ISCC-NBS-i värvide tähistamise süsteemi värvuste loend

Kokku on nimetusi ISCC-BNS-i süsteemis 267. Iga nimetus tähistab 1–4 värvinäidist Munselli värvikaardil. Mõned seaduspärasused:

  • Sõna erk tähistab puhast värvitooni, st suurimat kromaatilisuse astet.
  • Sõnaga särav tähistatud värvus on alati heledam kui sõnaga erk tähistatud värvus.
  • Sõnaga sügav tähistatud värvus on alati suurema kromaatilisusega, kuid ei pruugi olla heledam kui sõnaga tume tähistatud värvus.
  • Sõnaga kahvatu tähistatud värvus on alati väiksema kromaatilisusega ja suhteliselt heledam kui sõnaga hele tähistatud värvus.
  • Ingliskeelse sõna strong vastena on siin kasutatud eestikeelset sõna murtud.

RoosadRedigeeri

abc Vivid Pink – erkroosa
abc Strong Pink – murtud roosa
abc Deep Pink – sügavroosa
abc Light Pink – heleroosa
abc Moderate Pink – keskmine roosa
abc Dark Pink – tumeroosa
abc Pale Pink – kahvaturoosa
abc Grayish Pink – hallikasroosa
abc Pinkish White – roosakasvalge
abc Pinkish Gray – roosakashall

PunasedRedigeeri

abc Vivid Red – erkpunane
abc Strong Red – murtud punane
abc Deep Red – sügavpunane
abc Very Deep Red – väga sügav punane
abc Moderate Red – keskmine punane
abc Dark Red – tumepunane
abc Very Dark Red – väga tume punane
abc Light Grayish Red – hele hallikaspunane
abc Grayish Red – hallikaspunane
abc Dark Grayish Red – tume hallikaspunane
abc Blackish Red – mustjaspunane
abc Reddish Gray – punakashall
abc Dark Reddish Gray – tume punakashall
abc Reddish Black – punakasmust

KollakasroosadRedigeeri

abc Vivid Yellowish Pink – erk kollakasroosa
abc Strong Yellowish Pink – murtud kollakasroosa
abc Deep Yellowish Pink – sügav kollakasroosa
abc Light Yellowish Pink – hele kollakasroosa
abc Moderate Yellowish Pink – keskmine kollakasroosa
abc Dark Yellowish Pink – tume kollakasroosa
abc Pale Yellowish Pink – kahvatu kollakasroosa
abc Grayish Yellowish Pink – hallikas kollakasroosa
abc Brownish Pink – pruunikasroosa

PunakasoranžidRedigeeri

abc Vivid Reddish Orange – erk punakasoranž
abc Strong Reddish Orange – murtud punakasoranž
abc Deep Reddish Orange – sügav punakasoranž
abc Moderate Reddish Orange – keskmine punakasoranž
abc Dark Reddish Orange – tume punakasoranž
abc Grayish Reddish Orange – hallikas punakasoranž
abc Strong Reddish Brown – jõuline punakaspruun
abc Deep Reddish Brown – sügav punakaspruun
abc Light Reddish Brown – hele punakaspruun
abc Moderate Reddish Brown – keskmine punakaspruun
abc Dark Reddish Brown – tume punakaspruun
abc Light Grayish Reddish Brown – hele hallikas-punakaspruun
abc Grayish Reddish Brown – hallikas punakaspruun
abc Dark Grayish Reddish Brown – tume hallikas-punakaspruun

OranžidRedigeeri

abc Vivid Orange – erkoranž
abc Brilliant Orange – säravoranž
abc Strong Orange – murtud oranž
abc Deep Orange – sügavoranž
abc Light Orange – heleoranž
abc Moderate Orange – keskmine oranž
abc Brownish Orange – pruunikasoranž
abc Strong Brown – murtud pruun
abc Deep Brown – sügavpruun
abc Light Brown – helepruun
abc Moderate Brown – keskmine pruun
abc Dark Brown – tumepruun
abc Light Grayish Brown – hele hallikaspruun
abc Grayish Brown – hallikaspruun
abc Dark Grayish Brown – tume hallikaspruun
abc Light Brownish Gray – hele pruunikashall
abc Brownish Gray – pruunikashall
abc Brownish Black – pruunikasmust

