Venemaa keisririigi justiitsministrite loend

Venemaa keisririigi justiitsministrite loend on loetelu Venemaa Keisririigi Justiitsministeeriumi juhtidest alates ministeeriumi loomisest 1802. aastal kuni 1917. aasta Veebruarirevolutsioonini. Minister oli ühtlasi senati peaprokurör.

Nr Ametisse astumise aasta Kuupäev Ametist lahkumise aasta Kuupäev Pilt Nimi Eluaastad Auaste Märkused
1
1802
9. september
1803
7. oktoober Gavriil (Gavrila) Romanovitš Deržavin
1743−1816
tõeline salanõunik
2
1803
8. oktoober
1810
1. jaanuar hiilguslik vürst Pjotr Vassiljevitš Lopuhhin
1753−1827
tõeline salanõunik
3
1810
1. jaanuar
1814
30. august Ivan Ivanovitš Dmitrijev
1760−1837
salanõunik
4
1814
1. jaanuar
1817
25. august Dmitri Prokofjevitš Troštšinski
1749−1829
salanõunik
5
1817
25. august
1827
18. oktoober vürst Dmitri Ivanovitš Lobanov-Rostovski
1758−1838
jalaväekindral
6
1827
18. oktoober
1829
20. september vürst Aleksei Aleksejevitš Dolgorukov
1767−1834
salanõunik
7
1829
20. september
1839
14. veebruar Dmitri Vassiljevitš Daškov
1789−1839
salanõunik Ministeeriumi direktor kuni 02.02.1832
8
1839
15. veebruar
1839
31. detsember Dmitri Nikolajevitš Bludov
1785−1864
tõeline salanõunik
9
1839
31. detsember
1862
21. oktoober krahv Viktor Nikititš Panin
1801−1874
tõeline riiginõunik (a-st 1841 salanõunik, a-st 1856 tõeline salanõunik) Ministeeriumi direktor kuni 16.04.1841
10
1862
21. oktoober
1867
16. aprill Dmitri Nikolajevitš Zamjatin
1805−1881
salanõunik (a-st 1866 tõeline salanõunik) Ministeeriumi direktor kuni 01.01.1864
1867
18. aprill
1867
30. mai vürst Sergei Nikolajevitš Urussov
1816−1883
salanõunik Ministeeriumi direktor
11
1867
15. oktoober
1878
30. mai krahv Magnus Konstantin Ferdinand von der Pahlen
1833−1912
salanõunik Ministeeriumi direktor kuni 1868
12
1878
30. mai
1885
6. november Dmitri Nikolajevitš Nabokov
1827−1904
tõeline salanõunik
14
1885
6. november
1894
1. jaanuar Nikolai Avksentjevitš Manassein
1834−1895
salanõunik (a-st 1890 tõeline salanõunik)
15
1894
1. jaanuar
1905
14. jaanuar Nikolai Valerianovitš Muravjov
1850−1908
salanõunik (a-st 1901 tõeline salanõunik)
16
1905
21. jaanuar
1905
16. detsember Sergei Sergejevitš Manuhhin
1856−1922
salanõunik
17
1905
16. detsember
1906
24. aprill Mihhail Grigorjevitš Akimov
1847−1914
salanõunik
18
1906
24. aprill
1915
6. juuli Ivan Grigorjevitš Štšeglovitov
1861−1918
tõeline salanõunik
19
1915
6. juuli
1916
7. juuli Aleksandr Aleksejevitš Hvostov
1857−1922
salanõunik
20
1916
7. juuli
1916
20. detsember Aleksandr Aleksandrovitš Makarov
1857−1919
salanõunik
21
1916
20. detsember
1917
28. veebruar Nikolai Aleksandrovitš Dobrovolski
1854−1918
salanõunik

Vaata ka muuda