Ava peamenüü

Nevio Passaro (sündinud 11. mail 1980 Bad Windsheimis) on itaalia-saksa päritolu laulja, muusik ja laulukirjutaja. Ta sai kuulsaks pärast neljanda koha saavutamist saatesarja "Deutschland sucht den Superstar" kolmandal hooajal.

Nevio Passaro
Nevio Passaro.jpg
Sündinud 11. mai 1980
Bad Windsheim, Saksamaa
Tegev 1999–

Aastatel 2000–2005 õppis ta Forlì's Itaalias erialal "Tänapäeva keeli sünkroontõlkidele ja tõlkidele". 2006. aastal kaitses ta diplomitöö ja temast sai kvalifitseeritud sünkroontõlk.

MuusikukarjäärRedigeeri

Varem mängis ta oma esinemistel ise klaverit ja kitarri, mõlemat oli ta õppinud iseseisvalt. Aastal 1999 tuli välja ta esimene singel "La mia parola". 2006. aastal töötas ta Saksamaal ja Itaalias oma esimese plaadiga "Nevio", millel oli lugusid džässist rokini ja popist svingini. Laule oli nii itaalia, saksa kui ka inglise keeles. "Nevio" ilmus aastal 2007 ning jõudis Saksamaa albumite edetabelis 5. ja Austria edetabelites 7. kohale. Singel "Amore per sempre" jõudis Saksamaa popmuusikaedetabelites 2. kohale. "Amore per sempre" on pop-/rokkstiilis laul inglise ja itaalia keeles. 3. mail 2007 võitis Nevio Cometi auhinna kategoorias "Parim uus tulija". Kontserditurnee "Nevio Tour 2007" kestis kolm nädalat ja selle jooksul esines ta 17 linnas Saksamaal ja Austrias. Tema teine album "Due" tuli välja 19. septembril 2008 Saksamaal. Esimene singel sellelt plaadilt, "Sento", ilmus 5. septembril. Albumi "Due" tutvustusturnee toimus 2009. aasta jaanuaris ja veebruaris Saksamaal.

DiskograafiaRedigeeri

SinglidRedigeeri

  • "La mia parola" (26.03.1999)
  • "Amore per sempre" (19.01.2007)
  • "Run away" (18.05.2007)
  • "Firenze/Giulia" (21.09.2007)
  • "Sento" (5.09.2008)
  • "Non Ti Aspettavo (Libertà)" (10.04.2009)
  • "Oraieridomani" (6.05.2011)

AlbumidRedigeeri

  • "Nevio" (16.02.2007)
  • "Nevio-Viva La Musica Edition" (05.10.2007)
  • "Due" (19.09.2008)
  • "Berlino" (29.07.2011)

KontserdibändRedigeeri

Nevio bänd, kes saadab teda kontsertesinemistel:

  • kitarr: Flavio Passaro (Nevio vend)
  • klahvpillid: Alexander Köhler
  • basskitarr: Mike Winkler
  • trummid: Christian Albert
  • kitarr 2: Matthias "Church" Kirchgessner
  • taustalauljad: Yvonne Ambreé ja Kayna

IsiklikkuRedigeeri

Nevio isa Aniello on itaallane ja ema Henrike sakslane. Nevio kasvas üles Neustadt an der Aischis ja teda kasvatati kakskeelseks – saksa ja itaalia keel on ta emakeeled. Ta räägib vabalt ka inglise ja prantsuse keelt. Tema vend Flavio on samuti muusik.

VälislingidRedigeeri