Ava peamenüü

Viljo Tamm (sündinud 23. novembril 1956 Tartus) on eesti muusik ja laulukirjutaja.

1978. aastal alustas muusikukarjääri Tartu ansamblites Maagia ja Viker 6. Viimase põhikoosseisust moodustus aasta hiljem Eesti Riikliku Filharmoonia egiidi all ansambel Repriis

1981. aastal algas Viljo Tamme muusikukarjäär Eesti vanimas, kokku 35 aastat tegutsenud rokkansamblis Fix, mille tegevliikmena oli Viljo Tamm laval 15 aastat. Selle aja jooksul andis Fix sadu kontserte nii Euroopas, Aasias kui ka Aafrikas.

1988–1989 tegi Tamm koostööd ansambliga Apelsin, kellega osales ringireisidel põhiliselt Venemaal.

1995. aastal moodustas ta Viljo Tamm Bändi, alustades muude projektide kõrvalt soolokarjääri. Tema esimene suurem sooloprojekt oli CD "Üksindus".

Kuigi 2001. aastal asus Tamm elama Kanadasse, side Eestiga ei katkenud ning 2006. aasta lõpuks ilmus Viljo Tamm Bändi teine algupärand, CD "Mõtle veel".

Viljo Tamm on kirjutanud nii laule kui ka laulutekste paljudele Eesti muusikutele-lauljatele.

DiskograafiaRedigeeri

  1. FIX-15 Fix 1983 LP Melodia
  2. Made in USSR Fix 1991 LP Melodia
  3. Varblase Hing Fix 1996 CD O.K. Records
  4. Viljo Tamm Band '97 CD AS Tartu Laululava Helistuudio
  5. Tsirkus Maksimus - Vol 1 Fix 1999 duubel CD HyperElwood/Fix
  6. Üksindus Viljo Tamm Bänd 2000 CD Records 2000
  7. Kell Fix 2002 CD Fix Management 2001
  8. Variety Viljo Tamm 2003 CD VTHS Toronto
  9. Mõtle Veel Viljo Tamm Band 2006 CD Records 3000
  10. Fix-40 Gold Edition 999,9 Fix 2008 Triple CD
  11. Kuld Viljo Tamm 2016 CD Records 2000

Lisaks on Viljo Tamme looming esindatud kümnetel kogumikel ning mitme Eesti artisti albumitel.