Kalju Kurepõld

Kalju Kurepõld (15. märts 193725. oktoober 2010) oli eesti karikaturist ja filmitegija.

Ta lõpetas 1956. aastal Tallinna 10. Keskkooli.[1] Tegeles spordiga (aerutamine[2], mäesuusatamine). Õppis Eesti Põllumajanduse Akadeemia veterinaariateaduskonnas ja Tartu Riikliku Ülikooli kehakultuuriteaduskonnas. Jõudis multifilmide tegemiseni karikatuuri kaudu. Esimesed karikatuurid ilmusid 1960. aastal ajalehtedes Edasi ja Õhtuleht, seejärel ajakirjas Pikker.

KarikatuurikogumikudRedigeeri

  • Kalju Kurepõld – "Pildipasunaga = Из карикатурной трубы" – (48 lk, 1967) UDK 741.5 (474.2)
  • Kalju Kurepõld – "Aru puru = Осколки разума" (77 lk, 1974) – UDK 741.5 (474.2)
  • "У нас в гостях эстонский журнал сатиры и юмора «Пиккер»" (48 lk, 1974), kirjastuselt Sovetskij hudožnik, vene keeles, toimetanud A. Kupetsjan
  • "Birken Bernstein blaues Meer" (93 lk, Berlin, 1975)
  • "Salon pięknošci"
  • Näituse kataloogis "Händikäp" SPORDINAERATUSI TALLINNAST (128 lk, 1980) Koostanud Edgar Spriit ; Kujundanud Rein Lauks
  • Näituse kataloogis "Mis siin naerda on?" (96 lk, 1982) Koostanud Edgar Spriit ; Kujundanud Hugo Hiibus
  • "Homo Novus" (16 lk, 1988), Koostaja Edgar Spriit, Kujundaja Rein Lauks ISBN 5797901358
  • Kalju Kurepõld – "Tillud-Killud" (97 lk, 1996) UDK 741.5 (474.2)
  • VII Edmund Valtmani nimelisel karikatuurivõistluse kataloog "Mis imekena maailm?!" (2008) UDK 741.5.071.1 (474.2) (084)

KarikatuurinäitusedRedigeeri

Kujundanud raamatuidRedigeeri

Filmograafia[4]Redigeeri

  • 1982 "Primadonna" – animafilm, režissöör, stsenarist
  • 1981 "Nael II" – animafilm, kunstnik-multiplikaator
  • 1980 "Sindi kangad" – reklaamfilm, režissöör, operaator
  • 1980 "Veidi viltu" – animafilm, režissöör
  • 1979 "Oi, jänes, aita!" – animafilm, kunstnik-multiplikaator
  • 1979 "Teie nimi?" – animafilm, kunstnik-multiplikaator
  • 1978 "Telemükse" – animafilm, režissöör, stsenarist, kunstnik
  • 1971 "Huviline filmikaamera" – animafilm, kunstnik-multiplikaator
  • 1970 "Varastati Vana Toomas" – mängufilm, kombineeritud võtete operaator
  • 1967 "Jussikese seitse sõpra" – animafilm, kunstnik-multiplikaator
  • 1965 "Operaator Kõps marjametsas" – animafilm, kunstnik-multiplikaator
  • 1964 "Null kolm" – mängufilm, kunstniku assistent
  • 1964 "Operaator Kõps seeneriigis" – animafilm, operaator
  • 1964 "Viimane korstnapühkija" – animafilm, operaator
  • 1963 "Põhjuseta komandeeringud" – filmikroonika, operaator
  • 1962 "Kaks lugu" – animafilm, animaator
  • 1962 "Peaaegu uskumatu lugu" – animafilm, animaator
  • 1962 "Väike motoroller" – animafilm, operaator, animaator
  • 1961 "Humoristlik aastavahetuse ringvaade" – filmikroonika, operaator
  • 1961 "Ott kosmoses" – animafilm, animaator
  • ???? "Maastikuagronoomiks Jänedal" – reklaamfilm, operaator

ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri