Eesti erakondade reitingud enne 2027. aasta valimisi

Siinsetes loeteludes on kokkuvõetud arvamusküsitluste tulemused 2023. ja 2027. aasta Riigikogu valimiste vahelisel ajal.

Erakonnaeelistused

muuda

Arv tabelis näitab, mitu protsenti erakonnnaeelistusega vastajatest valiks just seda parteid. Suurima toetusega partei tulemus on esitatud värvilisel taustal. Valimiskünnist (vähemalt 5%) ületavate parteide tulemus on paksus kirjas. Küsitlusfirmadest Turu-uuringute AS küsitleb inimesi võrdselt nii veebis kui telefoni teel,[1] Kantar Emor ca 2/3 veebis ja 1/3 telefoni teel[2][3] ja Norstat peamiselt telefoni teel, osaliselt ka veebis.[3]

Küsitlusperiood Valim Küsitleja Reform EKRE Kesk Eesti 200 SDE Isamaa Vasakpartei Parempoolsed Rohelised Valitsus[4]
8.–12. juuli 2024 ≥1000 Norstat 19,4 11,2 12,5 3,8 16,1 30,3 3,8 0,5 39,3
1.–5. juuli 2024 ≥1000 Norstat 15,2 11,0 12,2 3,3 15,4 33,7 5,8 1,9 33,9
17–24. juuni 2024 ≥1000 Norstat 16,4 13,0 13,6 3,7 16,1 30,0 4,7 1,2 36,2
10–17. juuni 2024 1557 Kantar Emor 16,0 12,8 14,1 2,6 17,5 27,1 0,4 8,4 1,2 36,1
10–17. juuni 2024 ≥1000 Norstat 15,6 11,8 12,5 2,4 17,8 30,5 6,1 1,3 35,8
3–10. juuni 2024 ≥1000 Norstat 17,8 16,3 10,0 2,9 14,1 29,6 6,9 0,8 34,8
1.–11. juuni 2024 889 Turu-uuringud 20 15 11 4 17 23 0 5 1 41
27. mai – 2. juuni 2024 1489 Kantar Emor 19 18 12 5 15 23 4 2 39
27. mai – 1. juuni 2024 ≥1000 Norstat 19,3 13,6 10,0 5,6 14,2 29,0 5,9 0,7 39,1
20.–27. mai 2024 ≥1000 Norstat 19,4 17,6 13,3 5,3 16,2 23,5 2,8 0,6 40,9
13.–20. mai 2024 ≥1000 Norstat 19,4 12,7 12,3 7,5 12,1 27,7 4,9 2,1 39,0
9.–21. mai 2024 897 Turu-uuringud 17 16 8 6 19 22 0 5 2 42
6.–15. mai 2024 1471 Kantar Emor 17,5 17,0 12,7 4,9 18,0 21,5 1,2 5,4 2,0 40,4
6.–13. mai 2024 ≥1000 Norstat 18,0 15,7 12,3 6,1 14,1 29,1 2,3 1,7 38,2
29. apr – 6. mai 2024 ≥1000 Norstat 17,8 17,5 11,9 4,2 15,9 27,6 2,8 1,8 37,9
22.–29. apr 2024 ≥1000 Norstat 19,7 19,8 8,3 4,6 14,4 26,5 3,9 2,2 38,7
15.–22. apr 2024 ≥1000 Norstat 20,5 17,9 10,7 4,2 12,6 27,1 4,2 2,2 37,3
9.–17. apr 2024 1484 Kantar Emor 18,8 18,3 13,8 4,8 14,2 22,1 1,2 4,6 2,2 37,8
8.–15. apr 2024 ≥1000 Norstat 15,2 16,7 10,8 7,8 16,4 28,7 2,3 1,1 39,4
4.–11. apr 2024 871 Turu-uuringud 19 15 10 5 13 27 0 4 2 37
1.–8. apr 2024 ≥1000 Norstat 18,6 20,2 8,9 4,9 14,3 26,9 3,8 1,3 37,8
25.–29. märts 2024 ≥1000 Norstat 17,3 17,4 12,8 4,5 14,3 27,9 3,5 1,0 36,1
18.–25. märts 2024 ≥1000 Norstat 18,0 19,2 11,2 4,5 15,2 28,5 1,8 1,0 37,7
14.–20. märts 2024 1567 Kantar Emor 15,0 16,1 13,9 3,6 17,6 26,7 0,6 4,5 1,9 36,2
11.–18. märts 2024 ≥1000 Norstat 17,8 19,7 10,0 6,7 13,7 26,8 2,0 2,1 38,2
7.–18. märts 2024 909 Turu-uuringud 17 19 10 6 15 25 0 3 1 38
4.–8. märts 2024 ≥1000 Norstat 16,2 16,3 10,5 6,6 15,2 30,9 2,1 2,1 38,0
26. veebr – 4. märts 2024 ≥1000 Norstat 14,9 19,8 12,8 5,8 13,0 29,3 2,0 1,4 33,7
19.–23. veebr 2024 ≥1000 Norstat 19,7 20,1 10,2 5,1 11,6 29,2 2,1 1,6 36,4
12.–19. veebr 2024 ≥1000 Norstat 16,2 18,0 13,7 5,8 13,3 28,7 2,5 1,3 35,5
8.–19. veebr 2024 889 Turu-uuringud 18 17 8 7 16 24 0 3 2 41
7.–14. veebr 2024 1498 Kantar Emor 16,7 15,2 11,8 5,3 17,2 27,0 0,7 3,2 2,9 39,2
5.–9. veebr 2024 ≥1000 Norstat 20,0 16,4 8,1 3,0 17,1 31,3 2,8 0,8 40,1
28. jaan – 2. veebr 2024 ≥1000 Norstat 17,2 18,9 9,7 4,5 16,1 29,1 1,7 1,7 37,8
22.–26. jaan 2024 ≥1000 Norstat 13,5 21,5 12,5 6,5 17,1 25,3 1,5 1,1 37,1
18.–25. jaan 2024 872 Turu-uuringud 16 16 12 5 18 25 0 3 1 39
17.–24. jaan 2024 1498 Kantar Emor 18,7 17,4 14,0 3,9 17,2 22,1 0,6 3,7 2,4 39,8
15.–22. jaan 2024 ≥1000 Norstat 18,8 17,9 11,0 6,8 17,5 23,5 2,3 1,5 43,1
8.–12. jaan 2024 ≥1000 Norstat 17,5 15,3 12,3 5,3 16,1 27,3 2,8 2,8 38,9
2.–8. jaan 2024 ≥1000 Norstat 19,5 17,6 15,1 5,7 11,7 26,2 2,2 1,6 36,9
18.–22. dets 2023 ≥1000 Norstat 16,3 19,6 14,9 6,6 10,5 27,1 2,8 1,4 33,4
11.–18. dets 2023 ≥1000 Norstat 16,4 20,4 14,2 5,8 10,7 26,7 2,8 1,6 32,9
6.–13. dets 2023 1497 Kantar Emor 15,2 19,8 15,2 6,1 11,8 24,9 0,4 4,1 2,7 33,2
4.–8. dets 2023 ≥1000 Norstat 16,8 22,5 16,2 5,5 10,4 25,4 1,6 0,9 32,7
30. nov – 6. dets 2023 871 Turu-uuringud 18 16 12 6 13 26 0 4 1 37
27. nov – 1. dets 2023 ≥1000 Norstat 17,0 19,9 15,7 6,5 10,9 26,5 1,5 1,4 34,4
