Ava peamenüü

Skyforger on 1995. aastal loodud Läti folk metal ansambel.

Skyforger
Skyforger 16127 Cernunnos Fest 11.jpg
Päritolu Riia, Läti
Stiilid Folk metal
Black metal
Tegev alates 1995
Plaadifirma Folter
Mascot
Metal Blade Records
Veebileht www.skyforger.lv/
Koosseis
Pēteris Kvetkovskis
Edgars Grabovskis ("Zirgs")
Alvis Bernāns
Artūrs Jurjāns
Endised liikmed
Mārtiņš Pētersons
Viesturs Grīnbergs
Konstantīns Švedovs
Linda Bēce
Imants Vovers
Rihards Skudrîtis
Girts Kļaviņš ("Motors")
Edgars Krūmiņš ("Mazais")
Kaspars Bārbals

Nende 2010. aasta album Kurbads valiti 2011. aasta Läti muusikaauhindade galal (Latvijas Mūzikas ierakstu gada balva) parimaks rock-albumiks.[1]

DiskograafiaRedigeeri

  • Semigall's Warchant (1997) (demo)
  • Kauja pie Saules (1998)
  • Latviešu Strēlnieki (1999)
  • Pērkonkalve (Thunderforge) (2003)
  • Zobena Dziesma (2003)
  • Semigalls' Warchant (2005) (1997. aasta demo uusväljaanne nelja uue looga)
  • Kurbads (2010)
  • Senprūsija (2015)

KoosseisRedigeeri

Praegused liikmedRedigeeri

  • Pēteris Kvetkovskis – laulja, kitarrist, Läti rahvuspillid
  • Edgars Grabovskis ("Zirgs") – basskitarrist, taustalaulja, Läti rahvuspillid
  • Alvis Bernāns – kitarrist
  • Artūrs Jurjāns – trummar

Endised liikmedRedigeeri

  • Viesturs Grīnbergs – kitarrist (1995–1996)
  • Konstantīns Švedovs – laulja (1995–1996)
  • Linda Bēce – flöödimängija (1995–1997)
  • Imants Vovers – trummar (1995–1998)
  • Edgars Krūmiņš ("Mazais") – trummar, löökpillimängija (1998–2015)
  • Rihards Skudrîtis – kitarrist (1995–2004, 2006–2008)
  • Mārtiņš Pētersons – kitarrist (2000–2001, 2008–2010)
  • Girts Kļaviņš ("Motors") – kitarrist (2004–2006)
  • Kaspars Bārbals – Läti rahvuspillid, taustalaulja (2004–2012)

ViitedRedigeeri

VälislingidRedigeeri