Ava peamenüü

Saksa ordu suurmarssal

(Ümber suunatud leheküljelt Saksa ordu suurmarssalite loend)

Saksa ordu suurmarssalite loend loetleb teadaolevaid Saksa ordu suurmarssaleid (ladina k. Summus Marescalcus; saksa k. Großmarschall, ka Ordensmarschall või Oberster Marschall) ehk sõjaväe juhatajaid, kes juhatasid peamiselt Leedu vastaseid rünnakuid ja resideerisid aastatel 13121525 Preisimaal Königsbergi ordulinnuses (tänapäeval Kaliningradis), olles aastast 1360 ka sealseks Königsbergi komtuuriks.

Teenistusaastad Nimi Interwiki
1208 Heinrich
1215 Ludwig von Horflegowe Людвиг фон Хорфлегове
12281230 Gunther von Wüllersleben Gunther von Wüllersleben
1239 Girard von Mauberge Гирард фон Мауберге
1240 Gerhard von Malberg Gerhard von Malberg
???? Werner von Merenberg
12421243 Berlewin von Freiberg Берлевин фон Фрайберг
1244 Almerich von Würzburg
12441260 Heinrich Botel Генрих Ботель
12731285, 1288 Konrad von Thierberg noorem Конрад фон Тирберг Младший
13121320 Heinrich von Plötzke Heinrich von Plötzke
1331–1335 Dietrich von Altenburg Dietrich von Altenburg
1335–1339 Heinrich Dusemer Heinrich Dusemer
1339–1342 Hako
13421346 Winrich von Kniprode
1347–1359 Siegfried von Dahenfeld Siegfried von Dahenfeld
1359–1370 Henning Schindekopf Henning Schindekopf
1370–1374 Rüdiger von Elner Rüdiger von Elner
1374–1379 Gottfried von Linden Gottfried von Lynden
1379–1382 Kuno von Hattenstein
1382–1387 Konrad von Wallenrode Konrad von Wallenrode
1387–1392 Engelhard Rabe
1392–1404 Werner von Tettingen Werner von Tettingen
1404–1407 Ulrich von Jungingen
140715. juuli 1410 Friedrich von Wallenrode
august 14118. jaanuar 1414 Michael Küchmeister von Sternberg Michael Küchmeister von Sternberg
jaanuar 1414 – mai 1415 Eberhard von Wallenfels
juuni 141510. jaanuar 1422 Martin von der Kemnate
142215. märts 1422 Nikolaus von Görlitz
15. märts 142218. november 1422 Ulrich Zenger
18. november 142225. oktoober 1424 Ludwig von Landsee
25. oktoober 1424november 1428 Walrabe von Hunsbach
142811. juuli 1431 Heinrich Hold
11. juuli 14316. aprill 1434 Jost von Strupperg Jobst Stroberger
6. aprill 143417. oktoober 1436 Konrad von Erlichshausen Konrad von Erlichshausen
17. oktoober 14363. märts 1438 Vinzent von Wirsberg
3. märts 14381. märts 1440 Heinrich von Rabenstein
1. märts 144012. aprill 1441 Konrad von Erlichshausen Konrad von Erlichshausen
1441 Wilhelm von Helfenstein [1] [2]
22. juuni 1441veebruar 1454 Kilian von Exdorf Kylian von Exdorf
u 1499 Krahv Wilhelm von Isenburg-Grenzau [3]

Vaata kaRedigeeri

VälislingidRedigeeri