Traffic

(Ümber suunatud leheküljelt TraFFic)
Disambig gray.svg  See artikkel räägib Eesti ansamblist; Steven Soderberghi filmi kohta vaata artiklit Narkoäri (film 2000); ansambli ABC albumi kohta vaata artiklit Traffic (ABC album)

Traffic on Eesti bänd, mis alustas tegevust 2006. aastal Tallinnas.

Traffic
Päritolu Tallinn, Eesti
Stiilid popmuusika
Tegev 2006-tänaseni
Plaadifirma Downtown Records
Veebileht http://www.traffic.ee
Koosseis
Silver Laas (laul)
Robert Vaigla (kitarr)
Tõnis Kivisild
Joonas Mattias Sarapuu (klahvpillid)
Boriss Hrebtukov (trummid)
Stig Rästa (laul ja kitarr)
Endised liikmed
Reigo Ahven (trummid)
Karl Kanter (kitarr)
Ivo Priilinn (trummid)

AjaluguRedigeeri

Trafficu alguseks saab lugeda seda, kui Silver Laas ja Stig Rästa hakkasid koos tegema nendele meelepärast muusikat. Kahele muusikule lisandusid teisedki ning sündiski uus bänd.

Esiksingel "Kallis, ära küsi" sai 2006. aastal populaarseks[viide?] raadiohitiks. 2006. aasta R2 Aastahitil pääses laul esikümnesse. Järgmine raadiohitt oli "Vastassuunas"[viide?].

2007. aastal lahkus bändist Reigo Ahven ning liitus Ivo Priilinn. Sama aasta alguses sai Kanal 2 uudistesaate "Reporter" tunnusmuusikaks ansambli laul "Vihm". Trafficu laulud on olnud ka teiste telesaadete tunnusmuusikaks. Näiteks saate "Meie kangelane" tunnusmuusikaks oli laul "Teadmatus on hea" ning noortesaate "Mine metsa!" tunnusmuusikaks oli laul "Hääl telefonis".

2007. aasta märtsis tuli välja bändi kolmas, samuti edukaks kujunenud singel "Meie laul", mida lauldi koos Eesti lauljanna Maarjaga. Laul sai Raadio Uuno aastaedetabelis eesti laulude hulgas 7. koha ja Raadio 2 aastahiti tabelis 8. koha. Kaks kuud hiljem ilmus ka bändi debüütalbum "Traffic". Album osutus edukaks, olles veel mitu nädalat pärast albumi väljaandmist Eesti albumimüügi edetabeli tipus.

Aprillis 2008 tuli välja bändi neljas singel, mis kannab pealkirja "Sõnad".

Eurovisiooni Eesti eelvoorRedigeeri

Eurolaul
Aasta Laul Punktid Koht Kaaslauljad
2008 "It's Never Too Late" 866 8 Luisa Värk
2009 "See päev" 16 2 -
2012 "NASA" 5 10 -
2014 "Für Elise" 15 3 -
2020 "Üks kord veel" 11 5 -

DiskograafiaRedigeeri

SinglidRedigeeri

  • "Kallis, ära küsi" (2006)
  • "Vastassuunas" (2006)
  • "Meie laul" (feat. Maarja; 2007)
  • "Päevast Päeva" (2007)
  • "It's Never Too Late" (feat. Luisa Värk; 2008)
  • "Sõnad" (2008)
  • "Kesköödisko" (2008)
  • "Tuul" (2008/2009)
  • "See Päev" (Eesti Laul 2009)
  • "Elekter" (2010)
  • "NASA" (Eesti Laul 2012)
  • "Für Elise" (Eesti Laul 2014)
  • "Maailmaparandaja"
  • "Sekundiga" (2015)
  • "Natukene veel" (2016)
  • "Varjud" ft. Lenna (2017)
  • "Vead" (2018)
  • "Ei anna alla" (2018)
  • "Teisiti ei saa" (2019)
  • "Üks kord veel" (2020)

AlbumidRedigeeri

  • "Traffic" (2007)
  • "2" (2008)
  • "Siirius" (2012)
  • "10 live" (2016)

VälislingidRedigeeri