OranžkollasedRedigeeri

abc Vivid Orange Yellow – erk oranžkollane
abc Brilliant Orange Yellow – särav oranžkollane
abc Strong Orange Yellow – murtud oranžkollane
abc Deep Orange Yellow – sügav oranžkollane
abc Light Orange Yellow – hele oranžkollane
abc Moderate Orange Yellow – keskmine oranžkollane
abc Dark Orange Yellow – tume oranžkollane
abc Pale Orange Yellow – kahvatu oranžkollane
abc Strong Yellowish Brown – murtud kollakaspruun
abc Deep Yellowish Brown – sügav kollakaspruun
abc Light Yellowish Brown – hele kollakaspruun
abc Moderate Yellowish Brown – keskmine kollakaspruun
abc Dark Yellowish Brown – tume kollakaspruun
abc Light Grayish Yellowish Brown – hele hallikas-kollakaspruun
abc Grayish Yellowish Brown – hallikas kollakaspruun
abc Dark Grayish Yellowish Brown – tume hallikas-kollakaspruun

KollasedRedigeeri

abc Vivid Yellow – erkkollane
abc Brilliant Yellow – säravkollane
abc Strong Yellow – murtud kollane
abc Deep Yellow – sügavkollane
abc Light Yellow – helekollane
abc Moderate Yellow – keskmine kollane
abc Dark Yellow – tumekollane
abc Pale Yellow – kahvatukollane
abc Grayish Yellow – hallikaskollane
abc Dark Grayish Yellow – tume hallikaskollane
abc Yellowish White – kollakasvalge
abc Yellowish Gray – kollakashall
abc Light Olive Brown – hele oliivjaspruun
abc Moderate Olive Brown – keskmine oliivjaspruun
abc Dark Olive Brown – tume oliivjaspruun

RohekaskollasedRedigeeri

abc Vivid Greenish Yellow – erk rohekaskollane
abc Brilliant Greenish Yellow – särav rohekaskollane
abc Strong Greenish Yellow – murtud rohekaskollane
abc Deep Greenish Yellow – sügav rohekaskollane
abc Light Greenish Yellow – hele rohekaskollane
abc Moderate Greenish Yellow – keskmine rohekaskollane
abc Dark Greenish Yellow – tume rohekaskollane
abc Pale Greenish Yellow – kahvatu rohekaskollane
abc Grayish Greenish Yellow – hallikas rohekaskollane
abc Light Olive – hele oliivroheline
abc Moderate Olive – keskmine oliivroheline
abc Dark Olive – tume oliivroheline
abc Light Grayish Olive – hele hallikas-oliivroheline
abc Grayish Olive – hallikas-oliivroheline
abc Dark Grayish Olive – tume hallikas-oliivroheline
abc Light Olive Gray – hele oliivjashall
abc Olive Gray – oliivjashall
abc Olive Black – oliivjasmust

KollakasrohelisedRedigeeri

  •      Vivid Yellow Green – erk kollaroheline
  •      Brilliant Yellow Green – särav kollaroheline
  •      Strong Yellow Green – murtud kollaroheline
  •      Deep Yellow Green – sügav kollaroheline
  •      Light Yellow Green – hele kollaroheline
  •      Moderate Yellow Green – keskmine kollaroheline
  •      Pale Yellow Green – kahvatu kollaroheline
  •      Grayish Yellow Green – hallikas kollaroheline
  •      Strong Olive Green – murtud oliivjasroheline
  •      Deep Olive Green – sügav oliivjasroheline
  •      Moderate Olive Green – keskmine oliivjasroheline
  •      Dark Olive Green – tume oliivjasroheline
  •      Grayish Olive Green – hallikas oliivjasroheline
  •      Dark Grayish Olive Green – tume hallikas-oliivjasroheline