20.–24. nov 2023 ≥1000 Norstat 18,2 20,8 14,0 6,9 10,6 25,8 1,5 1,7 35,7
16.–22. nov 2023 1494 Kantar Emor 16,1 20,6 13,4 6,3 12,9 24,8 0,4 3,3 2,1 35,3
13.–17. nov 2023 ≥1000 Norstat 16,3 19,3 14,4 5,5 9,4 30,6 1,8 1,5 31,2
6.–10. nov 2023 ≥1000 Norstat 17,3 24,0 10,1 6,1 11,6 26,7 2,3 1,1 35,0
30. okt – 6. nov 2023 ≥1000 Norstat 16,7 24,1 14,3 5,0 9,2 25,6 2,5 1,5 30,9
26. okt – 6. nov 2023 899 Turu-uuringud 18,0 20,5 10,9 5,1 10,0 25,9 0,5 3,7 1,1 33,1
23.–27. okt 2023 ≥1000 Norstat 20,3 22,1 14,7 6,1 11,0 21,6 2,7 1,0 37,4
16.–20. okt 2023 ≥1000 Norstat 18,3 24,6 13,1 6,6 10,1 22,6 2,9 1,1 35,0
13.–18. okt 2023 1486 Kantar Emor 19,7 17,4 14,3 7,2 14,8 18,5 1,2 4,1 2,8 41,7
10.–13. okt 2023 ≥1000 Norstat 20,4 22,3 15,9 6,2 9,6 20,1 2,8 1,8 36,2
3.–9. okt 2023 ≥1000 Norstat 20,4 24,0 15,1 6,2 10,9 17,0 3,4 1,8 37,5
28. sept – 6. okt 2023 879 Turu-uuringud[5] 23,1 18,8 14,3 7,6 10,5 15,7 0,6 3,9 1,9 41,2
26. sept – 2. okt 2023 ≥1000 Norstat 23,2 21,8 14,4 6,8 10,2 18,0 3,2 1,7 40,2
18.–25. sept 2023 ≥1000 Norstat 23,2 24,8 15,0 6,2 9,7 16,9 2,4 1,0 39,1
14.–20. sept 2023 1491 Kantar Emor 24,2 20,6 16,4 7,3 11,9 12,8 0,5 4,1 2,2 43,4
11.–18. sept 2023 ≥1000 Norstat 25,1 21,2 15,5 6,1 10,7 15,2 2,7 2,3 41,9
4.–11. sept 2023 ≥1000 Norstat 25,8 24,1 16,6 6,6 10,1 13,1 1,1 1,5 42,5
31. aug – 10. sept 2023 891 Turu-uuringud 23 20 18 6 10 14 1 4 2 40
29. aug – 4. sept 2023 ≥1000 Norstat 25,2 25,2 16,8 6,2 8,6 13,3 1,4 2,8 40,0
21.–28. aug 2023 ≥1000 Norstat 27,2 22,5 16,6 7,6 10,5 11,2 2,7 1,0 45,3
14.–21. aug 2023 ≥1000 Norstat 24,1 23,5 19,0 8,9 10,6 9,5 2,2 1,2 43,6
10.–16. aug 2023 1494 Kantar Emor 25,3 17,6 17,0 7,4 13,8 10,6 1,5 4,1 2,7 46,5
7.–14. aug 2023 ≥1000 Norstat 24,9 25,2 17,9 8,2 9,2 9,9 2,5 1,3 42,3
3.–13. aug 2023 877 Turu-uuringud 23 24 16 8 13 9 1 3 1 44
31. juuli – 7. aug 2023 ≥1000 Norstat 23,8 23,8 18,1 8,5 11,1 10,0 2,5 1,2 43,4
24.–31. juuli 2023 ≥1000 Norstat 25,1 20,2 19,1 9,0 12,0 9,4 1,5 2,7 46,1
18.–23. juuli 2023 ≥1000 Norstat 29,5 21,2 17,5 8,0 9,5 9,8 2,2 1,5 47,0
10.–20. juuli 2023 1486 Kantar Emor 26,3 20,2 16,2 9,8 11,5 8,5 1,4 3,5 2,6 47,6
11.–17. juuli 2023 ≥1000 Norstat 28,3 22,6 18,4 6,9 8,9 10,1 2,6 1,1 44,1
4.–10. juuli 2023 ≥1000 Norstat 25,7 23,8 17,7 7,3 9,8 10,1 2,1 1,4 42,8
26.–30. juuni 2023 ≥1000 Norstat 29,3 24,2 16,1 5,9 9,2 10,0 1,8 1,9 44,4
12.–20. juuni 2023 ≥1000 Norstat 28,6 20,4 15,8 9,3 8,6 12,0 2,3 2,1 46,5
8.–14. juuni 2023 1476 Kantar Emor 24,9 21,2 16,8 9,4 11,9 9,1 0,6 3,9 2,4 46,2
7.–13. juuni 2023 871 Turu-uuringud 26 20 17 10 10 9 1 3 2 46
6.–12. juuni 2023 ≥1000 Norstat 24,0 25,4 15,4 8,3 11,7 10,0 3,1 0,9 44,0
29. mai – 5. juuni 2023 ≥1000 Norstat 27,7 21,8 15,1 9,7 9,2 10,3 2,7 2,1 46,6
23.–29. mai 2023 ≥1000 Norstat 25,0 26,3 18,1 8,3 9,3 8,1 1,8 1,4 42,6
15.–22. mai 2023 ≥1000 Norstat 25,1 24,5 17,0 10,6 9,7 8,1 2,3 2,1 45,4
10.–17. mai 2023 1501 Kantar Emor 22,7 22,5 17,6 12,6 10,4 8,0 1,2 2,7 2,4 45,7
8.–15. mai 2023 ≥1000 Norstat 23,3 27,0 20,1 8,8 7,9 7,8 2,0 1,7 40,0
4.–15. mai 2023 879 Turu-uuringud 23 20 16 14 10 8 1 3 3 48
2.–6. mai 2023 ≥1000 Norstat 24,0 24,0 18,6 13,5 7,7 6,9 2,1 1,1 45,2
25. apr – 1. mai 2023 ≥1000 Norstat 24,6 22,0 15,7 15,1 9,2 6,5 3,2 2,0 48,9
18.–24. apr 2023 ≥1000 Norstat 24,4 22,1 14,7 15,8 7,8 9,0 3,2 1,7 48,0
17. aprill 2023 Kaja Kallase kolmas valitsus (Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioon) kinnitati ametisse.[6]
10.–19. apr 2023 1495 Kantar Emor 23,2 16,5 16,5 16,5 12,1 6,6 1 4,2 3,2
10.–17. apr 2023 ≥1000 Norstat 21,6 24,6 17,2 14,2 9,3 7,3 2,1 2,0
apr 2023 1174 Turu-uuringud 24 19 13 17 10 8 1 4 1
3.–10. apr 2023 ≥1000 Norstat 23,8 19,3 18,2 16,1 10,1 8,3 2,6 0,8
28. märts – 3. apr 2023 ≥1000 Norstat 26,8 18,0 18,3 14,7 8,4 8,0 2,2 1,2
20.–27. märts 2023 ≥1000 Norstat 24,8 17,3 18,6 16,0 10,2 7,7 1,8 1,7
14.–20. märts 2023 ≥1000 Norstat 29,3 14,2 17,1 15,5 11,9 7,5 1,9 1,0
9.–17. märts 2023 1586 Kantar Emor 29,3 15,7 15,4 16,3 11,6 5,9 1,5 2,9 1,6
7.–13. märts 2023 ≥1000 Norstat 30,2 14,9 13,5 17,5 9,2 8,6 3,0 1,3
5. märts 2023 VALIMISTULEMUS 2023 31,2 16,1 15,3 13,3 9,3 8,2 2,4 2,3 1,0

