company / Age
  • The Grand Prix of the Golden Hammer 2002 The Creative Case / kunstiline juht (creative director)

FilmiauhinnadRedigeeri

IsiklikkuRedigeeri

Tema vend on eesti filmiprodutsent Alvar Reinumägi. Ta on abielus, abikaasa Sanna Katariina on filmistsenarist Soomes. Neil on pojad Jan Eliot ja Aron Olavi.