KollakasrohelisedRedigeeri

  •      Vivid Yellowish Green – erk kollakasroheline
  •      Brilliant Yellowish Green – säravkollakasroheline
  •      Strong Yellowish Green – murtud kollakasroheline
  •      Deep Yellowish Green – sügav kollakasroheline
  •      Very Deep Yellowish Green – väga sügav kollakasroheline
  •      Very Light Yellowish Green – väga hele kollakasroheline
  •      Light Yellowish Green – hele kollakasroheline
  •      Moderate Yellowish Green – keskmine kollakasroheline
  •      Dark Yellowish Green – tume kollakasroheline
  •      Very Dark Yellowish Green – väga tume kollakasroheline

RohelisedRedigeeri

  •      Vivid Green – erkroheline
  •      Brilliant Green – säravroheline
  •      Strong Green – murtud roheline
  •      Deep Green – sügavroheline
  •      Very Light Green – väga hele roheline
  •      Light Green – hele roheline
  •      Moderate Green – keskmine roheline
  •      Dark Green – tumeroheline
  •      Very Dark Green – väga tume roheline
  •      Very Pale Green – väga kahvatu roheline
  •      Pale Green – kahvaturoheline
  •      Grayish Green – hallikasroheline
  •      Dark Grayish Green – tume hallikasroheline
  •      Blackish Green – mustjasroheline
  •      Greenish White – rohekasvalge
  •      Light Greenish Gray – hele rohekashall
  •      Greenish Gray – rohekashall
  •      Dark Greenish Gray – tume rohekashall
  •      Greenish Black – rohekasmust

SinakasrohelisedRedigeeri

  •      Vivid Bluish Green – erk sinakasroheline
  •      Brilliant Bluish Green – särav sinakasroheline
  •      Strong Bluish Green – murtud sinakasroheline
  •      Deep Bluish Green – sügav sinakasroheline
  •      Very Light Bluish Green – väga hele sinakasroheline
  •      Light Bluish Green – hele sinakasroheline
  •      Moderate Bluish Green – keskmine sinakasroheline
  •      Dark Bluish Green – tume sinakasroheline
  •      Very Dark Bluish Green – väga tume sinakasroheline

RohekassinisedRedigeeri

  •      Vivid Greenish Blue – erk rohekassinine
  •      Brilliant Greenish Blue – särav rohekassinine
  •      Strong Greenish Blue – murtud rohekassinine
  •      Deep Greenish Blue – sügav rohekassinine
  •      Very Light Greenish Blue – väga hele rohekassinine
  •      Light Greenish Blue – hele rohekassinine
  •      Moderate Greenish Blue – keskmine rohekassinine
  •      Dark Greenish Blue – tume rohekassinine
  •      Very Dark Greenish Blue – väga tume rohekassinine

SinisedRedigeeri

abc Vivid Blue – erksinine
abc Brilliant Blue – säravsinine
abc Strong Blue – murtud sinine
abc Deep Blue – sügavsinine
abc Very Light Blue – väga hele sinine
abc Light Blue – helesinine
abc Moderate Blue – keskmine sinine
abc Dark Blue – tumesinine
abc Very Pale Blue – väga kahvatu sinine
abc Pale Blue – kahvatusinine
abc Grayish Blue – hallikassinine
abc Dark Grayish Blue – tume hallikassinine
abc Blackish Blue – mustjassinine
abc Bluish White – sinakasvalge
abc Light Bluish Gray – hele sinakashall
abc Bluish Gray – sinakashall
abc Dark Bluish Gray – tume sinakashall
abc Bluish Black – sinakasmust

