Ava peamenüü

Teises maailmasõjas osalenud Saksa väeüksuste loend

Nimekiri Saksamaa poolel teeninud Saksa väeüksustest, mis osalesid Teises maailmasõjas.


Sisukord

Väegrupid (Heeresgruppen)Redigeeri

ArmeedRedigeeri

Loetelu ei ole täielik.

ArmeedRedigeeri

SoomusarmeedRedigeeri

SoomusgrupidRedigeeri

Armeegrupid (Armeegruppen)Redigeeri

  • Armeegrupp "Felber"
  • Armeegruppe A
  • Armeegruppe Balck
  • Armeegruppe Blumentritt
  • Armeegruppe Christiansen
  • Armeegruppe Dumitrescu
  • Armeegruppe Felber
  • Armeegruppe Fretter-Pico
  • Armeegruppe Frießner
  • Armeegruppe G
  • Armeegruppe Guderian - vaata Panzergruppe 2
  • Armeegruppe Heinrici
  • Armeegruppe Hoth
  • Armeegruppe von Kleist
  • Armeegruppe Lanz
  • Armeegruppe Ligurien
  • Armeegruppe Loch
  • Armeegruppe von Manteuffel
  • Armeegruppe Narwa
  • Armeegruppe Nikopol
  • Armeegruppe Normandie
  • Armeegruppe Raus
  • Armeegruppe Ruoff
  • Armeegruppe Spree
  • Armeegruppe Straube
  • Armeegruppe Student
  • Armeegruppe Südgriechenland
  • Armeegruppe Weichs
  • Armeegruppe Wenck
  • Armeegruppe Wöhler
  • Armeegruppe von Zangen
  • Armeegruppe XXI

Armeegrupid (Armee-Abteilungen)Redigeeri

SS-armeedRedigeeri

    • Saksa 6. SS tankiarmee
    • Saksa 11. SS tankiarmee

KorpusedRedigeeri

JalaväekorpusedRedigeeri

I korpus, II korpus, III korpus, IV korpus, V korpus, VI korpus, VII korpus, VIII korpus, IX korpus, X korpus, XI korpus, XII korpus, XIII korpus, XVI korpus, XVII korpus, XVIII korpus, XX korpus, XXI korpus, XXIII korpus, XXIV korpus, XXV korpus, XXVI korpus, XXVII korpus, XXVIII korpus, XXIX korpus, XXX korpus, XXXII korpus, XXXIII korpus, XXXIV korpus, XXXV korpus, XXXVIII korpus, XXXX korpus, XXXXII korpus, XXXXIII korpus, XXXXIV korpus, XXXXVI korpus, XXXXVII korpus, XXXXVIII korpus, L korpus, LI korpus, LII korpus, LIII korpus, LIV korpus, LV korpus, LIX korpus, LXII korpus, LXIII korpus, LXIV korpus, LXV korpus, LXVI korpus, LXVII korpus, LXVIII korpus, LXIX korpus, LXX korpus, LXXI korpus, LXXII korpus, LXXIII korpus, LXXIV korpus, LXXV korpus, LXXVI korpus, LXXVIII korpus, LXXX korpus, LXXXI korpus, LXXXII korpus, LXXXIII korpus, LXXXIV korpus, LXXXV korpus, LXXXVI korpus, LXXXVII korpus, LXXXVIII korpus, LXXXIX korpus, LXXXX korpus, LXXXXI korpus, LXXXXVII korpus, CI korpus


Motoriseeritud korpusedRedigeeri

III motoriseeritud korpus, XIV motoriseeritud korpus, XV motoriseeritud korpus, XVI motoriseeritud korpus, XIX motoriseeritud korpus, XXII motoriseeritud korpus, XXIX motoriseeritud korpus, XXXX motoriseeritud korpus, XXXXI motoriseeritud korpus, XXXXVI motoriseeritud korpus, XXXXVII motoriseeritud korpus, XXXXVIII motoriseeritud korpus, LVI motoriseeritud korpus, LVII motoriseeritud korpus


SoomuskorpusedRedigeeri

III tankikorpus, IV tankikorpus, VII tankikorpus, XIV tankikorpus, XXIV tankikorpus, XXXVIII tankikorpus, XXXIX tankikorpus, XXXX tankikorpus, XXXXI tankikorpus, XXXXVI tankikorpus, XXXXVII tankikorpus, XXXXVIII tankikorpus, LVI tankikorpus, LVII tankikorpus, LVIII tankikorpus LXXVI tankikorpus, Tankikorpus "Feldherrnhalle", Tankikorpus "Großdeutshland"

MägikorpusedRedigeeri

XV mägikorpus, XVIII mägikorpus, XIX mägikorpus, XXI mägikorpus, XXII mägikorpus, XXXVI mägikorpus, XXXIX mägikorpus, LI mägikorpus, Mägikorpus "Norwegen"


SS-korpusedRedigeeri

I SS-tankikorpus "Leibstandarte", II SS-tankikorpus, III Germaani Soomuskorpus, IV SS-tankikorpus, V SS-mägikorpus, VI SS korpus (läti), VII SS-tankikorpus, VIII SS-ratsakorpus IX SS-mägikorpus, X SS-korpus, XI SS-tankikorpus, XII SS-korpus, XIII SS-korpus, XIV SS-korpus, XV SS-ratsakorpus, XVI SS-korpus, XVII SS-korpus, XVIII SS-korpus

Lennuväe korpusedRedigeeri

Langevarjurite tankikorpus "Hermann Göring", I langevarjurite korpus, II langevarjurite korpus, I lennuväe välikorpus, II lennuväe välikorpus, III lennuväe välikorpus, IV lennuväe välikorpus

DiviisidRedigeeri