Eelistused haridusrühmades

muuda
Alg- või põhiharidus
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 8,8 24,1 11,0 2,6 10,4 38,2 3,5 0,3
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 12 19 11 5 10 40 4 0
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 12,4 26,0 12,3 4,7 9,4 30,2 2,3 2,2
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 16 28 12 3 11 24 2 0
1.–29. apr 2024 Norstat 10,0 32,4 7,3 5,7 8,6 32,6 2,1 1,3
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 15 32 12 2 7 28 0 4
4.–29. märts 2024 Norstat 14,4 29,0 7,7 4,0 7,5 34,3 1,5 1,8
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 6 20 18 0 23 30 5 0
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 10,2 33,0 12,6 2,9 10,2 28,5 0,6 1,3
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 9 14 11 5 24 32 5 1
2.–26. jaan 2024 Norstat 11,4 29,4 9,2 6,4 8,5 33,1 0,0 1,7
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 10 22 13 0 14 39 0 3
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 12,3 35,3 12,8 4,1 7,8 23,8 1,1 2,5
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 8 14 6 0 20 34 2 15
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 10,4 32,9 12,6 2,3 10,3 28,4 1,4 1,5
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 3 32 11 3 7 40 1 5
3.–27. okt 2023 Norstat 12,5 36,8 17,2 5,0 7,7 17,8 1,8 1,3
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 17 23 12 15 11 10 9 4
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 15,6 35,5 17,6 6,0 8,1 15,0 1,0 1,1
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 18 26 24 7 6 17 0 1
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 14,7 36,1 20,9 5,3 7,3 11,7 2,3 1,1
10.–16. aug 2023 Kantar Emor 20 23 18 4 18 14 0 4
4.–31. juuli 2023 Norstat 21,2 35,0 22,5 5,8 4,6 9,0 0,0 0,9
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 15 32 16 1 13 17 0 6
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 15,4 37,9 17,2 7,2 7,1 10,7 2,0 2,2
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 21 23 20 5 10 16 3 2
2.–29. mai 2023 Norstat 17,3 42,7 17,2 6,2 4,7 8,7 1,4 1,1
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 20 32 21 5 15 3 4 1
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 19,9 32,5 21,2 8,4 6,2 6,4 1,7 2,6
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 17 28 16 7 22 5 3 0
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 20,3 26,5 17,1 12,8 8,3 11,6 1,8 0,4
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 13 27 13 15 5 8 5 0
Kutse-, kesk- või keskeriharidus
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 15,7 14,6 12,4 3,3 14,3 32,0 4,6 3,3
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 15 13 14 3 18 28 8 1
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 17,2 18,5 13,5 5,4 12,4 28,5 2,4 1,0
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 16 19 12 6 18 23 5 2
1.–29. apr 2024 Norstat 17,2 20,0 11,3 4,5 12,6 29,2 2,5 1,5
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 17 21 15 4 12 23 4 2
4.–29. märts 2024 Norstat 14,8 21,4 11,9 4,4 12,4 30,6 2,2 1,3
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 14 18 13 3 15 29 3 3
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 16,3 19,4 12,7 4,1 11,4 32,3 1,8 1,2
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 17 19 10 5 13 30 2 4
2.–26. jaan 2024 Norstat 16,3 20,1 14,9 4,7 13,7 25,9 2,2 1,3
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 18 21 15 3 15 22 3 3
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 15,2 21,5 16,7 5,9 8,6 28,0 1,8 1,2
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 14 23 16 6 9 26 2 2
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 15,7 24,4 14,2 5,0 7,0 29,2 1,7 1,5
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 15 24 13 5 12 25 0 3
3.–27. okt 2023 Norstat 17,9 25,6 15,6 5,6 8,2 22,7 1,9 1,3
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 18 20 13 5 15 20 3 4
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 22,2 24,9 16,4 4,9 9,5 16,9 2,3 1,7
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 22 25 17 6 11 14 3 2
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 23,4 26,1 19,5 7,4 8,9 10,0 2,6 1,3
10.–16. august 2023 Kantar Emor 24 20 17 7 13 12 3 3
4.–31. juuli 2023 Norstat 25,0 23,5 19,7 7,5 8,3 11,1 2,1 1,5
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 26 24 17 9 10 8 2 2
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 25,4 25,9 16,7 6,7 8,8 11,0 2,4 1,5
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 22 26 18 9 11 9 3 3
2.–29. mai 2023 Norstat 21,0 28,7 20,0 9,5 7,7 8,1 1,8 1,4
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 21 26 18 12 9 9 2 2
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 21,1 24,6 17,7 14,3 8,0 8,4 2,9 1,3
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 22 20 17 16 10 8 4 4
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 28,0 18,7 16,6 14,8 8,8 7,1 2,0 1,7
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 29 19 15 16 11 6 2 2
Kõrgharidus
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 23,6 10,3 7,7 4,3 20,4 21,9 9,3 1,2
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 19 9 16 2 20 21 11 1
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 23,9 6,9 10,7 7,0 20,5 23,4 4,7 2,0
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 21 9 15 4 21 19 8 2
1.–29. apr 2024 Norstat 24,4 10,6 8,5 6,2 19,6 21,9 5,8 2,0
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 23 7 13 7 20 18 8 2
4.–29. märts 2024 Norstat 22,4 8,3 11,6 8,1 21,4 22,3 2,8 1,9
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 20 11 14 6 20 21 7 1
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 22,9 10,7 8,7 7,0 19,3 25,7 3,8 1,5
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 20 8 16 7 22 20 5 1
2.–26. jaan 2024 Norstat 22,4 9,2 10,8 8,1 22,0 21,7 3,1 2,3
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 24 9 14 6 22 17 7 1
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 21,8 11,5 13,8 7,5 15,5 24,7 3,3 1,2
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 18 13 15 7 16 21 8 1
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 22,7 12,6 12,0 9,1 15,6 23,2 2,8 1,4
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 21 12 14 10 16 22 3 1
3.–27. okt 2023 Norstat 26,4 13,9 11,8 8,2 14,9 17,4 5,1 1,7
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 23 11 17 10 15 16 5 1
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 31,5 14,7 12,5 8,9 12,3 14,4 3,1 1,7
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 29 10 15 10 15 10 7 2
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 32,0 14,0 13,9 11,4 13,9 10,0 2,4 1,0
10.–16. august 2023 Kantar Emor 28 12 18 10 16 8 6 2
4.–31. juuli 2023 Norstat 33,4 13,7 13,9 9,0 15,3 8,2 3,0 2,2
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 29 11 15 12 15 9 6 3
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 36,4 11,0 13,0 11,3 12,6 9,5 3,0 2,0
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 32 11 15 10 15 9 6 2
2.–29. mai 2023 Norstat 31,7 14,1 16,6 13,5 11,3 6,8 2,7 2,0
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 26 14 17 14 12 8 4 3
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 28,9 12,9 13,3 20,0 11,9 7,5 3,1 1,7
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 27 9 16 20 14 5 6 3
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 30,8 9,8 14,5 18,8 13,0 7,5 2,8 1,2
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 33 8 16 18 13 6 3 2

