Ava peamenüü
Disambig gray.svg  See artikkel räägib kitarristist; näitleja kohta vaata artiklit Jason Carter (näitleja)

Jason Carter (sündinud 1969[1]) on Briti kitarrist.

Alustas elektrikitarristina, kuid tema rokikarjäär lõppes 1980ndatel. Ta tunneb huvi kaugete maade ja väärikate traditsioonide vastu, katsetab erinevaid stiile, eksootilisi helilaade ja vaba häälestust. Flamenkokitarri ehitas talle Hispaania meister Antonio Montero, Iraanis valmistatud udi (lühikese kaela ja nelja keelega pill, mida mängitakse lipitsaga) kinkis talle Saudi Araabia kultuuriminister isiklikult.

Tema inspiratsiooniallikas on harf-kitarr. Sellele pillile kirjutatud lugudest on valmimas Jason Carteri järgmine (15.) heliplaat.

DiskograafiaRedigeeri

  • "Duet For One" (Inovatus Music 1993)
  • "Indian Interlude" (Sony India 1994)
  • "The Pathway" (Get Real 1995
  • "Entrada Salida?" (ARC Music 1995)
  • "Kindred Spirits" (ARC Music 1997)
  • "Simply Flamenco" (EMI USA 1998)
  • "Eclipse" (ARC Music 1999)
  • "Evocativa" (ARC Music 2000)
  • "Boccherini Guitar Quintets" (ASV Records 2000)
  • "Elements" (ARC Music 2001)
  • "The Colour of Silence" (Inovatus Music 2002)
  • "Shamal" (Inovatus Music 2004)
  • "Helsinki Project (Naim Audio 2007)
  • "The Embrace (Infinity, Greece 2008)


ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri