Paabel (ansambel)

Paabel on Eesti folkdžässi ansambel.

Paabel esinemas Tallinna Merepäevade lennusadama laval 17. juulil 2010

"Paabel läheneb pärimusmuusikale kaasaegse muusikalise vabameelsusega, põimides traditsioonilisi rahvalugusid džässiliku ja modernse heliloominguga, mis valminud bändisisese sünergiana."[1]

"Oma pärimusmuusikast tuttava kordustepõhise kõla, džässilike rütmikeerdkäikude ja harmooniahüpetega ning rokiliku live-energiaga töötab Paabel mõjusa elusmuusika ansamblina, mis jõuab kohati välja free jazzi pärusmaale." Kaur Garšnek võrdleb Paablit King Crimsoni ja Soundgardeniga, aga ka Kasekese, Ultima Thule ja In Spega.[2]

Paabel lõpetas tegevuse 2017. aastal.

LiikmedRedigeeri

 
Paabel Viljandi folgil (2012)

DiskograafiaRedigeeri

AlbumidRedigeeri

  • 2014 "Meestevägi Live"
  • 2012 "Üle järve"
  • 2010 "Küüni täitmise lood ja laulud"
  • 2009 "Epöpoa"

SinglidRedigeeri

  • 2012 "Ilus tüdruk"

ViitedRedigeeri

  1. "Paabel plaadiesitluskontsert" – folk.ee
  2. Kaur Garšnek: "Kuueteistkümnes Viljandi pärimusmuusika festival – oli, mida kuulata" Eesti Päevaleht, 28. juuli 2008

VälislingidRedigeeri