Eelistused rahvusrühmades

muuda
Eestlased
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 19,7 14,5 4,1 3,6 16,0 33,7 6,7 1,1
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 19 15 3 3 18 32 10 1
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 20,7 16,6 5,2 6,4 14,8 31,1 3,5 1,4
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 20 20 2 5 18 26 7 2
1.–29. apr 2024 Norstat 20,6 19,8 3,2 5,4 14,6 30,7 3,8 1,7
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 22 19 3 5 16 26 6 3
4.–29. märts 2024 Norstat 19,3 19,5 3,6 5,7 15,1 32,6 2,6 1,3
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 18 18 3 4 18 32 5 2
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 19,4 19,7 4,8 5,0 13,4 33,6 2,4 1,3
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 20 17 4 5 17 32 3 2
2.–26. jaan 2024 Norstat 19,1 18,8 5,6 6,2 16,3 29,8 2,4 1,5
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 22 19 4 4 17 27 4 3
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 18,6 21,5 8,2 6,1 11,2 30,1 2,5 1,4
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 18 21 5 5 13 30 5 3
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 18,9 23,1 6,4 6,1 10,7 30,8 2,2 1,5
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 19 23 5 6 13 29 1 2
3.–27. okt 2023 Norstat 22,4 24,7 7,2 6,5 11,1 23,1 3,2 1,5
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 23 19 4 8 15 23 5 3
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 27,0 23,8 9,1 6,7 10,8 18,1 2,6 1,6
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 29 23 7 7 12 16 5 2
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 27,8 24,9 11,8 8,8 10,5 11,9 2,7 1,3
10.–16. august 2023 Kantar Emor 30 19 9 8 14 13 4 3
4.–31. juuli 2023 Norstat 30,1 23,4 12,3 8,2 10,4 11,2 2,3 1,8
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 31 22 8 10 11 10 4 3
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 30,8 24,4 9,3 8,6 10,3 11,7 2,8 1,6
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 29 23 10 10 11 10 5 2
2.–29. mai 2023 Norstat 27,2 27,3 13,0 11,0 8,6 8,7 2,2 1,6
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 28 25 8 14 10 9 3 2
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 26,2 23,5 10,5 16,6 9,3 8,6 3,2 1,6
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 27 18 9 17 13 8 4 4
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 30,9 18,3 9,7 16,9 10,6 9,2 2,4 1,4
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 33 18 7 18 12 7 3 2
Mitte-eestlased
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 4,3 10,5 49,8 3,1 13,9 8,8 2,1 0,7
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 5 4 58 2 16 8 3 1
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 7,0 11,9 52,3 2,6 13,2 5,1 1,4 2,4
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 7 5 54 5 17 4 1 3
1.–29. apr 2024 Norstat 5,5 12,9 51,0 4,4 12,5 6,5 2,1 1,4
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 7 14 54 5 9 8 0 1
4.–29. märts 2024 Norstat 6,5 11,8 51,4 4,6 12,3 6,0 0,5 2,7
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 4 8 54 3 17 6 3 3
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 7,0 12,2 48,7 4,2 16,2 6,9 1,7 1,4
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 3 9 43 7 19 8 2 6
2.–26. jaan 2024 Norstat 8,6 14,4 50,9 5,4 11,2 3,8 0,9 2,4
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 6 12 51 3 19 4 2 2
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 7,4 14,8 51,7 6,5 8,1 6,6 0,3 1,6
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 4 14 54 9 9 7 1 0
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 6,7 15,7 52,9 4,7 7,9 5,7 1,1 1,0
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 6 13 46 6 14 10 4 2
3.–27. okt 2023 Norstat 5,6 14,3 59,0 5,8 5,8 3,1 1,5 0,8
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 6 12 52 4 14 2 1 3
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 9,6 18,9 49,8 4,5 7,1 3,0 1,0 1,7
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 8 12 52 9 10 2 1 4
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 10,0 16,9 49,8 6,1 9,7 1,4 1,4 0,5
10.–16. august 2023 Kantar Emor 7 14 46 7 13 2 4 0
4.–31. juuli 2023 Norstat 10,8 13,8 51,6 5,6 7,8 2,1 0,9 0,9
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 7 15 47 9 12 2 2 2
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 8,5 15,5 49,7 6,5 7,0 3,5 0,9 2,4
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 9 16 43 6 15 4 2 4
2.–29. mai 2023 Norstat 8,3 15,2 47,9 7,3 8,1 2,1 1,6 1,7
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 4 13 56 7 10 3 1 2
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 8,4 12,5 52,5 7,7 7,1 3,1 0,7 1,8
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 11 10 43 14 10 1 3 2
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 10,2 9,8 50,9 9,6 7,3 1,1 1,0 1,1
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 13 9 47 11 12 0 1 0

Eelistused sugude kaupa