LillakassinisedRedigeeri

abc Vivid Purplish Blue – erk lillakassinine
abc Brilliant Purplish Blue – särav lillakassinine
abc Strong Purplish Blue – murtud lillakassinine
abc Deep Purplish Blue – sügav lillakassinine
abc Very Light Purplish Blue – väga hele lillakassinine
abc Light Purplish Blue – hele lillakassinine
abc Moderate Purplish Blue – keskmine lillakassinine
abc Dark Purplish Blue – tume lillakassinine
abc Very Pale Purplish Blue – väga kahvatu lillakassinine
abc Pale Purplish Blue – kahvatu lillakassinine
abc Grayish Purplish Blue – hallikas lillakassinine

LilladRedigeeri

abc Vivid Violet – erklilla
abc Brilliant Violet – säravlilla
abc Strong Violet – murtud lilla
abc Deep Violet – sügavlilla
abc Very Light Violet – väga hele lilla
abc Light Violet – helelilla
abc Moderate Violet – keskmine lilla
abc Dark Violet – tumelilla
abc Very Pale Violet – väga kahvatu lilla
abc Pale Violet – kahvatulilla
abc Grayish Violet – hallikaslilla

PurpurlilladRedigeeri

abc Vivid Purple – erk purpurlilla
abc Brilliant Purple – särav purpurlilla
abc Strong Purple – murtud purpurlilla
abc Deep Purple – sügav purpurlilla
abc Very Deep Purple – väga sügav purpurlilla
abc Very Light Purple – väga hele purpurlilla
abc Light Purple – hele purpurlilla
abc Moderate Purple – keskmine purpurlilla
abc Dark Purple – tume purpurlilla
abc Very Dark Purple – väga tume purpurlilla
abc Very Pale Purple – väga kahvatu purpurlilla
abc Pale Purple – kahvatu purpurlilla
abc Grayish Purple – hallikas purpurlilla
abc Dark Grayish Purple – tume hallikas purpurlilla
abc Blackish Purple – mustjas purpurlilla
abc Purplish White – purpurjasvalge
abc Light Purplish Gray – hele purpurjashall
abc Purplish Gray – purpurjashall
abc Dark Purplish Gray – tume purpurjashall
abc Purplish Black – purpurjasmust

PunakaslilladRedigeeri

abc Vivid Reddish Purple – erk punakaslilla
abc Strong Reddish Purple – murtud punakaslilla
abc Deep Reddish Purple – sügav punakaslilla
abc Very Deep Reddish Purple – sügav punakaslilla
abc Light Reddish Purple – hele punakaslilla
abc Moderate Reddish Purple – keskmine punakaslilla
abc Dark Reddish Purple – tume punakaslilla
abc Very Dark Reddish Purple – väga tume punakaslilla
abc Pale Reddish Purple – kahvatu punakaslilla
abc Grayish Reddish Purple – hallikas punakaslilla
abc Brilliant Purplish Pink – särav lillakasroosa
abc Strong Purplish Pink – murtud lillakasroosa
abc Deep Purplish Pink – sügav lillakasroosa
abc Light Purplish Pink – hele lillakasroosa
abc Moderate Purplish Pink – keskmine lillakasroosa
abc Dark Purplish Pink – tume lillakasroosa
abc Pale Purplish Pink – kahvatu lillakasroosa
abc Grayish Purplish Pink – hallikas lillakasroosa

LillakaspunasedRedigeeri

abc Vivid Purplish Red – erk lillakaspunane
abc Strong Purplish Red – murtud lillakaspunane
abc Deep Purplish Red – sügav lillakaspunane
abc Very Deep Purplish Red – väga sügav lillakaspunane
abc Moderate Purplish Red – keskmine lillakaspunane
abc Dark Purplish Red – tume lillakaspunane
abc Very Dark Purplish Red – väga tume lillakaspunane
abc Light Grayish Purplish Red – hele hallikas-lillakaspunane
abc Grayish Purplish Red – hallikas lillakaspunane

Akromaatilised värvusedRedigeeri

abc White – valge
abc Light Gray – helehall
abc Medium Gray – keskmine hall
abc Dark Gray – tumehall
abc Black – must

Vaata kaRedigeeri

VälislingidRedigeeri