Ava peamenüü
Disambig gray.svg  See artikkel räägib Eesti ansamblist; Nexus oli ka WorldWideWebi hilisem nimetus.

Nexus oli Eesti ansambel, mis tegutses aastatel 20032006.

Nexus
Päritolu Eesti
Stiilid popmuusika
Tegev 2003–2006
Koosseis
Janne Saar, Merlyn Uusküla ja Helen Randmäe ning trummar Borka (Boriss Hrebtukov), bassist Villu (Viljar Norman) ja kitarrimängija Kaska (Kristjan Kaasik)

Ansamblisse kuulusid lauljad Janne Saar, Merlyn Uusküla ja Helen Randmäe ning trummar Borka (Boriss Hrebtukov), bassist Villu (Viljar Norman) ja kitarrimängija Kaska (Kristjan Kaasik).

Ansambli kaks esimest albumit viljelesid elektroonilist ja popmuusikat, viimastes albumites oli ka rokielemente.

AjaluguRedigeeri

Esimesel tegutsemisaastal ilmus bändil debüütalbum "Nii kuum". Plaadi nimilooga "Nii kuum" võideti Raadio 2 Aastahiti auhind[1]. 2004. aastal sai Aastahiti auhinna sama plaadi lugu "Hingetuna" [2]. Album sai 2004. aastal ka auhinna Kuldne plaat kategoorias "Uus tulija"[3].

Laul "Niikuinii" Nexuse kolmandalt albumilt ("Nii head tüdrukud ei tee", 2005) saavutas R2 Aastahiti hääletusel II koha [4].

Aastal 2006 lõpetas Nexus tegevuse[5] Nexust peetakse siiani Eesti viimaste aegade üheks edukaimaks tüdrukutebändiks.

DiskograafiaRedigeeri

  • 2003 "Nii kuum" TopTen
  • 2004 "Nexus 2" TopTen
  • 2005 "Nii head tüdrukud ei tee" Nexus Management
  • 2006 "Best of Nexus" TopTen
  • 2006 "Best of Nexus" (CD+DVD) Nexus Production

ViitedRedigeeri

  1. Kristel Kirss. Nexuse piigade kuum laul sulatas kuulajate südamed. Õhtuleht, 05. jaanuar 2004
  2. Kerttu Kaldoja. Raadio 2 valib taas aastahitti. Eesti Päevaleht, 6. november 2006
  3. Immo Mihkelson. Kuldse Plaadi said kõige edukamad popmuusikud. Postimees, 06. märts 2004
  4. R2 aastahitt 2005. The Suni "Kuu on päike". Õhtuleht, 04. jaanuar 2006
  5. Inna-Katrin Hein. Nexus võib laiali minna. Postimees, 30. juuni 2006

VälislingidRedigeeri