muuda
Mehed
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 15,1 18,1 8,9 2,9 12,3 31,5 7,9 1,2
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 15 16 12 2 11 29 12 1
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 19,0 19,6 12,1 4,5 9,3 28,1 4,2 2,0
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 14 23 9 6 14 24 8 1
1.–29. apr 2024 Norstat 17,3 23,0 7,3 5,9 9,7 28,9 5,1 1,7
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 16 25 11 5 11 24 6 2
4.–29. märts 2024 Norstat 16,5 23,4 9,9 4,5 9,7 30,6 2,7 1,3
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 13 20 11 3 16 28 7 1
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 15,3 24,2 10,6 5,1 7,9 31,5 3,2 1,2
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 17 22 9 5 12 28 4 2
2.–26. jaan 2024 Norstat 15,6 25,3 10,4 5,5 10,5 27,4 2,7 1,8
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 18 26 12 4 13 23 4 1
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 16,1 25,7 12,6 5,3 6,8 28,2 2,5 1,5
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 18 25 10 6 8 25 5 2
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 15,7 28,2 10,5 5,8 7,1 27,7 3,0 1,2
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 16 28 11 4 10 25 3 2
3.–27. okt 2023 Norstat 18,1 29,0 11,9 6,2 7,6 21,5 3,4 1,4
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 17 23 9 7 13 24 5 2
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 22,5 29,3 13,3 6,1 6,7 16,7 2,6 1,5
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 21 26 16 8 6 16 5 2
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 23,7 30,0 15,2 7,8 6,4 11,8 2,3 1,4
10.–16. august 2023 Kantar Emor 22 23 13 7 9 15 5 3
4.–31. juuli 2023 Norstat 22,6 30,2 14,8 7,5 7,0 11,3 3,0 1,8
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 23 27 14 9 9 11 4 1
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 24,5 29,9 11,8 7,5 8,1 11,4 3,3 2,1
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 22 28 15 9 8 10 5 2
2.–29. mai 2023 Norstat 20,8 33,6 16,1 9,4 5,5 8,6 2,6 1,4
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 22 28 15 11 7 9 4 2
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 20,9 28,7 14,1 14,5 6,1 8,9 3,6 1,7
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 25 22 13 15 7 8 6 3
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 25,9 22,0 14,9 12,0 7,8 7,3 2,4 1,2
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 28 22 12 15 8 8 3 1
Naised
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 18,9 10,4 13,6 4,1 18,4 28,1 4,4 0,9
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 17 10 16 3 23 26 6 1
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 18,2 12,7 12,7 6,9 19,2 26,2 2,3 1,1
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 21 12 16 4 22 19 4 3
1.–29. apr 2024 Norstat 19,5 15,3 11,9 4,7 18,1 26,1 2,3 1,6
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 21 13 17 5 17 20 4 3
4.–29. märts 2024 Norstat 17,8 14,1 12,2 6,5 18,7 26,7 2,0 1,8
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 17 13 16 4 19 26 3 3
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 19,4 13,9 12,0 4,8 18,7 28,0 1,5 1,4
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 17 10 15 5 21 26 2 4
2.–26. jaan 2024 Norstat 19,0 12,0 14,6 6,5 19,7 24,3 1,7 1,5
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 20 11 16 4 21 22 4 4
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 17,5 16,0 17,3 6,8 13,8 24,8 1,9 1,3
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 13 15 19 6 15 25 3 3
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 18,3 16,7 15,5 6,0 13,0 26,6 1,2 1,7
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 17 15 15 9 15 25 5 2
3.–27. okt 2023 Norstat 21,5 18,4 16,9 6,5 12,7 19,2 2,6 1,4
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 22 13 19 8 16 14 3 4
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 25,9 17,8 17,0 6,6 13,1 15,1 2,2 1,8
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 27 16 17 7 17 11 3 3
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 26,0 18,4 20,1 8,9 13,6 9,0 2,7 1,0
10.–16. august 2023 Kantar Emor 28 13 20 8 18 7 3 2
4.–31. juuli 2023 Norstat 30,8 15,6 20,8 8,0 12,3 8,7 1,4 1,6
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 29 15 18 11 13 7 3 3
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 29,8 17,1 18,8 9,0 11,2 9,6 1,9 1,4
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 27 15 19 10 15 9 3 3
2.–29. mai 2023 Norstat 26,9 19,4 20,1 11,2 10,8 7,1 1,7 1,7
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 23 18 20 14 13 7 2 3
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 25,7 16,2 19,0 16,0 11,5 6,9 2,1 1,6
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 22 12 19 18 16 5 3 3
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 29,3 13,0 16,8 15,6 11,9 8,5 2,1 1,5
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 30 10 19 17 14 4 2 2

