Ava peamenüü

Burgundia kuningriikRedigeeri

Burgundide kuningadRedigeeri

Burgundia kuningriik Frangi riigi osanaRedigeeri

534 langes Burgundia Merovingide, Frangi riigi valitsejate võimu alla

Taastatud Burgundia kuningriikRedigeeri

Alam-Burgundia kuningriikRedigeeri

Ülem-Burgundia kuningriikRedigeeri

  • Rudolf I, kuningas 888–912 (Welf)
  • Rudolf II, kuningas 912–937, Itaalia kuningas 922–926, Alam-Burgundia kuningas alates 930

ArelaatRedigeeri

  • Konrad III, kuningas 937/951–993 (Welf)
  • Rudolf III, kuningas 993–1032 (Welf)
  • Konrad IV, keiser, Burgundia kuningas 1033–1038, Burgundia kuningriik läks Saksa-Rooma riigi koosseisu.

Burgundia hertsogkondRedigeeri

Burgundia hertsogkond Frangi riigi koosseisusRedigeeri

  • Childebrand, hertsog, suri 752
  • Theoderich, hertsog, suri 793
  • ...
  • Hugbert, Ülem-Burgundia hertsog –864
  • Konrad, Ülem-Burgundia hertsog 864–876 (Welf)
  • Rudolf I, Ülem-Burgundia hertsog 876–888 (Welf)

Burgundia hertsogkond Lääne-Frangi riigi ja Prantsusmaa koosseisusRedigeeri

Lääne-Frangi riigile ja hiljem Prantsusmaale kuulus vaid Burgundia lääneosa, tänapäeva Bourgogne.

Burgundia hertsogiriik (alates 1435)Redigeeri

  • Philippe Hea (Philippe III), 1419–1467
  • Charles Südi, 1467–1477
  • Maria, 1477–1482
  • Maria surma järel jagati Burgundia Habsburgide ja Prantsusmaa vahel. Mõlemad kasutasid Burgundia hertsogi tiitlit.

Burgundia vabakrahvkond (Franche-Comté)Redigeeri

Algul Burgundia kuningriigi, alates 1033 Saksa-Rooma riigi osa

  • Odo, suri 870, Mâconi, Dijoni ja Autuni krahv 867–870
  • Rodfried, Ülem-Burgundia kõrgkrahv 870–895
  • Hugo Must, Burgundia hertsog ja Ülem-Burgundia kõrgkrahv 921–952
  • Giselbert, 952–956
  • Lenthold I, 956–971
  • Alberik II, 971–975
  • Lenthold II, 975–979
  • Alberik III, 979–995
  • Otto Wilhelm, Burgundia krahv 995–1026
  • Rainald I, krahv 1026–1057
  • Wilhelm I, krahv 1057–1087
  • Rainald II, krahv 1087–1105
  • Wilhelm II der Deutsche, krahv 1105–1125
  • Wilhelm III Laps, krahv 1125–1127
  • Konrad I, krahv 1127–1152
  • Rainald III, krahv 1127–1148,
  • Beatrix Burgundiast, krahvinna 1148–1184
  • Friedrich Barbarossa, Saksa-Rooma keiser ja Burgundia krahv 1156–1190, Beatrixi väimees
  • Otto I, Friedrichi poeg, Burgundia pfaltskrahv 1190–1200
  • Johanna I, Burgundia pfaltskrahvinna, 1200–1205
  • Beatrix, Burgundia pfaltskrahvinna 1205–1231
  • Otto II, Burgundia pfaltskrahv 1231–1234
  • Otto III, Merania hertsog ja Burgundia pfaltskrahv 1234–1248
  • Adelheid, Burgundia pfaltskrahvinna, 1248–1279
  • Otto IV, pfaltskrahv 1279–1303
  • Robert, 1303–1315
  • Johanna II, 1315–1330
  • Odo IV, Burgundia hertsog, Burgundia pfaltskrahv ja Artois' krahv 1330–1347
  • Philipp de Rouvres, Burgundia pfaltskrahv ja Artois' krahv 1347–1361, Burgundia hertsog 1349–1361
  • Margarete, Artois' ja Burgundia krahvinna 1361–1382
  • Ludwig III Burgundia ja Flandria krahv 1382–1384
  • Seejärel liideti vabakrahvkond Burgundia hertsogkonnaga, hiljem hertsogiriigiga ning langes viimaks Habsburgide kätte, Prantsusmaa vallutas selle 1678.

Habsburgidest ja Habsburg-Lotringi dünastiast Burgundia hertsogidRedigeeri

Burgundia titulaarhertsogid olid tegelikult Madalmaade (alates 1581 vaid Lõuna-Madalmaade) ning Burgundia vabakrahvkonna (kuni 1678) valitsejad

Prantsuse-Burgundia hertsogidRedigeeri

Vaata kaRedigeeri