Ava peamenüü

Fix on eesti rokkansambel, mis tegutseb alates 1968. aastast.

Sisukord

AjaloostRedigeeri

Fix tuli kokku Tartus 1968. aastal ning mängis tollase biitmuusika vaimus tantsupalu. 1974. aastal moodustati, koos mängijatega teisest Tartu grupist Viker 5 kontserdibrigaad Intarsia (koosseisus olid ka puhkpillid) ja paar kuud hiljem ansambel Initsiaal (puhkpillideta). Mõlemad tegutsesid lühikest aega. 1974. aasta lõpus alustas juba algkoosseisus mänginud Väino Land uue Fixi koosseisu moodustamist, kus solistiks sai Silvi Vrait. 1978. aastal lahkus Väino Land ning asutas uue grupi Repriis, kuid juba mõne aasta pärast (1981) tuli ta Fixi tagasi ning kuulub ka tänasesse Fixi koosseisu. Grupi loominguliste jõudude hulka kuuluvad laulude ja instrumentaalpalade loojaina Vello Toomemets ja Priit Pihlap, arranžeerijana Evald Raidma. Gruppi on kuulunud ka tuntud laulusõnade autor Juhan Sütt. Fix on aastate vältel esinenud edukalt mitmel konkursil ja festivalil. Kaugeim välisreis oli neil 1979 aastal, kui nad osalesid Nõukogude Liidu ja Kuuba sõpruspäevadest Kuubas, kus anti kolm kontserti Santiago de Cubas ja neljas esinemine toimus koos Kuuba ansamblitega suurel galakontserdil Havannas Marxi-nimelises teatris.

1976. aastal sai Fix ka kutseliseks RAT Vanemuise ansambliks, ning on kaasa teinud mitmes teatrilavastuses.

KoosseisRedigeeri

DiskograafiaRedigeeri

  • "Värviline maailm" (1979) LP
  • "Fix 15" (Salvestus 1983, plaat 1985) LP
  • "Fix 20" (1988) LP
  • "Varblase hing" (1996) CD/MC
  • "Tsirkus maksimus: Kogutud teosed – I osa" (1999) CD/MC
  • "Kell" (2001) CD
  • "Unplugged" (2003) CD
  • "Kontsertsalvestus Pärnu Kontserdimajas 14. novembril 2003" (2006) DVD
  • "Fix 40: Gold Edition 999,9" (2008) 3CD
  • "Jaanipäevaks kõrgeks kasvab rohi" (2010) CD

VälislingidRedigeeri