Eelistused vanuserühmades

muuda
18–24-aastased
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 12,6 11,0 8,3 10,1 29,5 21,3 4,8 1,6
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 9 5 3 11 33 29 9 0
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 14,5 13,3 9,0 15,7 22,0 20,2 2,1 2,9
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 13 11 10 10 30 21 1 4
1.–29. apr 2024 Norstat 12,4 11,0 11,5 14,9 26,5 17,2 4,6 1,8
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 21 9 11 9 25 19 1 3
4.–29. märts 2024 Norstat 17,8 19,6 7,8 12,6 23,0 12,2 2,5 4,0
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 10 7 4 9 39 25 7 1
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 17,6 17,2 15,1 14,6 19,5 12,9 0,5 2,2
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 4 15 8 12 41 9 4 8
2.–26. jaan 2024 Norstat 15,8 24,1 7,9 11,2 22,7 12,8 2,0 3,6
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 13 10 7 4 37 16 5 7
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 14,1 21,0 14,1 14,8 19,5 11,6 0,4 4,0
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 15 6 9 6 28 19 5 13
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 13,4 19,8 8,2 15,0 23,9 12,3 1,7 4,6
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 13 19 7 7 28 17 2 6
3.–27. okt 2023 Norstat 15,0 17,4 12,6 18,5 27,3 5,8 1,6 1,8
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 16 15 10 20 22 7 4 6
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 22,5 28,2 8,2 12,3 15,4 9,4 0,6 2,8
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 16 18 13 15 23 5 4 4
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 21,5 13,5 10,5 19,4 21,3 9,0 1,7 2,7
10.–16. august 2023 Kantar Emor 24 16 9 15 22 7 0 6
4.–31. juuli 2023 Norstat 26,8 17,9 12,5 15,7 14,1 6,5 2,0 4,6
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 12 24 9 25 20 5 1 3
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 21,2 17,8 10,9 18,4 20,1 7,7 0,7 3,4
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 22 14 9 24 23 3 1 4
2.–29. mai 2023 Norstat 23,5 16,1 10,6 21,7 15,6 5,2 2,3 4,0
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 18 21 10 21 19 2 4 5
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 20,9 17,3 12,7 21,8 15,6 6,9 0,4 4,4
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 18 13 11 22 22 7 4 4
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 18,7 18,8 11,3 23,9 16,7 6,4 0,3 2,4
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 27 19 7 19 21 3 1 3
25–34-aastased
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 14,2 14,9 9,9 5,8 19,5 26,6 6,0 2,3
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 11 11 9 4 29 25 11 1
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 15,0 17,6 8,3 9,6 20,4 23,2 1,3 2,8
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 10 24 8 12 23 15 5 3
1.–29. apr 2024 Norstat 16,6 20,0 6,2 7,5 17,4 26,8 2,6 2,3
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 16 25 8 7 21 17 3 5
4.–29. märts 2024 Norstat 18,0 21,7 4,7 9,6 22,1 19,1 2,6 1,9
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 12 19 7 3 27 25 5 2
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 12,7 22,2 8,7 7,7 17,3 26,1 2,5 2,3
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 16 12 4 12 24 23 4 4
2.–26. jaan 2024 Norstat 16,1 19,7 7,1 11,1 19,6 20,7 2,5 2,6
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 12 15 8 10 26 23 4 3
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 17,5 18,1 12,1 10,7 14,0 21,3 3,4 2,5
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 15 21 10 18 14 17 3 2
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 19,1 16,7 10,2 10,5 13,9 23,6 2,3 2,4
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 15 22 13 12 15 18 3 5
3.–27. okt 2023 Norstat 17,0 23,8 11,2 11,1 14,5 15,9 3,8 2,3
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 20 20 10 6 22 16 3 2
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 21,6 23,3 12,2 11,2 14,4 11,8 1,9 2,9
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 17 26 15 11 16 9 4 3
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 22,7 21,7 13,1 14,0 14,0 10,6 2,5 1,4
10.–16. august 2023 Kantar Emor 25 13 12 14 21 9 3 2
4.–31. juuli 2023 Norstat 26,4 20,1 15,3 12,2 13,9 6,5 1,6 2,8
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 24 19 9 14 18 8 5 4
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 24,9 21,8 12,8 11,4 14,8 6,2 3,8 2,8
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 25 18 16 15 17 5 2 2
2.–29. mai 2023 Norstat 26,4 28,3 15,2 13,5 13,6 7,5 2,8 1,9
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 19 20 16 16 14 9 3 2
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 21,3 19,7 9,8 22,9 12,7 6,2 3,0 3,8
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 18 18 14 16 17 7 5 4
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 28,1 17,5 10,5 19,5 13,5 5,7 2,4 1,6
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 22 13 17 21 13 7 3 1
35–49-aastased
