NBA drafti esimeste valikute loend

Siin on loetletud Põhja-Ameerika korvpalli profiliiga NBA draft '​i esimesed valikud.

Aasta Riik Mängija Meeskond
1950 Ameerika Ühendriigid Share, CharlieCharlie Share Boston Celtics
1951 Ameerika Ühendriigid Melchiorre, GeneGene Melchiorre Baltimore Bullets
1952 Ameerika Ühendriigid Workman, MarkMark Workman Milwaukee Hawks
1953 Ameerika Ühendriigid Ernie, BeckBeck Ernie Philadelphia Warriors
1954 Ameerika Ühendriigid Selvy, FrankFrank Selvy Baltimore Bullets
1955 Ameerika Ühendriigid Ricketts, DickDick Ricketts St. Louis Hawks
1956 Ameerika Ühendriigid Green, SihugoSihugo Green Rochester Royals
1957 Ameerika Ühendriigid Hundley, RodRod Hundley Cincinnati Royals
1958 Ameerika Ühendriigid Baylor, ElginElgin Baylor Minneapolis Lakers
1959 Ameerika Ühendriigid Boozer, BobBob Boozer Cincinnati Royals
1960 Ameerika Ühendriigid Robertson, OscarOscar Robertson Cincinnati Royals
1961 Ameerika Ühendriigid Bellamy, WaltWalt Bellamy Chicago Packers
1962 Ameerika Ühendriigid McGill, BillBill McGill Chicago Zephyrs
1963 Ameerika Ühendriigid Heyman, ArtArt Heyman New York Knicks
1964 Ameerika Ühendriigid Barnes, JimJim Barnes New York Knicks
1965 Ameerika Ühendriigid Hetzel, FredFred Hetzel San Francisco Warriors
1966 Ameerika Ühendriigid Russell, CazzieCazzie Russell New York Knicks
1967 Ameerika Ühendriigid Walker, JimmyJimmy Walker Detroit Pistons
1968 Ameerika Ühendriigid Hayes, ElvinElvin Hayes San Diego Rockets
1969 Ameerika Ühendriigid Abdul-Jabbar, KareemKareem Abdul-Jabbar Milwaukee Bucks
1970 Ameerika Ühendriigid Lanier, BobBob Lanier Detroit Pistons
1971 Ameerika Ühendriigid Carr, AustinAustin Carr Cleveland Cavaliers
1972 Ameerika Ühendriigid Martin, LaRueLaRue Martin Portland Trail Blazers
1973 Ameerika Ühendriigid Collins, DougDoug Collins Philadelphia 76ers
1974 Ameerika Ühendriigid Walton, BillBill Walton Portland Trail Blazers
1975 Ameerika Ühendriigid Thompson, DavidDavid Thompson Atlanta Hawks
1976 Ameerika Ühendriigid Lucas, JohnJohn Lucas Houston Rockets
1977 Ameerika Ühendriigid Benson, KentKent Benson Milwaukee Bucks
1978 Bahama Thompson, MychalMychal Thompson Portland Trail Blazers
1979 Ameerika Ühendriigid Johnson, EarvinEarvin Johnson Los Angeles Lakers
1980 Ameerika Ühendriigid Carroll, Joe BarryJoe Barry Carroll Golden State Warriors
1981 Ameerika Ühendriigid Aguirre, MarkMark Aguirre Dallas Mavericks
1982 Ameerika Ühendriigid Worthy, JamesJames Worthy Los Angeles Lakers
1983 Ameerika Ühendriigid Sampson, RalphRalph Sampson Houston Rockets
1984 Nigeeria Olajuwon, HakeemHakeem Olajuwon Houston Rockets
1985 Ameerika Ühendriigid Ewing, PatrickPatrick Ewing New York Knicks
1986 Ameerika Ühendriigid Daugherty, BradBrad Daugherty Cleveland Cavaliers
1987 Ameerika Ühendriigid Robinson, DavidDavid Robinson San Antonio Spurs
1988 Ameerika Ühendriigid Manning, DannyDanny Manning Los Angeles Clippers
1989 Ameerika Ühendriigid Ellison, PervisPervis Ellison Sacramento Kings
1990 Ameerika Ühendriigid Coleman, DerrickDerrick Coleman New Jersey Nets
1991 Ameerika Ühendriigid Johnson, LarryLarry Johnson Charlotte Hornets
1992 Ameerika Ühendriigid O'Neal, ShaquilleShaquille O'Neal Orlando Magic
1993 Ameerika Ühendriigid Webber, ChrisChris Webber Orlando Magic
1994 Ameerika Ühendriigid Robinson, GlennGlenn Robinson Milwaukee Bucks
1995 Ameerika Ühendriigid Smith, JoeJoe Smith Golden State Warriors
1996 Ameerika Ühendriigid Iverson, AllenAllen Iverson Philadelphia 76ers
1997 Ameerika Ühendriigid Duncan, TimTim Duncan San Antonio Spurs
1998 Nigeeria Olowokandi, MichaelMichael Olowokandi Los Angeles Clippers
1999 Ameerika Ühendriigid Brand, EltonElton Brand Chicago Bulls
2000 Ameerika Ühendriigid Martin, KenyonKenyon Martin New Jersey Nets
2001 Ameerika Ühendriigid Brown, KwameKwame Brown Washington Wizards
2002 Hiina Ming, YaoYao Ming Houston Rockets
2003 Ameerika Ühendriigid James, LeBronLeBron James Cleveland Cavaliers
2004 Ameerika Ühendriigid Howard, DwightDwight Howard Orlando Magic
2005 Austraalia Bogut, AndrewAndrew Bogut Milwaukee Bucks
2006 Itaalia Bargnani, AndreaAndrea Bargnani Toronto Raptors
2007 Ameerika Ühendriigid Oden, GregGreg Oden Portland Trail Blazers
2008 Ameerika Ühendriigid Rose, DerrickDerrick Rose Chicago Bulls
2009 Ameerika Ühendriigid Griffin, BlakeBlake Griffin Los Angeles Clippers
2010 Ameerika Ühendriigid Wall, JohnJohn Wall Washington Wizards
2011 Ameerika Ühendriigid Irving, KyrieKyrie Irving Cleveland Cavaliers
2012 Ameerika Ühendriigid Davis, AnthonyAnthony Davis New Orleans Hornets
2013 Kanada Bennett, AnthonyAnthony Bennett Cleveland Cavaliers
2014 Kanada Wiggins, AndrewAndrew Wiggins Cleveland Cavaliers
2015 Dominikaani Vabariik Towns , Karl-AnthonyKarl-Anthony Towns Minnesota Timberwolves
2016 Austraalia Simmons , BenBen Simmons Philadelphia 76ers
2017 Ameerika Ühendriigid Fultz , MarkelleMarkelle Fultz Philadelphia 76ers
2018 Bahama Ayton, DeandreDeandre Ayton Phoenix Suns
2019 Ameerika Ühendriigid Williamson, Zion Zion Williamson New Orleans Pelicans
2020 Ameerika Ühendriigid Edwards, AnthonyAnthony Edwards Minnesota Timberwolves
2021 Ameerika Ühendriigid Cunningham, CadeCade Cunningham Detroit Pistons