Ava peamenüü

Rose Eleanor Arbuthnot-Leslie (sündinud 9. veebruaril 1987) on šoti näitleja.

Rose Leslie
Rose Leslie (March 2013) (headshot).jpg
Rose Leslie (märts 2013)
Sünninimi Rose Eleanor Arbuthnot-Leslie
Sünniaeg 9. veebruar 1987 (32-aastane)
Sünnikoht Aberdeen, Šotimaa
Amet näitleja
Tegev 2005 –
Elukaaslane Kit Harington

Arbuthnot-Leslie on sündinud Aberdeenis ja kasvanud üles Lickleyhead lossis, tema perekonna 15. sajandi kodukohas.[1] Tema isa, Sebastian Arbuthnot-Leslie, on Leslie klanni Aberdeenshire'i sugukonna vanem ning tema ema on Candida ("Candy") Leslie (neiupõlvenimega Candida Mary Sibyl Weld). Arbuthnot-Leslie on oma perekonna viiest lapsest kolmas.[1] Tema vanemad omavad ka 12. sajandist pärit Warthill lossi Rayne'is Aberdeenshire'is.[2][3][4] Tema vana-vana-vanaisa oli México kunagine linnapea Guillermo de Landa y Escandón.[5]

Arbuthnot-Leslie alustas haridusteed Rayne'i kohalikus algkoolis ning jätkas seda Millfieldi erakoolis, misjärel õppis ta kolm aastat (2005–2008) Londoni Muusika- ja Teatriakadeemias, saades bakalaureusekraadi kiitusega.[6]

Arbuthnot-Leslie alustas oma näitlejakarjääri 2009. aasta telefilmis "New Town", mille eest ta võitis šoti BAFTA auhinna parima näitlejatöö eest noore talendina.[7][8] 2010. aasta septembris ja oktoobris astus ta üles Globe'i teatris Nell Leyshoni lavatükis "Bedlam".[9][10] 2010. aasta briti telekanali ITV teledraamas "Downton Abbey" mängis ta koduabilise rolli. HBO fantaasiasarja "Troonide mäng" (2012) teisest hooajast alates astus ta üles metslase (wildling) Ygritte'ina.

FilmograafiaRedigeeri

Aasta Pealkiri Roll Märkused
2008 "Banged Up Abroad" Kim Dokumentaalsari, osa 3.2: "Lima"
2009 "New Town" Rhian Šoti BAFTA auhind – uus talent
2010 "Downton Abbey" Gwen Dawson Telesari, osad 1.1–7
2011 "Case Histories" Laura Wyre Telesari, osad 1.1–2
2012 "Vera" Lena Holgate Telesari, osa 2.1: "The Ghost Position"
2012 "Now Is Good" Fiona
2012– "Troonide mäng" Ygritte Telesari

ViitedRedigeeri

  1. 1,0 1,1 McDonald, Toby (12. oktoober 2011). "Downton Abbey maid Rose Leslie grew up a Scottish castle Lady". Daily Record. Vaadatud 22. mai 2013. 
  2. Leslie, Sebastian. "Warthill Castle". About Scotland. Vaadatud 22. mai 2013. 
  3. "Clan Leslie, Aberdeenshire Council". Aberdeenshire Council. Vaadatud 22. mai 2013. 
  4. "Obituary Jillian Ada Burcher". Newsletter of Clan Leslie Society of Australia and New Zealand, CLANZ. detsember 2009. Vaadatud 22. mai 2013. 
  5. "Obituary for Mary Luz Arbuthnot-Leslie". juuni 2010. Vaadatud 23. mai 2013. 
  6. "LAMDA web-site". Web.archive.org. 17. juuli 2011. Vaadatud 23. mai 2013. 
  7. "New Talent Awards in 2009". The BAFTA site: Scotland. British Academy of Film and Television Arts. Vaadatud 23. mai 2013. 
  8. "Awards and Nominations". LAMDA. The London Academy of Music and Dramatic Art. 
  9. "Rose Leslie CV". Hamilton Hodell. Vaadatud 23. mai 2013. 
  10. "Charliebrown" (20. juuli 2010). "Downton Abbey – Rose Leslie". Enchanted Serenity of Period Films. Ottawa, Canada: Blogger.com. Vaadatud 23. mai 2013. 

VälislingidRedigeeri