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 18,9 13,3 11,4 3,0 14,8 28,1 7,1 1,1
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 17 12 19 2 13 29 6 2
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 20,9 15,3 12,9 4,3 12,0 27,2 5,0 1,7
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 15 11 15 5 18 25 7 1
1.–29. apr 2024 Norstat 19,1 17,2 10,1 5,1 13,4 28,4 3,7 2,1
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 16 18 18 5 11 24 6 1
4.–29. märts 2024 Norstat 18,6 16,1 9,8 5,4 13,2 31,5 1,9 2,4
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 15 15 17 5 18 24 4 2
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 18,0 15,9 10,9 4,4 14,1 31,8 3,2 1,4
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 17 12 17 4 14 30 2 2
2.–26. jaan 2024 Norstat 20,9 15,4 11,9 5,7 13,2 27,7 2,2 1,8
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 19 18 19 2 13 22 3 2
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 17,9 21,8 11,1 5,9 10,3 27,7 2,3 1,4
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 14 20 13 6 13 26 6 2
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 17,1 23,8 11,1 6,9 9,3 27,1 2,4 1,5
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 15 20 14 8 14 21 1 1
3.–27. okt 2023 Norstat 24,1 21,2 13,9 7,0 8,0 20,5 2,9 1,2
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 17 19 19 9 11 18 3 2
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 26,6 24,3 12,6 6,3 9,6 15,4 2,9 1,4
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 23 20 17 9 11 15 4 1
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 28,2 24,7 15,0 6,5 9,1 11,6 2,8 0,8
10.–16. august 2023 Kantar Emor 24 13 20 8 12 10 5 2
4.–31. juuli 2023 Norstat 26,8 24,0 12,1 8,1 11,2 11,6 3,0 1,5
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 24 17 21 12 10 8 2 2
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 30,1 22,5 11,9 9,7 8,6 11,7 2,1 2,2
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 24 21 17 11 10 9 6 2
2.–29. mai 2023 Norstat 23,1 29,1 14,7 11,2 6,4 9,6 2,3 2,1
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 25 22 19 11 11 5 2 3
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 24,4 21,6 13,5 17,7 7,7 8,9 3,4 0,9
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 23 16 16 18 11 6 5 4
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 30,8 16,2 12,3 16,8 9,6 8,2 1,8 1,5
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 29 16 14 18 10 5 4 2
50–64-aastased
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 15,8 16,9 11,4 2,1 10,5 34,3 6,0 0,4
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 15 17 15 0 16 23 12 1
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 20,8 19,2 12,0 4,4 10,1 27,8 4,5 0,7
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 19 22 15 2 14 21 6 2
1.–29. apr 2024 Norstat 19,4 22,9 10,5 3,4 9,8 26,8 4,6 1,0
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 18 16 15 4 12 27 6 2
4.–29. märts 2024 Norstat 12,5 20,6 16,5 2,9 10,5 31,8 3,2 0,5
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 14 21 18 3 12 24 4 4
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 18,0 23,1 10,9 3,6 9,1 31,2 2,1 0,7
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 18 20 11 3 10 33 4 2
2.–26. jaan 2024 Norstat 14,2 19,1 14,1 4,2 14,5 30,4 2,2 1,0
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 22 21 8 4 15 23 4 3
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 15,6 23,0 16,6 3,9 7,1 29,5 2,4 0,7
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 13 22 19 2 7 30 5 2
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 15,6 27,6 14,6 1,6 8,0 28,8 2,3 0,3
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 15 18 14 3 10 35 6 0
3.–27. okt 2023 Norstat 18,8 30,1 14,3 1,8 5,8 22,8 3,7 1,1
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 20 16 16 4 14 18 5 4
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 24,7 27,1 13,5 4,5 7,6 17,1 2,5 1,5
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 23 22 19 5 8 15 5 2
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 22,3 28,0 18,0 5,9 8,2 11,2 3,4 1,3
10.–16. august 2023 Kantar Emor 18 24 17 4 14 12 5 3
4.–31. juuli 2023 Norstat 26,8 25,6 18,2 4,0 8,8 10,7 2,5 1,2
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 25 27 17 4 11 9 4 2
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 23,5 28,8 16,3 5,4 5,9 12,8 3,3 1,4
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 23 26 15 5 9 13 5 3
2.–29. mai 2023 Norstat 24,7 30,3 18,9 8,2 5,9 7,5 1,6 0,7
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 22 28 16 12 6 12 3 2
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 23,6 26,5 17,9 10,1 5,8 9,7 3,6 0,9
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 27 19 16 14 9 9 4 1
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 27,3 20,5 16,9 12,3 7,4 8,6 3,1 0,8
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 29 17 16 15 9 8 3 1
65–74-aastased
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 19,3 14,7 13,8 0,6 11,7 30,5 7,5 0,0
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 22 16 18 2 8 25 7 2
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 14,8 14,9 18,6 2,2 13,1 30,7 2,6 1,1
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 22 23 9 1 11 23 8 4
1.–29. apr 2024 Norstat 19,7 20,4 11,4 2,1 11,6 28,7 3,0 2,1
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 20 19 14 4 15 19 6 2
4.–29. märts 2024 Norstat 19,8 17,1 12,7 2,1 11,4 34,6 2,1 0,0
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 20 17 15 2 4 36 5 0
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 19,5 15,5 11,5 1,6 14,5 34,6 1,9 0,9
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 15 21 11 2 15 32 2 1
2.–26. jaan 2024 Norstat 16,0 17,1 16,9 1,0 14,0 31,5 2,0 0,8
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 20 24 11 2 10 29 2 0
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 19,0 20,6 18,7 1,6 9,3 28,4 0,8 0,2
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 20 23 16 2 5 29 3 1
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 17,2 23,6 16,6 2,5 5,1 32,7 1,2 0,5
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 18 25 12 1 11 30 4 1
3.–27. okt 2023 Norstat 19,8 23,0 15,9 1,7 8,3 27,1 2,3 1,4
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 24 16 10 4 11 26 6 1
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 22,8 18,4 23,3 2,3 8,5 19,7 3,0 0,8
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 35 16 16 1 12 13 4 2
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 25,8 27,3 23,0 5,1 6,7 7,7 2,4 0,8
10.–16. august 2023 Kantar Emor 36 18 19 1 5 12 6 2
4.–31. juuli 2023 Norstat 25,3 23,0 27,0 5,2 6,2 12,5 0,6 0,0
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 37 16 18 4 6 13 5 1
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 30,9 26,9 19,1 3,0 7,2 10,6 2,2 0,0
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 28 22 22 2 12 7 4 3
2.–29. mai 2023 Norstat 30,0 22,9 26,6 4,9 5,0 6,9 1,0 1,0
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 24 22 22 9 6 11 3 2
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 25,7 24,7 23,9 9,0 6,6 5,2 3,0 0,5
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 25 19 20 15 8 5 4 2
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 28,0 15,3 24,4 13,0 6,2 8,3 2,8 1,0
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 39 17 16 12 11 4 1 0
75-aastased ja vanemad
Küsitlusperiood Allikas Reform EKRE Kesk E200 SDE Isamaa Parem Roh
27. mai – 24. juuni 2024 Norstat 23,2 7,8 14,6 1,5 14,7 35,3 2,1 0,3
10.–17. juuni 2024 Kantar Emor 23 12 12 1 11 35 5 2
29. apr – 27. mai 2024 Norstat 22,2 15,4 10,4 1,8 15,9 33,8 0,6 0,0
6.–15. mai 2024 Kantar Emor 33 6 16 1 18 24 2 0
1.–29. apr 2024 Norstat 21,5 16,3 10,6 1,8 13,7 32,8 2,6 0,0
9.–17. apr 2024 Kantar Emor 36 25 9 0 5 22 1 0
4.–29. märts 2024 Norstat 19,9 12,0 15,9 2,5 10,2 37,8 0,7 0,8
14.–20. märts 2024 Kantar Emor 24 8 16 2 13 33 4 0
5. veebr – 4. märts 2024 Norstat 21,7 13,6 15,7 0,9 12,5 33,1 1,9 0,3
7.–14. veebr 2024 Kantar Emor 29 9 20 4 11 21 3 3
2.–26. jaan 2024 Norstat 21,7 15,4 21,7 2,5 10,7 25,6 1,6 0,4
17.–24. jaan 2024 Kantar Emor 25 10 34 2 9 16 5 0
27. nov – 22. dets 2023 Norstat 15,5 14,7 24,0 1,4 7,8 34,1 1,8 0,3
6.–13. dets 2023 Kantar Emor 20 19 30 2 9 17 2 0
30. okt – 24. nov 2023 Norstat 19,4 15,0 21,8 0,6 5,5 36,2 0,9 0,6
16.–22. nov 2023 Kantar Emor 25 22 19 4 3 24 3 2
3.–27. okt 2023 Norstat 21,5 17,3 23,7 1,3 7,5 26,2 1,6 0,7
13.–18. okt 2023 Kantar Emor 27 13 16 3 12 24 4 2
4. sept – 2. okt 2023 Norstat 25,9 12,6 26,9 2,6 8,6 20,8 1,9 0,4
14.–20. sept 2023 Kantar Emor 38 18 14 2 8 16 2 3
31. juuli – 28. aug 2023 Norstat 28,9 19,3 33,1 2,9 6,4 7,9 0,9 0,5
10.–16. august 2023 Kantar Emor 32 23 19 3 9 13 1 1
4.–31. juuli 2023 Norstat 32,1 15,6 32,2 3,7 4,1 9,9 1,6 0,3
10.–20. juuli 2023 Kantar Emor 41 19 17 5 5 6 4 2
29. mai – 30. juuni 2023 Norstat 35,2 14,1 28,1 2,9 5,7 12,5 1,4 0,0
8.–14. juuni 2023 Kantar Emor 32 18 22 3 7 14 3 2
2.–29. mai 2023 Norstat 32,6 13,9 27,3 6,6 9,2 7,1 2,2 0,8
10.–17. mai 2023 Kantar Emor 28 15 25 11 12 7 3 0
3. apr – 1. mai 2023 Norstat 25,3 17,7 30,4 8,0 9,5 7,3 1,1 0,3
10.–19. apr 2023 Kantar Emor 24 10 26 17 11 3 3 6
7. märts – 3. apr 2023 Norstat 28,2 11,0 28,2 9,5 8,7 11,2 1,9 1,2
9.–17. märts 2023 Kantar Emor 33 9 21 8 16 6 5 2

Vaata ka

muuda

Viited

muuda
  1. Erakondade toetuse muutumine alates 2022. Turu-uuringute AS-i kodeleht, 13. aprill 2023
  2. Kantar Emor: Reformierakond langes toetuselt neljandaks. ERR, 27. jaan 2022
  3. 3,0 3,1 "AK. Nädal": kuidas sünnivad erakondade reitingud ja milline on nende mõju?. ERR, 5. veebruar 2023
  4. Valitsuskoalitsiooni kuuluvate erakondade toetus kokku. Pärast 2023. aasta valimisi moodustatud Kaja Kallase kolmandasse valitsusse kuuluvad parteid (Reformierakond, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond) said valimistel kokku 53,8% häältest
  5. Kõige populaarsemaks erakonnaks on novembris tõusnud Isamaa. Turu-uuringute AS koduleht, 9. november 2023
  6. Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatide valitsus astus ametisse. ERR, 17. aprill