Liivimaa ordu maameistrite loend

(Ümber suunatud leheküljelt Liivi ordu maameistrite loend)

Liivimaa ordu maameistrite (Magister Livoniae) loend:


  1. Hermann Balk, 1237–1239(?)[1], (saksa k. landmeister des deutschen Ordens in Livland)
  2. Dietrich von Grüningen, 1239(?)–1241[1]
  3. Andreas von Felben, 1241[1]
  4. Dietrich von Grüningen, 1242–1246[1]
    1. Andreas von Felben, 1246 (kohusetäitja)[viide?]
  5. Heinrich von Heimburg, 1246–1248[1]
  6. Andreas von Felben, 1248–1253[1]
  7. Eberhard von Sayn (Seyn),[viide?] 1253–1254[1]
  8. Anno von Sangerhausen, 1254–1256[1]
    1. Ludwig, 1256 (kohusetäijta)[viide?]
  9. Burchard von Hornhausen, 1257–1260[1]
    1. Georg, 1260–1261 (kohusetäitja)[viide?]
  10. Werner, 1261–1263[1]
    1. Helmerich von Würzburg, 1262 (kohusetäitja)[viide?]
  11. Konrad von Mandern, 1263–1266[1]
  12. Otto von Lauterberg, 1267–1270[1]
    1. Andreas von Westfalen, 1270 (kohusetäitja)[viide?]
  13. Walter von Nordeck, 1270–1273[1]
  14. Ernst von Ratzeburg, 1274–1279[1]
  15. Konrad von Feuchtwangen, 1279–1281[1]
    1. Gerhard von Katzenelnbogen, 1279–1280 (kohusetäitja)[viide?]
    2. Mangold, 1281–1282 (kohusetäitja)[viide?]
  16. Wilhelm von Nindorf (Wilken von Endorp, Willekin von Endorp),[viide?] 1283–1287[1]
  17. Konrad von Hattstein (Hazzigenstein),[viide?] 1288–1290[1]
  18. Halt, 1290–1293[1]
  19. Heinrich von Dincklage (Dinkelaghe),[viide?] 1295–1296[1]
  20. Bruno, 1296–1298[1] (kuni 1297 viitsemeister)[viide?]
  21. Gottfried Rogge, 1298–1307[1]
    1. Heinrich von Eck, 1305 (kohusetäitja)[viide?]
  22. Gerhard von Jork (Jorke, Iorke),[viide?] 1309–1322[1]
    1. Konrad Ketelhoed (Kesselhut), 1322–1324 (viitsemeister)
  23. Reimar Hane (Hahn),[viide?] 1324–1328[1]
  24. Eberhard von Monheim, 1328–1340[1]
  25. Burchard von Dreileben, 1340–1345[1]
  26. Goswin von Herike, 1345–1359[1]
  27. Arnold von Vietinghoff, 1360–1364[1]
  28. Wilhelm von Friemersheim (Vrimersheim),[viide?] 1364–1385[1]
  29. Robin von Eltz, 1385–1388[1]
  30. Wennemar von Brüggenei, 1389–1401[1]
  31. Konrad von Vietinghoff, 1401–1413[1]
  32. Dietrich Torck, 1413–1415[1] (1410 oli kohusetäitja)[viide?]
  33. Siegfried Lander Spanheim (Siegfried Lander von Sponheim, Lander von Spanheim),[viide?] 1415–1424[1]
  34. Cisse von dem Rutenberg, 1424–1433[1]
  35. Frank Kirskorf (Franke Kerskorff),[viide?] 1433–1435[1]
  36. Heinrich von Böckenförde (genannt Schungel, Bockenvorde genannt Shüngel),[viide?] 1435–1437[1]
  37. Heidenreich Vincke von Overberg, 1439–1450[1] (kuni 1439 regent)[viide?]
  38. Johann von Mengede (genannt Osthoff),[viide?] 1450–1469[1]
  39. Johann Waldhaus von Heerse (Johann Wolthus von Herse),[viide?] 1470–1471[1]
  40. Bernd von der Borch, 1472–1483[1]
  41. Johann Freitag von Loringhoven (Johann Freitag von Loringhofe),[viide?] 1485–1494[1] (1483–1485 regent)[viide?]
    Viimane maameister Gotthard Kettler (1559–1562)
  42. Wolter von Plettenberg, 1494–1535[1]
    1. Wennemar von Dellwig, 1501–1502 (kohusetäitja)[viide?]
  43. Hermann von Brüggenei (genannt Hasenkamp),[viide?] 1535–1549[1] (1533–1535 koadjuutor)[viide?]
  44. Johann von der Recke, 1549–1551[1] (1541–1549 koadjuutor)[viide?]
  45. Heinrich von Galen, 1551–1557[1]
  46. Wilhelm von Fürstenberg, 1557–1559[1] (1556–1557) koadjuutor[viide?]
  47. Gotthard Kettler, 1559–1562[1] (1558–1559 koadjuutor)[viide?]

Vaata ka

muuda

Viited

muuda
  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 Anti Selart (koostaja ja toimetaja). Eesti ajalugu II. Eesti keskaeg, Tartu 2012. Lk 403–404

Kirjandus

muuda
  • Bergmann, Gustav von (1776). Geschichte von Livland, nach bossuetischer Art entworfen. Leipzig: Im Schwickertschen Verlage. (Ordumeistrite elulood)
  • Anton Fahne: Livland: Ein Beitrag zur Kirchen- und Sitten-geschichte. Düsseldorf 1875 / 2008 ISBN

0554525321 lk. 43–48