Jeanette Biedermann

Saksamaa laulja

Jeanette Biedermann (sündinud 22. veebruaril 1980), tuntud ka kui Jeanette, on saksa poplaulja, laulukirjutaja ja näitleja.

Jeanette Biedermann
Sünninimi Jeanette Biedermann
Sündinud 22. veebruar 1980 (44-aastane) Berliin, Saksamaa
Päritolu Berliin, Saksamaa
Stiilid pop- ja rokkmuusika
Elukutse laulja, näitleja, laulukirjutaja
Tegev 1999–...
Plaadifirma Polydor (1999–2003)
Kuba Music / Universal (2003–)
Veebileht Koduleht

Elulugu muuda

Jeanette Biedermanni vanemad on Bernd ja Marion Biedermann, õdesid ega vendi tal pole. Kuueselt hakkas ta esinema Lilliputi lastetsirkuses akrobaatikaetendustel. Pärast keskkooli lõpetamist õppis ta juuksuriks. Pärast Bild-Schlagerwettbewerbi võistlust andis välja debüütsingli "Das tut unheimlich Weh".

Näitlemine muuda

Aastatel 1999–2004 mängis ta kaasa seebikas "Gute Zeiten, Schlechte Zeiten" Marie Balzeri rolli. 2008. aasta augustist mängib ta peaosa Anna Polauke rolli Saksamaa seriaalis "Anna und die Liebe".

Muusika muuda

"Enjoy" ja "Delicious" (1999–2002) muuda

2000. aastal andis ta välja oma esimese ingliskeelse singli "Go Back". Laul jõudis Saksamaa singlite edetabelis kaheksandale kohale. Pärast seda ilmus tema esimene album "Enjoy!", mis sai kuldplaadiks. Biedermann võitis ECHO auhinna "Parima naisartisti" kategoorias. Varsti pärast seda tuli välja tema teine plaat "Delicious", mis sai ka kuldplaadiks. Plaadilt ilmus kolm singlit: "How It's Got to Be", "Sunny Day" ja "No More Tears".

"Rock My Life" ja "Break on Through" (2002–2003) muuda

2002. aastal ilmus tema kolmas album "Rock My Life", mis jõudis Saksamaa albumite edetabelis seitsmendale kohale. Album sai kuldplaadiks. Albumi esimene samanimeline singel jõudis Saksamaa singlite edetabelis kolmandale kohale ja sai ka kuldplaadiks. Ka teised singlid, mis albumilt ilmusid, jõudsid Saksamaa singlite edetabelis esikümnesse. Pärast seda alustas Biedermann oma teist kontserditurneed.

2003. aasta novembris ilmus tema neljas stuudioalbum "Break on Through", mis sai plaatinaplaadiks. Albumi esimene singel "Rockin' on Heaven's Floor" jõudis Saksamaa singlite edetabelis kolmandale ning Austrias ja Šveitsis kuuendale kohale. 2004. aasta kevadel alustas ta oma seni suurimat kontserditurneed "Break on Through Tour". Albumi teine singel "No Eternity" jõudis Saksamaa singlite edetabelis kaheksandale kohale.

2004. aasta talvel ilmus Biedermanni jõulualbum "Merry Christmas", millelt ilmus ainult üks singel "The Infant Light".

"Naked Truth" ja "Undress to the Beat" (pärast 2005) muuda

"Naked Truth" ilmus 2006. aasta märtsis ja sellele andis panuse ka Biedermanni kunagine kavaler ja kitarrist Jörg Weissenberg. Album jõudis Saksamaa albumite edetabelis 14. kohale, aga kukkus kiiresti esiviiekümnest välja. Albumi singlid jõudsid esikolmekümnesse. Kolmas singel "Heat of Summer" jõudis Saksamaa singlite edetabelis 50. kohale. Albumit reklaamiti lühikese kontserditurneega "Bad Girls Club" kaheksas Saksamaa linnas.

Album "Undress to the Beat" ilmus Saksamaal ja Austrias 20. märtsil 2009. Seitsmenda stuudioalbumi esimene singel on "Undress to the Beat" ning see anti välja 27. veebruaril 2009. Albumi teine singel on "Material Boy (Don't Look Back)".

Diskograafia muuda

Jeanette Biedermann diskograafia
Välja antud
Stuudioalbumid 7
Kontsertalbumid 1
Singlid 22
Muusikavideod 20
Jõulualbumid 1
DVD-d 4

Stuudioalbumid muuda

Muud albumid muuda

Singlid muuda

DVD muuda

Filmograafia muuda

  • 1999–2004 – Gute Zeiten, schlechte Zeiten Marie Balzerina
  • 2001 – Der kleine Eisbär Gretana (hääl)
  • 2002 – South Park Susanina (Saksamaa dubleerimise hääl) (415. osa)
  • 2004 – Happy Friday (7. osa)
  • 2004 – Hai-Alarm auf Mallorca iseendana
  • 2004 – Liebe ohne Rückfahrschein Julia Behrendtina
  • 2005 – Võidusõidu sebra Sandyna (Saksamaa, dublaažihääl)
  • 2006 – Üle heki Heatherina (Saksamaa dubleerimise hääl)
  • 2006 – Tatort Danana (üks osa)
  • 2006 – Pastewka (season 2, episode 5) iseendana
  • 2007 – Die ProSieben-Märchenstunde – König Drosselbart (4. hooaeg, 2. osa) Kuninga tütrena
  • 2008 – Die Treue-Testerin – Spezialauftrag Liebe Franziska Schrötterina
  • 2008 – Dörte’s Dancing Dörte Brandtina
  • 2008 – Winx Club – Das Geheimnis des verlorenen Königreiches Bloom (Saksamaa dubleerimise hääl)
  • 2008–2009 – Anna und die Liebe Anna Polaukena

Auhinnad muuda

2000

  • Bravo Otto (Hõbe) – "Parim naislaulja"

2001

  • ECHO – "Parim naisartist"

2002

  • Eins Live Krone – "Parim naisartist"
  • Top Of The Pops Award – "Parim Saksamaa artist"
  • Goldene Europa
  • Goldener Fritz

2003

  • Eins Live Krone – "Parim naisartist"
  • Bravo Otto (kuld) – "Parim naislaulja"
  • Bravo Otto (hõbe) – "Parim TV naisnäitleja"
  • McMega Music Award – "Aasta naisartist"
  • Maxim – "Aasta naine"

2004

  • Bravo Otto (kuld) – "Parim naisartist"
  • Bravo Otto (kuld) – "Parim TV naisnäitleja"
  • Goldene Kamera – "Parim popartist"
  • Glamourfrau 2003 Bunte

2005

  • ECHO – "Parim video 'Run With Me'"
  • Maxim – "Aasta naine"

2006

  • FHM – "Maailma seksikaim naine"

Välislingid muuda